Rezultatele 151 - 180 din 1000 (0.367 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Editie Online: Perchezitii de amploare la sediul Politiei rutiere din Braila

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:08

Editie Online: Perchezitii de amploare la sediul Politiei rutiere din BrailaOfiterii Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor fapte de coruptie de catre politisti din cadrul Politiei Municipiului Braila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publica si Serviciul Rutier care, in exercitarea atributiilor de serviciu, in schimbul primirii de bani sau alte foloase, nu au luat masurile legale cu ocazia depistarii si sanctionarii contraventionale a unor persoane care au incalcat normele legale referitoare la regimul rutier.
In cursul zilei de luni, pe baza autorizatiei emise de Tribunalul Bucuresti, politistii DGA, precum si efective din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Mihai Viteazu" a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au efectuat perchezitii domiciliare in 16 locatii situate pe raza judetului Braila, din care 3 la sediul unor unitati de politie, fiind vizate 35 de persoane (26 angajati M.A.I.).
In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.
(Sursa: www.mai-dga.ro)

Actualitate / stiri Actualitate151 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Ocoliti (si) aceste zone...

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:08

Semnal(!) Ocoliti (si) aceste zone...Ele se afla pe Bdul Independentei, fiind vorba de material de la niste organizari de santier abandonate, nisipul si pietroaiele fiind aruncate pe trotuar, si unde le tine de urat niste potai. Sau: caramizi de la o demolare sunt "depozitate" in spatele unei porti metalice, in pericol de a nu mai putea sustine atata greutate si oricand gata sa cada peste trotuar...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Masini pe trotuar, canalizari distruse...

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:08

Astia suntem... Masini pe trotuar, canalizari distruse...Tot pe Bdul Independentei: canalizari distruse si vandalizate, iar in dreptul unei terase cu specific "de balta" (a se vedea balariile de la poarta), autoturisme parcate pe trotuar. Nu riscati sa circulati pe carosabil...

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Arcasu ]

Consultanta Agricola

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:08

Consultanta AgricolaPublicatia cu aceasta denumire, din luna mai, si editata de catre Camera Agricola a judetului Braila, are urmatorul continut: * Nota referitoare la Propunerile de notificari transmise Comisiei Europene de catre MADR in vederea stabilirii conditiilor de acordare a platilor directe in agricultura pentru perioada 2015-2020 * Submasura 4.1 - Investitii in exploatatii agricole * Submasura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri * Coeficienti productie standard.

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Arcasu ]

Actiuni desfasurate in weekend de catre politisti

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:08

Actiuni desfasurate in weekend de catre politistiIn perioada 8 - 10 mai a.c., politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.
Politistii rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de a limentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Echipele de politisti au efectuat controale la 16 societati comerciale cu profil discoteca si cafe-bar, au legitimat 158 persoane, si au controlat in trafic 91 de autovehicule.
De asemenea, pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au constatat 21 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 6.592 de lei, 3 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 17 conform O.U.G. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice, si una pentru alte abateri.
* * *
In weekend, politisti de la Serviciul si Biroul Rutier, impreuna cu cei de la politiile orasenesti si sectiile de politie rurale, au actionat pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Arcasu ]

Loteria bonurilor fiscale. In iunie va fi extragere pentru doua luni

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:07

Loteria bonurilor fiscale. In iunie va fi extragere pentru doua luniData pentru urmatoarea extragere a loteriei bonurilor fiscale nu a fost inca fixata de Ministerul Finantelor, dar ce se stie e ca pentru bonurile din lunile aprilie si mai va fi o extragere in iunie.
Surse guvernamentale au declarat pentru economica.net ca extragerea pentru bonurile din aprilie si mai se va face in iunie. Inca nu s-a stabilit data exacta. Pentru bonurile din luna iunie se va face in luna iulie. Apoi va merge lunar, potrivit legii.
Pentru a participa la loterie sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA.
La loteria bonurilor fiscale poate participa orice persoana care indeplineste conditiile, fiind eliminat pragul minim de varsta de 18 ani. Astfel, in cadrul loteriei bonurilor fiscale se va extrage un numar din intervalul 1-999, reprezentand valoarea bonului fiscal fara subdiviziunile leului, precum si data emiterii bonului.
Prima extragere la loteria bonurilor fiscale a avut loc luni, 13 aprilie, iar bonurile castigatoare au fost cele cu valoare de 6 lei (fara a tine cont de subdiviziunile leului), din data de 7 februarie.
Pana in prezent au fost depuse peste 15.000 de cereri de revendicare a premiului pus la bataie de ANAF la Loteria Bonurilor Fiscale. Astfel, valoarea castigului a ajuns la 66 de lei pe fiecare bon fiscal cu valoarea cuprinsa intre 6 si 6,99 lei emis la 7 februarie. Ministrul Finantelor a declarat recent ca se cauta solutii pentru ..

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Flori si un refugiu distrus...

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Flori si un refugiu distrus...Ambele aspecte, la intersectia Independentei/Garii. Florile au fost plantate recent, refugiu este mutilat de la deszapezire...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Linie de tramvai cu probleme...

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Linie de tramvai cu probleme...Adica, aparitia de gropi si tasari din cauza excesului de umiditate (de la reteaua defecta de irigat a Bdului Independentei), dar si a vitezei foarte mari cu care se circula aici; inclusiv de catre tramvaie. In peisaj, si o radacina de copac taiat de Seroplant, cu bordura smulsa la caderea arborelui...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Arcasu ]

Zile cu temperaturi de vara, urmate de furtuni si vijelii

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:07

Zile cu temperaturi de vara, urmate de furtuni si vijeliiUrmatoarele doua saptamani vor fi marcate de o instabilitate atmosferica accentuata. Zilele cu temperaturi de vara vor alterna cu cele dominate de furtuni si vijelii. La sfarsitul saptamanii in curs vom avea parte de ploi torentiale in aproape toata tara, potrivit meteorologilor.
Administratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii, luni, prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
Muntenia
In primele trei-patru zile, valorile termice vor creste treptat, iar in jurul datei de 15 mai vremea va deveni normala pentru aceasta perioada, cu maxime diurne, in medie regionala, de 26 de grade si minime nocturne de aproximativ 12 grade. La sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor scadea, ajungand sub valorile obisnuite pentru a doua decada a lunii mai, astfel ca, pe 17 mai, se vor inregistra, in medie, maxime de 20 de grade si minime de 8...9 grade.
Vremea se va mentine racoroasa si in prima parte a intervalului 18 - 24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal cu maxime, in medie, de 24...25 de grade si medii ale minimelor de 10 ...11 grade.
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Arcasu ]

Modificari CFR

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:07

Modificari CFR* Modificari in circulatia unor trenuri pentru lucrari la infrastructura feroviara intre statiile Buzau Sud - Cilibia
Sucursala Regionala de Transport Feroviar de Calatori Galati informeaza ca pentru efectuarea unor lucrari la infrastructura feroviara de catre Sucursala Regionala C.F. Galati intre statiile Buzau Sud - Cilibia, in perioadele 11.05 - 15.05.2015, 18.05 - 22.05.2015 si 25.05 - 29.05.2015, vor interveni modificari in circulatia unor trenuri de calatori, astfel:
- In perioadele 11-15.05.2015, 18.05 - 22.05.2015 si 25.05 - 29.05.2015 trenul Regio 5105 (Marasesti 11.03 - Galati 16.33) asteapta trenul Regio 8202 in statia Buzau Sud si intarzie 8 minute;
- In perioadele 11-15.05.2015, 18.05 - 22.05.2015 si 25.05 - 29.05.2015 trenul Regio 7362 (Galati 11.10 - Buzau 14.29) asteapta trenul Regio 5105 in statia Cilibia si intarzie 24 minute;
Reamintim tuturor ca oferta de calatorie Card TrenPlus permite cumpararea de bilete, timp de 1 an, pe orice ruta, cu orice rang de tren, clasa I-a sau a II-a, cu o reducere de 25% din tariful de transport (tichetul de rezervare a locului se achita integral). Posesorii cardului care achizitioneaza bilete online beneficiaza si de reducerea suplimentara de 5%.
Cardul TrenPlus poate fi procurat de catre calatorii de toate varstele de la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de voiaj CFR care au sistem electronic de emitere a legitimatiilor de calatorie. Pentru intrarea in clubul posesorilor de Card TrenPlus, este necesara doar ...

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Arcasu ]

Jumatate dintre masinile din Romania nu pot fi asigurate CASCO din cauza vechimii

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:07

Jumatate dintre masinile din Romania nu pot fi asigurate CASCO din cauza vechimiiAproape 57% dintre masinile din Romania nu pot fi asigurate din cauza vechimii mai mari de 10 ani, potrivit datelor companiilor de asigurari.
In 2014, parcul auto al Romaniei se cifra la 6.270.215 masini, din care 3.557.496 masini (aproape 57%) aveau o vechime mai mare de 10 ani. Numarul vehiculelor cu vechime de peste 20 ani reprezinta 18% din total, masinile cu o vechime de 16-20 de ani reprezinta 15% din total, cele intre 11 si 15 ani - 24%, cele intre 6 si 10 ani - 31%, cele intre 3 si 5 ani - 7%, iar cele care nu sunt mai vechi de doi ani - numai 4% din total, Agerpres.
Parcul auto national imbatraneste, in conditiile in care vanzarile de autoturisme noi sunt inca la un nivel redus, importurile de autoturisme second-hand continua sa creasca, iar doua treimi din importurile de autoturisme second-hand au o vechime mai mare de 10 ani, explica Marius Onofrei, director Market Management si Comunicare la compania de asigurari Allianz-Tiriac.
In Romania, numarul contractelor de asigurari auto CASCO se situeaza sub un milion. Majoritatea clientilor isi asigura masina in primii 5-6 ani, renuntand ulterior, iar majoritatea companiilor de asigurari isi indreapta atentia spre clientii cu masini mai noi, existand astfel presiune asupra tarifelor.
Frecventa daunelor la nivelul asigurarilor CASCO este foarte ridicata - aproape 50% (unu din doi clienti are o dauna), iar in Romania asigurarea CASCO este considerata un instrument de cosmetizare. Piata locala este dominata in continuare de ..

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Autoritatile vor sa introduca in scoli pregatirea obligatorie privind securitatea cibernetica

Marti, 12 Mai 2015, ora 06:05

Autoritatile vor sa introduca in scoli pregatirea obligatorie privind securitatea ciberneticaGuvernul vrea sa introduca in scoli un curs de pregatire privind securitatea cibernetica.
"La nivel guvernamental exista preocupari privind introducerea in scoli a pregatirii obligatorii referitor la securitatea in spatiul cibernetic si crearea de specializari in invatamantul universitar si postuniversitar in domeniul securitatii cibernetice", a declarat, luni, directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Florin Cosmoiu, prezent la Summit-ul Regional de Securitate Cibernetica organizat la Bucuresti.
Florin Cosmoiu spune ca in acest fel elevii vor invata de mici cum sa evite sa devina victime pe internet prin accesarea adreselor nesigure, sau divulgarea informatiillor personale catre necunoscuti.
(Sursa: www.antena3.ro)

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Ocoliti aceste zone...

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Ocoliti aceste zone...De acces dinspre Romarta Noua, spre fantanile arteziene. Motivul: cand ploua se fac doua baltoace lungi si de 10 cm adancime, singura posibilitate de traversare fiind o rampa pentru persoanele cu dizabilitati. Iar pentru una din baltoace, se poate monta doar un metru de conducta, pe sub paviment, pana in canalizarea de alaturi...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Trotuar complet blocat...

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Trotuar complet blocat...Se intampla pe str. Plevna (intre Scolilor si Ghioceilor), unde, de circa 10 ani este o organizare de santier la un imobil care nu se mai termina de dat in folosinta; la parter. Asa ca nu mai conteaza nici daca un riveran si-a facut la paravanul organizarii si pe spatiul verde, un depozit de vechituri. Poate intervine Politia Locala, ca pe baza altora...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Despre domeniul inspectiilor in agricultura (III)

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:08

Editie Online: Despre domeniul inspectiilor in agricultura (III)Activitatea acestora a fost, de asemenea, inclusa in Raportul DAJ Braila prezentat la ultima sedinta a Colegiului Prefectural. Chiar daca unele sunt subordonate MADR.
* ISCTV (Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol) are urmatoarele atributiuni, si a efectuat activitati privind: * verificarea calitatii si avizarea documentelor de insotire a transporturilor de produse vitivinicole vrac si evidentele obligatorii; avizarea si inregistrarea a 113 documente de insotire * controlul privind: calitatea, provenienta, autenticitatea, naturaletea si evidenta produselor vitivinicole vrac; prin prelevarea a 15 probe de vin de la operatorii care comercializeaza vin vrac, acestea fiind trimise la Laboratoarele Regionale pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului - din Focsani si Murfatlar - pentru verificarea parametrilor fizico-chimici * verificarea conditiilor privind dotarea spatiilor de comercializare a vinului vrac, la 46 agenti economici * retragerea autorizatiei la 2 agenti economici datorita... incetarii activitatii * aplicarea a 13 avertismente scrise, 1 amenda de 40.000 lei si 1 sesizare de urmarire penala pentru incalcarea legii. Ei, si de aici incolo, se intra in ceata. Deoarece: dureaza luni de zile pana se transmit (sau nu) rezultatele de la amintitele laboratoare; nu se precizeaza ce firma sau vanzator au incalcat lege; ce cantitati de vinuri (denumiri) au fost confiscate sau distruse si pentru care motiv; cine si de ce a fost amendat etc. Nu de alta, dar ...

Actualitate / stiri Actualitate156 vizite[ Arcasu ]

Guvernul sesizeaza DNA in cazul defrisarilor de paduri: 52 posibile fapte de natura penala

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:07

Guvernul sesizeaza DNA in cazul defrisarilor de paduri: 52 posibile fapte de natura penalaGuvernul sesizeaza DNA in cazul defrisarilor de paduri. Sesizarea a fost facuta in urma unor rapoarte ale Corpului de Control. Guvernul acuza 52 de posibile fapte penale. Firme romanesti si straine sunt vizate de ancheta, potrivit Realitatea TV.
Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca problema va fi dezbatuta in prima sedinta a CSAT, Guvernul sesizeaza DNA-ul si da un raport al Corpului de Control al Guvernului care arata amploarea dezastrului.
Conform unor documente facute publice de Guvern, s-au facut verificari la directiile silvice din judetele Bistrita-Nasaud, Maramures, Mehedinti, Neamt si Suceava, pentru perioada 16.03.2009 - 31.12.2012.
In urma verificarilor, au fost constatate nereguli si incalcari ale dispozitiilor legale.
Potrivit documentelor, au rezultat indicii privind savarsirea unui numar de 52 de posibile fapte de natura penala. In raport se reclama defrisarile ilegale din tara, angajatii de la Romsilva si firmele implicate in traficul fondului forestier fiind acuzati de abuz in serviciu, fals in acte, fals in declaratii si fals intelectual.
In ceea ce priveste prejudiciul statului, acesta urmeaza sa se calculeze. Se estimeaza insa ca statul a fost pagubit de sume uriase, scrie ziare.com.
Problema defrisarilor ilegale va fi pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT), a anuntat, sambata, presedintele Klaus Iohannis.
"Cred ca protestul de astazi impotriva despaduririlor abuzive este unul perfect legitim. ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Arcasu ]

Ploi cu tunete si fulgere la inceput de saptamana, apoi vremea se incalzeste

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:07

Ploi cu tunete si fulgere la inceput de saptamana, apoi vremea se incalzesteLuni, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin innorari temporar accentuate, insotite de descarcari electrice si de rafale ale vantului. Temperaturile vor fi cuprinse intre 14 - 23 grade Celsius.
Luni, deasupra Romaniei vor predomina norii convectivi, cu mare dezvoltare verticala ce lasa cu averse insotite de descarcari electrice si de rafale ale vantului, local in zonele montane si submontane, in centru si in sud-vest si izolat in celelalte zone ale tarii. Pe spatii restranse cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vremea se linisteste abia marti noapte cand doar izolat mai sunt averse si descarcari electrice. Temperatura aerului, in scadere fata de intervalul precedent cu precadere in jumatatea vestica a tarii, va avea valori maxime cuprinse intre 14 grade in Maramures si in Dealurile de vest si 23 de grade in sud-est.
Marti avem parte de vreme in general frumoasa, cu soare mai generos decat in zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza, cand izolat, indeosebi in est si la munte, vor fi ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla cu ceva intensificari in sud-est si pe crestele montane. Temperaturile maxime, mai ridicate decat in ziua precedenta, vor fi cuprinse intre 18 grade in nord si 25 de grade in Lunca Dunarii.
Miercuri temperaturile continua sa cresca si vremea va deveni calda in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si pe arii restranse ploi de scurta ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Ai ramas fara permis? Cum il poti recupera rapid

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:07

Ai ramas fara permis? Cum il poti recupera rapidTe-a prins Politia Rutiera pe picior gresit si ti-a luat permisul? Nicio problema, il poti lua inapoi mai devreme, daca indeplinesti anumite conditii si daca dai un test de verificare a cunostintelor, care cuprinde 15 intrebari din legislatia rutiera, scrie Cuget Liber.
Daca n-ati respectat legislatia si v-ati ales cu suspendarea permisului pentru 60 sau 90 de zile trebuie sa stiti ca il puteti recupera mai rapid, adica dupa 30 de zile. In cazul in care nu va prezentati la acest test sau nu-l promovati, perioada de suspendare este majorata cu 30 de zile.
"Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul trebuie sa se prezinte la serviciul Politiei Rutiere, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie", potrivit Codului rutier.
Concret, permisul iti va fi retinut pentru 60 de zile pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea pe culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, pentru nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public, pentru nerespectarea regulilor de circulatie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea intr-o astfel de coloana sau pentru circulatia pe sens opus.
De asemenea, poti ramane pieton pentru 90 de zile pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, ...

Actualitate / stiri Actualitate213 vizite[ Arcasu ]

utia suntem... Spargator de seminte...

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:07

utia suntem... Spargator de seminte...Dupa ce au facut curat in zona Expozitie Auto de la Promenada Mall, doi salubristi de la RER s-au adapostit de ploaie in statia de autobuze de aici. Unul dintre "condeieri" spargea samanta de zor si scuipa cojile pe jos. Atentionat de colegul mai tanar ("ba, vezi ca te-a filmat..."), nenea a facut totusi gestul de a-si matura mizeria facuta. Rusinica...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Arcasu ]

Guvernul nu vrea pensii speciale pentru parlamentari

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:06

Guvernul nu vrea pensii speciale pentru parlamentariGuvernul va transmite saptamana aceasta punctul de vedere legat de proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, iar acesta va fi negativ, conform prevederilor din acordul cu Fondul Monetar International (FMI), a declarat premierul Victor Ponta.
Intrebat cand va trimite Guvernul un punct de vedere referitor la pensiile parlamentarilor, seful Guvernului a precizat ca acesta va fi transmis foarte repede, si anume saptamana aceasta, informeaza Mediafax.
Intrebat de asemenea daca acesta va fi pozitiv sau negativ, Ponta a raspuns: "Negativ, bineinteles. Conform acordului nostru cu FMI".
Conducerea Parlamentului a decis, la finele lunii aprilie, sa trimita proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari la comisiile de specialitate, cu termen de doua saptamani pentru elaborarea raportului.
Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusa la Camera Deputatilor si Senat si este semnata de 255 de deputati si senatori, inclusiv din opozitie.
Potrivit proiectului, deputatii si senatorii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizatie urmand sa beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Arcasu ]

Incep inscrierile copiilor in invatamantul prescolar. Anuntul Ministerului Educatiei

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:05

Incep inscrierile copiilor in invatamantul prescolar. Anuntul Ministerului EducatieiConform calendarului privind cuprinderea copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar, luni, 11 mai, incepe etapa rezervata inscrierii copiilor nou-veniti. In paralel, cu incepere din data de 27 aprilie, se desfasoara reinscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de invatamant prescolar in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2015-2016.
Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a solicitat inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti sa asigure toate masurile necesare finalizarii pana la data de 1 august 2015 a tuturor procedurilor de inscriere si reinscriere in invatamantul prescolar, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.
Pentru anul scolar 2015-2016, au fost alocate 665.000 de locuri in invatamantul prescolar (toate grupele de varsta: mica, mijlocie si mare).
Pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2015-2016 (pe grupe de varsta), criteriile generale stabilite de Consiliul de administratie pentru inscrierea copiilor, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada stabilita) din totalul disponibil.
Criteriile generale vor fi aprobate de Consiliul de administratie al unitatii de ..

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Arcasu ]

O noua lege a educatiei: Ce se intampla cu admiterea si bacalaureatul

Luni, 11 Mai 2015, ora 06:05

O noua lege a educatiei: Ce se intampla cu admiterea si bacalaureatulMinisterul Educatiei anunta o noua lege a invatamantului. Aceasta se bazeaza, de fapt, pe draftul unei legi vechi, din 2009. Daca unele dintre articolele acelei legi se vor mentine s-ar putea da, din nou, examen pentru admiterea in liceu.
Ministerul educatiei anunta ca noua Lege a invatamantului va intra in dezbatere publica luna viitoare.
Proiectul despre care vorbeste acum ministrul educatiei poate fi acelasi blocat in Parlament in 2009, dupa ce legea Funeriu a fost asumata de guvernarea de atunci. El prevede, de pilda, ca la admitere, liceele pot lua in calcul fie doar testarea nationala si media claselor 5-8, fie vor organiza probe de concurs care vor conta doar in proportie de 50%.
In vechiul proiect, evaluarile sunt prevazute la finalul claselor a II-a, a VI-a si a X-a. Bacalaureatul este la fel, dar sindicatele spun ca poate fi modificat.
"Legea Andronescu" mai prevede reabilitarea cadrelor didactice la un an dupa ce au fost sanctionate, daca nu mai au abateri disciplinare. Iar personalul didactic poate fi pensionat la cerere cu 3 ani inainte, daca are o vechime de cel putin 25 de ani, femeile si de 30 de ani, barbatii.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Arcasu ]

Ministrul Sanatatii: Sistemul informatic al cardului de sanatate a fost accesat si de 15.000 de ori pe secunda

Sambata, 09 Mai 2015, ora 06:08

Ministrul Sanatatii: Sistemul informatic al cardului de sanatate a fost accesat si de 15.000 de ori pe secundaIn primele doua zile de la intrarea in vigoare a cardului de sanatate, sistemul informatic a fost accesat si de 15.000 de ori pe secunda, insa acum a intrat in normal si se inregistreaza numarul de accesari obisnuit, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Nicoale Banicioiu, potrivit Mediafax.
"Cred ca toti au vrut sa-si activeze cardurile mai repede in primele doua zile. Acum, sistemul a intrat in normal, adica e numarul de accesari obisnuit, nu exista pericolul blocarii. Au fost prevazute si acele situatii prin norme si li s-a explicat si medicilor: niciun pacient nu trebuia trimis acasa sau in alta parte, tratamentele trebuiau acordate si sunt acordate", a spus Banicioiu.
"E adevarat ca mai sunt si persoane care inca n-au primit cardul din diverse motive. Unii nu erau la dimiciliu, unii nu erau in tara, de exemplu, sau si-au schimbat domiciliu. Este in implementare sistemul si este foarte bine sa asiguram tot sprijinul. Ceea ce face si Ministerul Sanatatii si cred ca cei de la casa de asigurari vor gestiona foarte bine implementara cardului. Astazi am vazut ca n-au mai fost absolut deloc probleme in sistem, ma refer la partea de functionare a softului, ceea ce inseamna ca lucrurile au inceput sa intre in normal", a mai spus ministrul Nicolae Banicioiu.
Aproape 930.000 de servicii medicale au fost acordate de luni pana miercuri, adica de la intrarea in vigoare a cardului de sanatate, 483.695 dintre acestea fiind oferite fara acest document, potrivit Casei Nationale de ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Pamant de la florari...

Sambata, 09 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Pamant de la florari...Nu sunt cuvinte suficiente pentru aprecierea muncii grele a florarilor de la Seroplant. Dar, din pacate, tot ei lasa in urma dare de pamant insuficient sau deloc, strans. Mai exact spus, necesar a fi maturat temeinic (colectat!) si nu lasat spre a fi luat de vant sau ploi. Si astfel, acest pamant ajunge la rigola, iar unde nu exista o panta suficienta pentru scurgere, ramane acolo sub forma de mocirla/noroi. Vorbeam de panta carosabilului: daca este corect realizata de drumari/asfaltagii, apa cu pamant ajunge in canalizarea pe care o colmateaza. Asta e: circuitul apei cu pamant in natura...

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Arcasu ]

Astia suntem... Si totusi, halda de la Scoala 10...

Sambata, 09 Mai 2015, ora 06:07

Astia suntem... Si totusi, halda de la Scoala 10...Evident, este vorba de mizeria adunata zilnica pe str. Stefan cel Mare, langa Scoala Gimnaziala nr.10. Si chiar daca ECO raneste aproape zilnic acolo, in urma ramane o balta infecta si urat mirositoare; un adevarat focar de infectie la care se adauga si fecalele aruncate pe spatiul verde. Nu ne mai facem bine...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Arcasu ]

Agricultura judetului, in date statistice (II)

Sambata, 09 Mai 2015, ora 06:07

Agricultura judetului, in date statistice (II)Un lucru bun este ca vremea a permis marirea ritmului de lucru la semanat; mai ales pe solurile inalte, nisipoase. Suprafetele cele mai mari care au deja samanta incorporata sunt la orzoiaca de primavara (cca 5000 ha din 6300 ha), ovaz (peste 1000 ha din 2096 ha), porumb (aproximativ 30.000 ha din 90.354 ha), floarea soarelui (aproape 38.000 ha din 85.139 ha), soia (700 ha din 11.926 ha), leguminoase boabe (cca 2.700 ha din 2.884 ha), cartofi (peste 100 ha din 432 ha), legume total (aproximativ 80 ha din 1786 ha), plante nutret (peste 4000 ha fata de 2365 ha).
* Efectivele de animale in trim.I - 2015: bovine total - 38.927 capete, (din care matca 23.205 capete); porcine - 203.40 (14.135) ; ovine - 483.084 (191.803); caprine - 66.531 (27.213); pasari - 1.037.241 (753.171); cabaline - 15.042 (5.124); familii de albine - 13.200.
* Productii animaliere obtinute: total carne (to viu) - 7.311, din care: bovine 635; porcine 6.331; ovine 183; caprine 68; pasari 94. Lapte de vaca total (hl): 173.596; oua (mii bucati): 37.012. Laptele de oaie si capra, nu este evidentiat, iar despre lana si miere inca nu se poate vorbi.
* Autorizarea spatiilor de depozitare cereale. Din raportul DAJ Braila catre prefectura, reiese ca in trim. I 2015 s-au verificat 3 agenti economici privind conditiile minime de indeplinit pentru autorizarea, si s-a eliberat 1 autorizatie pentru un siloz cu o capacitate de 7000 to cereale si plante tehnice. Despre situatia tuturor spatiilor de depozitare, inclusiv ...

Actualitate / stiri Actualitate155 vizite[ Arcasu ]

Prevenirea si combaterea braconajului piscicol

Sambata, 09 Mai 2015, ora 06:07

Prevenirea si combaterea braconajului piscicolIn vederea cresterii eficientei actiunilor de prevenire si combatere a braconajului piscicol, dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila a fost imbunatatita cu o ambarcatiune tip "Drusila 470", echipata cu motor Jonson de 50 CP.
Ca urmare a demersurilor intreprinse de conducerea inspectoratului, ambarcatiunea a fost transferata de la Jandarmeria Tulcea, iar doi jandarmi din cadrul Detasamentului Mobil de Interventie urmeaza a fi atestati pentru conducerea ambarcatiunii pe ape navigabile, la Centrul de perfectionare a personalului navigant Constanta din cadrul I.G.P.F.
In ultimele doua luni, jandarmii braileni au constatat, pe timpul actiunilor independente, 18 infractiuni prevazute de O.U.G. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul si acvacultura.
Cele mai dese incalcari ale ordonantei amintite au fost: "detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial" si "detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit".

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Arcasu ]

Semnal(!) Arbore vandalizat...

Sambata, 09 Mai 2015, ora 06:07

Semnal(!) Arbore vandalizat...Trei "baeti de baeti" erau cocotati pe gramada de pietroaie din spatele bisericii Sf. Constantin, si cu niste sarme indoite rupeau florile unui frumos copac. Niste nelegiuti...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Arcasu ]

Iohannis, atac la Guvern: A pregatit prost implementarea cardului de sanatate. Este un scandal public

Sambata, 09 Mai 2015, ora 06:06

Iohannis, atac la Guvern: A pregatit prost implementarea cardului de sanatate. Este un scandal publicPresedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca Guvernul a pregatit "prost" implementarea programului privind introducerea cardului de sanatate, mentionand ca a vazut mii de oameni care stau la cozi si ca este "un scandal public". Seful statului a mai anuntat ca va avea o discutie cu premierul Victor Ponta pe aceasta tema.
Presedintele Iohannis a fost intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta pe Aeroportul "Henri Coanda", la intoarcerea dintr-o deplasare in Polonia, in legatura cu modul de implementare a programului privind cardurile de sanatate.
"E o problema reala, Guvernul a pregatit prost implementarea", a spus Iohannis. Presedintele a completat ca a vazut "mii de oameni care stau la coada" si a vorbit despre "un scandal public".
"Evident ca voi vorbi pe aceasta tema" cu primul ministru Ponta, a mai spus Klaus Iohannis.
(Sursa: www.romaniatv.net)

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Arcasu ]

Editie Online: Se apropie evaluarile nationale 2015 pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

Sambata, 09 Mai 2015, ora 06:05

Editie Online: Se apropie evaluarile nationale 2015 pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-aElevii din clasa a II-a, a IV-a si a VI-a intra in febra examenelor. Examanele sunt programate sa se desfasoare in perioada 18 mai - 3 iunie.
Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a va incepe pe 18 mai cu proba scrisa la limba romana, care va fi urmata pe 19 mai de proba de citit la limba romana, potrivit unui ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Educatiei. Pe 20 mai va avea loc proba la matematica, iar elevii apartinand minoritatilor nationale vor putea sustine proba scrisa la limba materna pe 21 mai si cea la citit pe 22 mai.
Evaluarea competentelor dobandite in ciclul primar la finalul clasei a IV-a va incepe pe data de 26 mai cu proba la limba romana. Ea va fi urmata pe 27 mai de proba la matematica, iar pe 28 mai de proba la limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.
Ultima evaluare a competentelor, cea la clasa a VI-a, va incepe in 2 iunie cu proba de limba si comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematica si stiinte ale naturii.
Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina de studiu, sa aiba un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale.
Testele elaborate pentru clasa a II-a vizeaza evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competentelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea ...

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Arcasu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Panica la o banca din Braila dupa ce un client nemultumit i-a amenintat pe angajati si a distrus mai multe bunuri
Un tanar de 21 de ani este audiat in prezent de politisti dupa ce i-a amenintat pe angajatii unei ...
Prima femeie din Braila care primeste ordin de restrictie. Ea este acuzata de iubitul acesteia ca il bate frecvent
Parintii barbatului, unde locuiesc nabadaiosii concubini, au confirmat ca tanara ii batea si pe ei. ...
Isterie la Braila din cauza fricii de coronavirus. "Sa nu se mai aduca nimic din China!"
Mai multi braileni au reclamat autoritatilor ca o fabrica de corpuri de iluminat deschisa intr-un ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor