Rezultatele 61 - 90 din 1000 (0.388 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Semnal(!) Buna intentie...

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Buna intentie...Proasta directie. Sau cum la faimosul bloc B3 din amintitul cartier, spatiul verde (in formare) dintre trotuar si bloc a fost amenajat pe pamant galben. Neinnierbat
, acesta este spalat de ploi si se scurge peste trotuar, pana pe aleea pietonala. Pacat...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Puncte gospodaresti model...

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Puncte gospodaresti model...Organizate de SC ECO si SUPAGL, ele sunt bine/civilizat folosite de locatari, insa nu lipsesc si se inmultesc cainii maidanezi din zona acestor puncte gospodaresti...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Arcasu ]

Comert ilegal cu tigari, sanctionat de jandarmi

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:07

Comert ilegal cu tigari, sanctionat de jandarmiLuni, 18 mai a.c., in jurul orei 10.00, o patrula de jandarmerie a depistat, pe o strada din cartierul Vidin, municipiul Braila, un barbat care comercializa ilegal pachete cu tigari ce nu prezentau marcaje fiscale romanesti.
Asupra persoanei in cauza, Gheorghe E., in varsta de 69 ani, jandarmii au gasit 20 de astfel de pachete cu tigari a caror provenienta nu a putut fi justificata in conditiile legii.
Ca urmare a acestor constatari, membrii patrulei de jandarmerie au ridicat tigarile in vederea continuarii verifiarilor, iar persoanei in cauza i-au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de contabanda.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Tratamente pentru vita de vie

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:07

Tratamente pentru vita de vieLa vita de vie europeana (Vitis vinifera), precum si la unii hibrizi de vita de vie mai sensibili (de exemplu Dattier de Saint - Vallier), in faza de degajare a lastarilor si a inflorescentelor ("imbobocire"), recomandam efectuarea unui tratament complex, de siguranta, impotriva manei (Plasmopara viticola), fainarii (Uncinula necator) si a moliei verzi a strugurilor (Lobesia botrana), folosind una din combinatiile de produse fungicide si insecticide sau alte produse omologate:
1. Curzate Super-3,0 kg/ha plus Ardent 50 SC-0,2 l/ha plus Coragen-0,150- 0,175 l/ha;
2.Electis 75 WG-1,5 kg/ha plus Bumper 250 EC-0,2 l/ha plus Decis 25 WG-0,03 kg/ha;
3. Eclair 49 WG-0,5 kg/ha plus Vertimec 1,8% EC-0,8-1,0 l/ha;
4. Ridomil Gold MZ 68 WG-2,5 kg/ha plus Systhane Plus 24 CE-0,1 l/ha plus Mospilan 20 SG-0,25 kg/ha.
Recomandari:
- Tratamentele se vor executa in zile calme, fara vant;
- In solutia de stropit se va adauga un adeziv (Trend);
- Respectati regulile de manipulare si administrare a produselor de protectie a plantelor;
- Recuperati ambalajele goale, protejati familiile de albine conform Legii 383/2013, precum si mediul!

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis: Defrisarile ilegale, pe agenda urmatoarei sedinte CSAT

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:06

Klaus Iohannis: Defrisarile ilegale, pe agenda urmatoarei sedinte CSATDefrisarile ilegale au fost incluse pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT, a anuntat presedinte Klaus Iohannis. Pana la sedinta, toate institutiile abilitate trebuie sa prezinte materiale care sa ofere "o imagine mai clara" asupra amplorii acestui fenomen.
"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intentie. Am avut saptamana trecuta o discutie cu premierul despre ordinea de zi pentru urmatoarea sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, procedura legala, si am definitivat ordinea de zi pentru urmatoarea sedinta a CSAT. Astfel, ea contine o analiza a situatiei in domeniu si pana la aceasta sedinta asteptam materiale de la toate instititiile abilitate pentru a avea o imagine mai clara asupra amplorii si pagubelor produse de defrisarile ilegale", a declarat Iohannis.
Intrebat ce decizie va lua in aceasta privinta, Iohannis a spus ca, intr-o prima faza, se doreste realizarea unei analize si abia apoi vor fi luate decizii.
"In prima faza, vrem sa avem o analiza sa vedem cu ce fenomen ne confruntam, dar nu la modul general, ci la modul concret. Apoi, daca este cazul, vom lua o decizie", a mai spus presedintele Iohannis.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Arcasu ]

Senatul a decis: Inscrierea si reinscrierea la ora de religie se face in baza unei cereri scrise

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:05

Senatul a decis: Inscrierea si reinscrierea la ora de religie se face in baza unei cereri scriseInscrierea si reinscrierea elevilor la ora de religie vor fi posibile in baza unei cereri scrise a parintilor sau a elevilor majori, aceeasi procedura fiind valabila si la schimbarea optiunii ori retragerea de la curs, a decis, luni, plenul Senatului.
Proiectul, care modifica Legea educatiei nationale in acord cu decizia recenta a Curtii Constitutionale pe aceasta tema, a fost votat cu 119 voturi "pentru" si 2 "impotriva", scrie Mediafax.
Proiectul prevede ca inscrierea sau reinscrierea elevului la obiectul Religie se face prin cerere scrisa, iar schimbarea optiunii sau retragerea se face tot prin cerere scrisa.
"Inscrierea sau reinscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisa a elevului major, respectiv a parintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. Schimbarea acestei optiuni sau retragerea se face tot prin cerere scrisa a elevului major, respectiv a parintelui sau a tutorelului legal instituit pentru elevul minor. Situatia scolara se incheie, dupa caz, cu sau fara disciplina Religie", potrivit proiectului.
Proiectul de lege a fost votat de Camera Deputatilor in aprilie, Senatul fiind for legislativ decizional.
(Sursa: www.realitatea.net)

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Arcasu ]

Certificatul lingvistic european 2015

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 06:05

Certificatul lingvistic european 2015Privire generala:
Lansat oficial in anul 1999, Certificatul lingvistic European/European Language Label este o distinctie care incurajeaza inovarea si creativitatea in domeniul educatiei lingvistice, care promoveaza si disemineaza bunele practici, tehnicile si instrumentele noi de predare si de invatare in acest domeniu.
Premiul poate fi acordat proiectelor care sustin inovatia in toate activitatile de predare/invatare a limbilor, indiferent de nivelul de educatie si formare caruia i se adreseaza, de varsta beneficiarilor, de metodele utilizate sau de tipul finantarii. Sprijinind proiectele lingvistice la nivel local, national si european, Certificatul lingvistic european isi propune sa contribuie la imbunatatirea standardelor de predare, sa incurajeze accesul la comunicarea multilingva si sa contribuie la constientizarea si la aplicarea criteriilor de calitate in domeniul educatiei lingvistice.
Actiunea este coordonata de Comisia Europeana si este administrata la nivel national de agentiile care implementeaza programele de educatie si formare ale Uniunii Europene (in prezent, incepand cu 2014, aceste programe poarta denumirea ErasmusPlus). Evaluarea candidaturilor depuse pentru atribuirea unui Certificat lingvistic european se realizeaza de un juriu care decide conform unor criterii detaliate.
Certificatul lingvistic european in Romania
In Romania, aceasta actiune este implementata de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii ...

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Arcasu ]

Klaus Iohannis: Nu sunt de acord cu modificarea Codului penal

Marti, 19 Mai 2015, ora 12:06

Klaus Iohannis: Nu sunt de acord cu modificarea Codului penalPresedintele Klaus Iohannis a sustinut, luni, o conferinta de presa. Seful statului a declarat ca nu este de acord cu modificarile la Codul penal si Codul de procedura penala, apreciind ca acestea sunt acte normative noi care trebuie lasate sa functioneze un timp.
"Nu sunt de acord cu modificarile la Codul penal si la Codul de procedura penala. Codurile sunt acte normative noi si ele trebuie lasate sa functioneze un timp pentru a vedea obiectiv daca este nevoie de anumite modificari. Nu pot sa accept ca parlamentarii sa faca modificari la aceste acte normative in interesul lor. Daca vor ajunge la promulgare, le voi respinge", a declarat presedintele in cadrul conferintei de presa.
Cele mai importante declaratii ale presedintelui:
- Pentru a preveni neintelegeri, am decis ca atunci cand ajung la mine spre promulgare legi importante sa fac declaratii
Despre legea finantarii partidelor si a campaniilor, cea care reglementeaza alegerea administratiei publice locale si legea partidelor politice:
- Au facut parte dintre proiectele pe care le-am abordat cu partidele in cadrul consultarilor.
- Este foarte important ca modificarile legislative sa duca la o imbunatatire a situatiei, cresterea performantei partidelor, cresterea transparentei privind gestionarea banilor, cresterea performantei clasei politice
- Legile au fost promulgate, nu sunt legi perfecte, stiu ca au existat discutii legate de modul cum ar trebui sa sune ele. Fiecare reprezinta un progres intr-o directie buna.
- ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 15 - 17 mai a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de a limentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au constatat 36 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 10.596 lei, 12 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 22 conform O.U.G. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice, si doua pentru alte abateri.
Exemple:
* Vineri, 15 mai 2015, intre orele 06:00 - 10:00, politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale au actionat in municipiul Braila pentru depistarea si incarcerarea persoanelor care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate, precum si pentru verificarea la domiciliu a persoanelor fata de care au fost instituite ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Arcasu ]

Accident auto, intr-un trafic infernal!

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Accident auto, intr-un trafic infernal!Duminica, in jurul orei 11.20, pe Soseaua Ramnicu Sarat, a avut loc un accident datorat izbirii unei Dacii Logan de catre o Dacia autoutilitara papuc. Impactul a fost foarte puternic, si in urma caruia doua persoane din Logan au fost ranite. Unul dintre barbati siroia de sange, din zona capului, iar soferul autoutilitare isi frangea mainile, luandu-se de par. Nici el nu isi explica evenimentul provocat. Lumea se adunase ca la urs, iar traficul auto aproape era blocat. Primii au sosit la fata locului politistii de la rutiera si imediat o salvare. Culmea este ca Dacia papuc a ajuns pe contrasens, stabilindu-se pana la urma ca masina a lovit mai intai un Ford Focus, dupa care a ricosat in Loganul care venea din sens opus. Cei trei conducatori auto, inclusiv soferita Loganului, au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. La fata locului a mai sosit o salvare si inca un echipaj de politie - iar intre timp o salvare era la biserica de langa angrouri; pentru cineva care i-a venit rau. Revenind la accident, cei raniti au primit ingrijirile necesare, fiind dusi la spital. Politia a efectuat cercetari la fata locului, pentru stabilirea exacta a imprejurarii produceriii accidentului.
Cauze favorizante ale tamponarii
Neindoilenic, graba si neatentia, poate si oboseala au contribuit la acest nedorit eveniment, insa trebuie luat aminte ca mai ales in zi de duminica, cand foarte multi conducatori vin la angrourile din zona, la Piata Mare si Obor; cand pe aici se ...

Actualitate / stiri Actualitate316 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Bune practici in utilizarea produselor fitosanitare

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Editie Online: Bune practici in utilizarea produselor fitosanitareNu este de joaca privind folosirea produselor de protectia plantelor, in randurile de mai jos fiind vorba de siguranta operatorilor. Si iata 10 sfaturi/modalitati si conditii pentru a nu avea probleme.
1. Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare, deoarece: * eticheta este documentul oficial care contine informatii utile privind identificarea produsului, spectrul de activitate, gradul de risc si masurile de siguranta * trebuie citit cu atentie si urmat instructiunile de utilizare corecta a produselor de protectia plantelor * nu considerati ca informatiile inscrise pe etichete sunt aceleasi pentru toate produsele.
2. Folositi numai produse de protectia plantelor omologate in Romania si provenite din surse autorizate. * Utilizati produsele de protectia plantelor doar pentru culturile si dozele omologate * nu folositi astfel de produse neomologate in Romania sau procurate din surse neautorizate. Acestea va pun in pericol sanatatea si afacerea dumneavoastra.
3. Depozitati produsele de protectia plantelor in spatii destinate doar acestui scop. * depozitati aceste produse in ambalaje originale, inchise etans, in spatii separate de produse alimentare, bauturi sau hrana pentru animale, in conditii de umiditate si temperatura indicate pe eticheta * pastrati in depozit o trusa si un ghid de primajutor, precum si numerele de telefon pentru situatii de urgenta * transportati produsele de protectia plantelor in ambalaje originale, cu eticheta vizibila, in cutii ...

Actualitate / stiri Actualitate204 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Nesimtire curata...

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Nesimtire curata...In cazul acelui individ de pe str. Grivita, care in zi de sambata (probabil, noaptea) a scos la bordura o gramada de gunoi si o pisica moarta. Las' ca vine salubritatea...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Duminica, pe Grivitei...

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Duminica, pe Grivitei...Alt aspect in neregula si care putea conduce la un accident: dupa ce s-a intervenit la groapa aparuta in carosabilul str. Grivita, a fost nevoie de o sapatura pe tot latul strazii. Dupa remediere s-a pus numai piatra sparta, luata pe roti si imprastiata peste tot. Nu era nici un indicator de avertizare (reducere de viteza), iar la o frana sau neatentie in mers, orice masina se putea duce "sanie", aiurea. Mai mult, piatra a fost impinsa de rotile masinilor si spre o canalizare, cu riscul de a fi infundata. Ei, si ce... Iar ca sa mai ceri cuiva sa puna asfalt in week-end, mai bine te lipsesti...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Arcasu ]

Scandal pe fondul consumului de alcool

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Scandal pe fondul consumului de alcoolDuminica, 17 mai a.c., in jurul orei 22.30, o patrula de jandarmerie a fost sesizata cu privire la faptul ca, intr-un local tip cafe-bar din localitatea Movila Miresii, judetul Braila, s-a produs un conflict intre trei barbati.
La fata locului, jandarmii au constatat faptul ca, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si a unor neintelegeri mai vechi, persoanele in cauza, cu varste cuprinse intre 28 si 38 ani, domiciliate in comuna Movila Miresii, si-au adresat injurii si s-au lovit reciproc.
Pentru provocare si participare la scandal, cei trei au fost sanctionati contraventional cu amenda de cate 400 lei.
Intrucat in urma acestui conflict a fost sparta o masa si cateva pahare, administratorul societatii a fost informat cu privire la posibilitatea de a se constitui parte civila intr-un eventual proces.

Actualitate / stiri Actualitate136 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) SUPAGL a intervenit...

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) SUPAGL a intervenit...Sa vopseasca bancile si sa inlocuiasca ce s-a distrus la Romarta Noua, dar sa vedem cat va tine minunea...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Vandalism, golanie...

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Vandalism, golanie...Se intampla tot la Romarta Noua, unde nici balariile nu sunt cosite la timp, iar o serie de dotari ale locului de joaca pentru copii au fost distruse ori scoase din pamant, iar pentru acces la terenul de fotbal, gardul trainic din plasa metalica are gauri practicate in el. Ca sa nu mai spunem ca spatiul verde si pietrisul din parc este cu dejectii de la potaile aduse de "doamnele si domnii" cu caini de apartament...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Inainte de curatenie...

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Astia suntem... Inainte de curatenie...Este vorba de locul de joaca pentru copii de la Romarta Noua. Ajuns loc de chiote, injuraturi si chefuri, spart seminte si alte "ghidusii" din partea derbedeilor si gastilor care se aduna aici, pana noaptea tarziu. Ce lasa ei in urma: peturi, pahare, hartii, pachete de tigari etc...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Arcasu ]

Vreme calda pentru sfarsitul lunii mai

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:07

Vreme calda pentru sfarsitul lunii maiVremea se va mentine calda in intervalul 18-31 mai. Incepand cu data de 22 mai, temperaturile vor scadea usor in aproape toate regiunilor, astfel ca maximele nu vor mai depasi 24 de grade. Izolat, in anumite regiuni vor exista conditii de ploaie.
Muntenia
In prima zi a intervalului de prognoza media temperaturilor maxime, de aproximativ 24 de grade, va fi apropiata de normele climatologice ale datei calendaristice. In a doua zi va avea loc o incalzire, care va determina valori termice diurne de 26....27 de grade. Aceste valori vor caracteriza o vreme calda pentru aceasta perioada si nu vor mai avea variatii semnificative pana la sfarsitul lunii mai. Temperaturile minime nocturne vor fi, in medie, de 12...13 grade, pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza.
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare dupa data de 23 mai, insa acestea se vor semnala pe arii restranse, vor fi in general slabe si doar in jurul datei de 26 mai sunt posibile izolat cantitati de apa mai importante.
Moldova
Dupa un debut racoros al intervalului de prognoza, valorile termice vor creste accentuat. Astfel, mediile temperaturilor diurne, de aproximativ 21 de grade in prima zi, vor atinge 26 de grade pe data de 19 mai, valoare in jurul careia se vor mentine pana la sfarsitul lunii mai, vremea devenind astfel calda pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie similara, marcand o crestere de la 9...10 grade in primele doua dimineti, spre 12...14 grade in ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Era de asteptat...

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Era de asteptat...Asa este cand vrem musai sa avem (cu cheltuiala) sensuri giratorii si in locuri neadecvat, insuficient semnalizate si cu un spatiu foarte mic pentru traficul si tirurile care vin in viteza (din panta) pana in zona fostei caramidarii. Ce a facut o masina care a intrat in aceasta intersectie din sensul giratoriu provizoriu, se vede in imagine. Q.E.D....

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Diverse "ateliere de lucru"...

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Diverse "ateliere de lucru"...Sau cum se manifesta "ai nostri tineri", tot in incinta de la Romarta Noua: coji de seminte, consumul de bauturi alcoolice, fumat, gunoaie si mizerie (la fel ca in rondoul dinspre ANAF ori in spate la "hexagoane"). Nu se folosesc nici cosurile de gunoi aflate la cativa pasi de banci, iar "talentosii" se afirma cu graffiti de joasa speta...

Actualitate / stiri Actualitate123 vizite[ Arcasu ]

Romanii nu vor avea liber pe 21 mai, de Sfintii Constantin si Elena

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:07

Romanii nu vor avea liber pe 21 mai, de Sfintii Constantin si ElenaParlamentarii au respins mai multe initiative legislative care cresc numarul zilelor libere pentru romani. Printre propunerile respinse se numara sarbatoarea Sfantului Constantin si Elena, dar si ziua de Sf. Nicolae.
In prezent, romanii beneficiaza de 13 zile libere in fiecare an: primele doua zile din an, 24 ianuarie, doua de Paste, doua zile de Rusalii, 1 Mai, 15 august - Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfantul Andrei, 1 Decembrie, 25 si 26 decembrie.
Cele sase zile libere propuse de parlamentari sunt: Inaltarea Domnului (praznic care cade la 40 de zile dupa Paste), 10 Mai - ziua Independentei Romaniei si a Regalitatii, a treia zi de Craciun (24 si 25 decembrie sunt libere legale), 6 ianuarie - Boboteaza, 15 septembrie - inceputul anului scolar pentru elevi, dar si 19 februarie - ziua de nastere a lui Constantin Brancusi.
1. Zi libera respinsa de senatori si deputati: sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena
Propunerea legislativa a vizat introducerea in Codul Muncii, ca sarbatoare legala, a zilei de 21 mai. Conform calendarului ortodox, aceasta este ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, iar initiatorii sustin, in expunerea de motive, ca aportul acestora la raspandirea cultului crestin este unul prea semnificativ pentru a fi trecut cu vederea.
"Avand in vedere ca peste doua milioane de cetateni ai Romaniei poarta unul dintre aceste sfinte nume (...) propunem ca data de 21 mai sa fie declarata sarbatoare legala", puncteaza initiatorii.
Initiativa ...

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Arcasu ]

Final de proiect la "Edmond Nicolau"

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:05

Final de proiect la "Edmond Nicolau"* "Reabilitare Scoala Corp A Grup Scolar Edmond Nicolau"
In data de 20.05.2015, ora 10.00 va avea loc la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", str. Calea Calarasilor, nr. 206, Braila, Conferinta de presa pentru proiectul "Reabilitare Scoala Corp A Grup Scolar Edmond Nicolau" cod SMIS - 53822, proiect implementat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3 - "Imbunatatirea infrastructurii sociale", Domeniul major de interventie 3.4 - "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua" - Apel de proiecte pentru fondurile realocate POR conform Deciziei Comisiei C (2013)/9772 finale din 19.12.2013, beneficiar fiind Parteneriatul dintre Municipiul Braila si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Braila.
Evenimentul marcheaza finalizarea lucrarilor de reabilitare la obiectivul de investitie: Corp A Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau".
In cadrul conferintei de presa vor fi prezentate rezultatele si indicatorii obtinuti in urma finalizarii lucrarilor, detalii despre finantatorul proiectului, etapele parcurse si echipa de management care a facut posibil derularea acestuia in conditii optime.
Obiectivul general al proiectului a vizat imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie pentru asigurarea unui proces educational la standarde europene si cresterea participarii populatiei scolare si a adultilor la procesul educational.
Obiectivul specific al ...

Actualitate / stiri Actualitate292 vizite[ Arcasu ]

ErasmusPlus la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din Braila

Marti, 19 Mai 2015, ora 06:05

ErasmusPlus la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din BrailaPrima vizita din cadrul proiectului international ErasmusPlus, Conscious and Healthy Sportsmen - Doping Free Olympics, avand numarul de referinta 2014-2-TR01-KA205-013862, s-a desfasurat in Poggiardo, Italia, mai 2015. Acest proiect reprezinta un parteneriat intre Turcia, Romania, Grecia, Ungaria si Italia.
Romania a fost reprezentata la prima vizita de Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din Braila.
Tematica proiectului este promovarea unui stil de viata sanatos in randul tinerilor, prin practicarea sportului in vederea obtinerii de performante reale, fara ajutorul dopajului, dar si indepartarea acestora de tentatiile vietii moderne ce pot avea un impact negativ asupra lor.
Scopul principal al acestui parteneriat fiind sensibilizarea celor direct implicati si nu numai, privind sportul, Jocurile Olimpice, programele de educatie sportiva, dar si constientizarea pericolului de a folosi dopajul in sport, atat pentru sportivii profesionisti cat si pentru amatori.
Drogurile reprezinta unul dintre pericolele majore cu care se confrunta adolescentii zilelor noastre. In ciuda numeroaselor campanii antidrog pe care le deruleaza diverse institutii, in ciuda educatiei primite si a faptului ca toata lumea stie ca drogurile nu sunt bune, milioane de adolescenti din lumea intreaga continua sa le consume, punandu-si in pericol viata, fara sa stie ei insisi de ce o fac.
La prima intalnire au participat doar profesori si reprezentanti ai unor ONG-uri, urmand ca la vizitele viitoare sa ...

Actualitate / stiri Actualitate224 vizite[ Arcasu ]

Cursuri de formare profesionala gratuite pentru someri

Luni, 18 Mai 2015, ora 06:08

Cursuri de formare profesionala gratuite pentru someriIn perioada urmatoare, somerii aflati in evidenta A.J.O.F.M. Braila se pot inscrie pentru a participa la cursuri de formare profesionala gratuite, in urmatoarele ocupatii/meserii:
- Operator introducere validare prelucrare date (nivel studii: minim liceul);
- Cofetar (nivel studii: minim 6 clase);
- Comunicare in limba engleza (nivel studii: minim liceul).
Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.
Somer este persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este in cautarea unui loc de munca de la varsta de minimum 16 ani si pana la indeplinirea conditiilor de pensionare;
b) starea de sanatate si capacitatile fizice si psihice o fac apta pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare (500 lei);
d) este disponibila sa inceapa lucrul in perioada imediat urmatoare, daca s-ar gasi un loc de munca.
Somer inregistrat este persoana care indeplineste cumulativ conditiile mentionate anterior si care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta ori ...

Actualitate / stiri Actualitate236 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: BELECTRIC Energy Trading, furnizorul tau de energie electrica

Luni, 18 Mai 2015, ora 06:08

Editie Online: BELECTRIC Energy Trading, furnizorul tau de energie electrica* BELECTRIC Energy Trading, furnizorul de energie electrica al grupului german BELECTRIC
Companie infiintata in 2001, BELECTRIC GmbH a crescut atat organic, cat si prin achizitii, devenind in prezent un cluster de companii specializate in toate segmentele industriei fotovoltaice, nu in ultimul rand in cercetare. Compania opereaza in peste 20 de tari de pe toate continentele, avand un numar de circa 2000 de angajati. BELECTRIC GmbH este prima companie din lume care a instalat peste 1 GWp in centrale electrice fotovoltaice de mari dimensiuni, este din 2011 liderul european necontestat al industriei si o prezenta constanta in Top 3 global.
BELECTRIC GmbH este autorul a numeroase premiere tehnologice, printre care prima centrala fotovoltaica la scara industriala din India, prima centrala fotovoltaica conectata la retea in Emiratele Arabe Unite, sau cea mai mare centrala de pana acum bazata de tehnologia straturilor subtiri (Templin, Germania, 128 Mwp).
Compania are propria linie de invertoare, bazata pe tehnologii proprii protejate de peste 100 de patente. A dezvoltat conceptul 3.0 MegaWattBlock, un modul de baza perfect optimizat, pe baza caruia s-a impus ca lider de cost, centralele sale fotovoltaice de mari dimensiuni furnizand electricitate la cel mai mic cost de pe piata (LCOE).
BELECTRIC GmbH este activa in Romania din 2008, BELECTRIC Romania SRL dezvoltand mai multe proiecte fotovoltaice, primul dintre acestea fiind parcul de 4,43 MW (c.a.), construit langa localitatea ...

Actualitate / stiri Actualitate284 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Atentie la picioare...

Luni, 18 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Atentie la picioare...Este vorba de halul in care arata statia de autobuz de la Spitalul Judetean de Urgenta: cu denivelari, borduri peste care trebuie sa treci, gropi in paviment, spatiu foarte mic si trecerea de pietoni de culoare neagra. Ei si ce, avem chirurgia la doi pasi...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Arcasu ]

utia suntem... Cu statiile de autobuz, pe spatiul verde...

Luni, 18 Mai 2015, ora 06:08

utia suntem... Cu statiile de autobuz, pe spatiul verde...Se intampla tot pe Buzaului, unde calatorii sar din autobuz direct pe spatiul verde; unde nu este amenajat nici macar un simulacru de statie...

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Arcasu ]

Inca o zi cu surprize, la Gulianca... (III)

Luni, 18 Mai 2015, ora 06:08

Inca o zi cu surprize, la Gulianca... (III)Si anume, in a doua zi, cand s-a incheiat Festivalul branzei de Gulianca. Unde, vremea foarte frumoasa a permis evolutia paradei
portului popular si a ansamblurilor folclorice: "Tudorencele" si "Mugurii Tudorencelor" (Salcia Tudor), "Vatra Harmanului"
(Brasov), "Olympos" (Comunitatea Elena-Galati); "Romanita" (Romanu-
Braila); "Rapsodia Vultureana" (Vulturu-
Vrancea); "Spicul junior" (Silistea-
Braila); "Vulturasu" (Mircea Voda-
Braila); "Dunarenii" (Chiscani); Grupul vocal barbatesc "Ionul" (Dedulesti-
Mircea Voda); Taraful armonici (Peceneaga-
Tulcea). Evident, si aceste formatii artistice s-au bucurat de aplauzele binemeritate venite din partea publicului.
Braila, Capitala Culturala Europeana!
Aceasta dorinta a tot mai multor braileni, a fost exprimata (si la... Gulianca) de catre dl Constantin Teodorescu si un grup de ferventi sustinatori ai ideii ca Braila sa intre in constelatia oraselor cultural/turistice de prima marime de pe continent. Iar daca tot vorbim de cei care (invitati sau nu) au onorat festivalul de la Gulianca, merita spus despre primarii din Unirea, Tichilesti, Insuratei, Frecatei, Silistea, Maxineni, Gemenele, Victoria. Toti din judetul Braila, dar si primari din Peceneaga, Spulber, Jitia, Vulturu, Maicanesti. Apoi: Zona Libera Braila, CCIA. Sau, specialisti legati sufleteste de zona ori fii ai satului: dl Alexandru Dogaru, Gheorghe Stroe, Valeriu Partenie, dna Luminita Raileanu, dl
Dorinel Usta, coordonator O.J.Z. Br
a

ila

(care a lucrat la fosta ferma ..

Actualitate / stiri Actualitate149 vizite[ Arcasu ]

Exportul de busteni, cherestea si lemn de foc, suspendate pana la 31 august

Luni, 18 Mai 2015, ora 06:07

Exportul de busteni, cherestea si lemn de foc, suspendate pana la 31 augustGuvernul va interzice pana pe 31 august exporturile de busteni, cherestea sau lemne de foc. Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de stopare a taierilor ilegale de padure din ultimii ani si vizeaza reglementarea strica a exporturilor de masa lemnoasa.
Ministerul Mediului a lansat in dezbatere publica doua proiecte de Ordonanta de Urgenta. Primul vizeaza suspendarea exportului de materiale lemnoase, sub forma de busteni, cherestea si lemn de foc, pana pe 31 august 2015. Cel de-al doilea proiect prevede ca in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, orice operatiune de export si livrare intra-comunitara trebuie sa fie insotita de licenta.
Cele doua proiecte de OUG vor fi supuse aprobarii in urmatoarea sedinta de Guvern.
In Romania se recolteaza anual aproximativ 19 milioane metri cubi de masa lemnoasa, din care 12 milioane metri cubi se prelucreaza industrial, iar diferenta de sapte milioane metri cubi este destinata incalzirii si altor utilizari. Exportul de lemn neprelucrat este sub un milion de metri cubi anual, iar cel de produse din lemn - de peste sapte milioane de metri cubi.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Arcasu ]

Seisme succesive in Romania. Pamantul s-a cutremurat de doua ori in mai putin de o ora

Luni, 18 Mai 2015, ora 06:07

Seisme succesive in Romania. Pamantul s-a cutremurat de doua ori in mai putin de o oraUn cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminica la pranz, la ora 13.16, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau. Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, un alt seism s-a produs, la mai putin de o ora distanta, in Braila.
Primul cutremur a avut loc la o adancime de 144 de kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Valenii de Munte (39 de kilometri), Covasna (43 de kilometri), Sacele (49 de kilometri), Plopeni (55 de kilometri) si Mizil (55 de kilometri).
Un al doilea cutremur a avut loc in Braila si a avut magnitudine 3. Acesta din urma a fost, insa, unul de suprafata, epicentrul aflandu-se la doar 5 km adancime.
De la inceputul lunii, pe teritoriul Romaniei s-au mai produs noua cutremure, insa doar trei dintre ele au avut magnitudine mai mare de 3.
Cel mai mare seism din Romania in acest an s-a produs in data de 29 martie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.
Conform datelor INFP, de la inceputul anului 2015, in zona seismica Vrancea, au mai fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul avand loc in data 24 ianuarie, iar celalalt pe 16 martie.
Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, miscarea tectonica fiind cea mai mare inregistrata in Romania in ultimii ani.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   8   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Grav accident pe DE 584. Un tanar a murit dupa ce a intrat cu masina intr-un tir
Un tanar de 30 de ani si-a pierdut viata astazi dupa ce masina pe care o conducea a intrat in ...
Isterie la Braila din cauza fricii de coronavirus. "Sa nu se mai aduca nimic din China!"
Mai multi braileni au reclamat autoritatilor ca o fabrica de corpuri de iluminat deschisa intr-un ...
De ce a fost capabil un barbat dupa o cearta cu un vecin. Prejudiciul urias care i-a adus arestarea
Un barbat de 65 de ani a fost arestat preventiv pentru violare de domiciliu si distrugere dupa ce a ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor