Rezultatele 1 - 20 din 20 (0.552 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Expozitia de fotografie-Periplu prin suflet

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 15:41

Teatrul "Maria Filotti" gazduieste azi, de la ora 16.30, o expozitie de fotografie a carei protagonista este Ruxandra Gabriela Soare, studenta acum anul I la Universitatea Jacobs Bremen.

De-a lungul drumului sau artistic, Ruxandra a obtinut Premiul III la Concursul National UNIFERO Arta Plastica "Mama" in 2008; Premiul I la Concursul National de Grafica "Primavara este sufletul unui copil", sectiunea "Tema florala" in 2008; la Concursul Interjudetean de Arta Plastica "Copilaria prin Ochii unui Copil", editia I (10 judete participante) in 2008 - Premiul I la sectiunea de grafica, Premiul II la sectiunea de compozitie, Premiul I la sectiunea vitraliu, Premiul I la sectiunea natura moarta; Premiul I la Concursul Interjudetean de Arta Plastica "Culorile Copilariei" in 2007; 2001 - concursul de postere UNFPA 2001 "Populatie si Mediu" - picturi pentru luna aprilie a calendarului UNFPA 2002; Concursul Taberei Nationale de Arta Plastica, Homorod din 25 iunie 2000: Premiul I, "Mozaic", Premiul I, "Dansul ielelor", Premiul I, "Papagalul meu".

De asemenea, tanara a fost prezenta si in expozitii cu lucrari: cea dedicata Zilei Dunarii (din 30 iunie 2008), alta pentru Ziua Europei (9 mai 2008), iar pe 18 octombrie 2007 la expozitia dedicata Zilei Europene impotriva traficului de fiinte umane.(A.N.

Actualitate / stiri Actualitate169 vizite[ Monitorul de Braila ]

11 pentru Nationala

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 15:39

11 elevi de clasele V - XII din judetul Braila s-au calificat pentru faza nationala a Olimpiadei de Fizica, care se va desfasura in perioada vacantei inter-semestriale (31 ianuarie - 6 februarie) la Constanta.

La etapa judeteana din data de 16 ianuarie, au fost inscrisi 135 de elevi din toate scolile judetului Braila, participand doar 105. Si de aceasta data, elevul Colegiului National "Nicolae Balcescu", Denis Turcu(clasa a VIII-a), un "abonat" fidel al premiilor, a acumulat un punctaj de 23,75, clasandu-se pe locul intai.

Denis este castigatorul mai multor concursuri si olimpiade nationale la fizica dar si la informatica. De asemenea, la nationala de la Constanta vor mai merge elevii; Bogdan Huiu (Colegiul National "Nicolae Balcescu"), Florin Bounegru (Scoala cu clasele I - VIII "Mihai Eminescu"), Lucian Evdochim (Scoala cu clasele I - VIII Nr. 21), Cosmin Iacob (Colegiul National "Nicolae Balcescu"), Andreea Popa (Colegiul National "Nicolae Balcescu"), Razvan Urse (Colegiul National "Gh. M. Murgoci"), Bogdan Termegan (Colegiul National "Nicolae Balcescu"), Cristina Parfenie (Scoala cu clasele I - VIII Nr. 21), Petruta Chersunaru (Colegiul National "Nicolae Balcescu") si Corina Nicolae (Colegiul National "Nicolae Balcescu").

Actualitate / stiri Actualitate340 vizite[ Monitorul de Braila ]

Cooperare intre Facultatea de Inginerie si Universitatea Tehnica din Chisinau

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 15:38

Cooperare intre Facultatea de Inginerie si Universitatea Tehnica din ChisinauIeri 19.01.2010 in Aula Facultatii de Inginerie din Braila si in sala de lectura a studentilor au avut loc doua evenimente stiintifice deosebit de importante pentru comunitatea academica din Braila si anume sustinerea publica in fata studentilor a trei prelegeri stiintifice de catre cadre didactice de renume de la Universitatea Tehnica a Moldovei din Chisinau cat si sedinta publica de sustinere a doua teze de doctorat. Cele doua cadre didactice de la Universitatea Tehnica a Moldovei au fost invitate pentru a prezenta in fata studentilor braileni teme didactice si de cercetare ce fac parte din preocuparile catedrelor din care fac parte cei doi cercetatori de renume: prof. dr. ing. Valeriu Dulgheru si prof.dr. ing. Vasile Marina. Profesorul Vasile Marina are o colaborare mai veche cu Facultatea de Inginerie din Braila, la Braila si cu ocazia unei conferinte organizate la nivelul anului 2004, colaborand totodata la realizarea unor programe de mobilitate ale cadrelor didactice ale facultatii.

De aceasta data, conducerea Facultatii de Inginerie din Braila a pus bazele unei noi colaborari pe termen lung cu cadrele didactice de la Universitatea Tehnica a Moldovei, orientata in principal, spre schimburi de experienta in domeniul didactic;

Personalitati / ING580 vizite[ Monitorul de Braila ]

Viol, talharie si complicitate la viol pe strada Pietatii

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 11:28

Viol, talharie si complicitate la viol pe strada PietatiiPe 14 ianuarie 2010, la orele 14.39, M.M. (14 ani), din Municipiul Braila, a sesizat la Politie, prin apelul 112, faptul ca in urma cu circa 15 minute a fost agresata de un tanar care a condus-o intr-o locuinta unde a fost deposedata de telefonul mobil de catre un individ necunoscut.

Politistii au identificat-o pe reclamanta si, in urma discutiilor purtate cu aceasta si a cercetarilor efectuate la locul comiterii faptelor, a reiesit ca, in timp ce se afla pe strada Pietatii, a fost acostata de R.A.A. (16 ani), din Braila, si condusa cu forta intr-un apartament unde se aflau mai multi tineri, printre care si Catalin B. (34 de ani), din Municipiul Braila, fiul proprietarului.

Acesta a constrans-o pe M.M. sa intretina un raport sexual cu el dupa care, prin violenta, a deposedat-o de telefonul mobil si a lasat-o sa plece.

In ziua de 15 ianuarie 2010, B.Catalin a fost prezentat Tribunalului Braila care a admis arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile pentru comiterea infractiunilor de viol si talharie, fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Braila. Cu privire la R.A.A., s-a

Actualitate / stiri Actualitate620 vizite[ Monitorul de Braila ]

Dosar penal pentru lovire sau alte violente si port ilegal de cutit

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 10:56

Dosar penal pentru lovire sau alte violente si port ilegal de cutitIn seara zilei de miercuri, in jurul orelor 19.00, patronul unui cafe-bar amplasat in Cartierul Brailita a sesizat la Politia Municipiului, faptul ca in incinta unitatii a avut loc un conflict soldat cu vatamarea unei persoane.

Primele cercetari desfasurate de politistii deplasati la fata locului au stabilit ca, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si a izbucnirii unui conflict spontan, Gheorghe D., 41 de ani, l-a lovit cu cutitul in zona pieptului pe Ionel D., de aceeasi varsta.

Victima a fost transportata la Spitalul Judetean pentru Urgente Braila unde, dupa acordarea primelor ingrijiri medicale si efectuarea de investigatii, s-a stabilit ca a suferit o plaga injunghiata in zona toracica.

Medicul legist care l-a examinat, a stabilit ca leziunea necesita pentru vindecare un numar de 7-9 zile de ingrijiri medicale, fara sa-i fie pusa in primejdie viata.

Agresorul este acum cercetat pentru comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente si port ilegal de arma alba.

Surprins la volan sub influenta alcoolului

Ieri, la orele 18.00, lucratori de la Politia orasului Ianca l-au depistat in trafic pe numitul Gabriel N. (33 de ani), din comuna Livezile, judetul Bistrita Nasaud, in timp ce conducea autoturismul, pe DN 2B, in orasul Ianca, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie si i s-a intocmit ...

Actualitate / investigatii296 vizite[ Monitorul de Braila ]

"Rabla" 2010 asteapta startul la sfarsitul lunii

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 13:19

"Rabla" 2010 asteapta startul la sfarsitul luniiIn acest an Programului de stimulare a innoirii parcului auto national i-au fost alocate de Administratia Fondului pentru Mediu 228 milioane lei.

Pentru anul 2010, valoarea primei de casare, exprimata printr-un tichet valoric, este, ca si anul trecut, de 3.800 lei. Tichetul se obtine la casarea unui autovehicul mai vechi de 10 ani, avand prima inmatriculare in Romania inainte de 1 ianuarie 2007.

Sesiunea din acest an prezinta mai multe elemente de noutate. In primul rand exista posibilitatea de a utiliza, la cumpararea unui autovehicul, mai multe tichete valorice, respectiv maxim trei tichete. In al doilea rand, aceste tichete valorice sunt transmisibile (o data cu documentele aferente) - deci cumparatorul autovehiculului nou si proprietarul autovehiculului casat pot fi persoane distincte. Tichetele valorice au inscrisa o data limita pana la care pot fi utilizate.

In al treilea rand, in acest an pot beneficia de programul Rabla si persoanele juridice. Anul trecut, in judetul Braila, au beneficiat de Programul Rabla 483 de persoane. Persoanele interesate vor putea incepe demersurile prin inscrierea la unul dintre producatorii sau dealerii de autovehicule care vor fi validati si publicati de Administratia Fondului pentru Mediu la sfarsitul lunii ianuarie. Ghidul de finantare a Programului si alte informatii referitoare la Program

Actualitate / stiri Actualitate169 vizite[ Monitorul de Braila ]

Se implinesc 160 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 13:30

Se implinesc 160 de ani de la nasterea poetului Mihai EminescuMuzeul Brailei organizeaza o serie de manifestari menite sa-l evoce pe cel care nu are termen de comparatie in lirica romaneasca

Vineri, 15 ianuarie, de la ora 12.30, va avea loc vernisajul expozitiilor "Ecoul marilor prietenii", organizata in colaborare cu Muzeul Literaturii Romane din Iasi, prezentata de Anca Buzea, precum si "Eminescu vazut de mari graficieni ai lumii", organizata de Muzeul Literaturii Romane Bucuresti, in cadrul careia vor rosti alocutiuni Lucian Chisu si Nicolae Ionita. De la ora 13.00 va urma simpozionul "Mihai Eminescu - 160 de ani de la nastere", avand drept invitati pe Nicolae Georgescu, care va vorbi despre "Luceafarul in revista braileana Dunarea", Ionel Candea, care va prezenta auditoriului informatii despre "Cronica familiei Djuvara" si Lucian Chisu care va sustine alocutiunea "Eminescu in editii straine". De asemenea, de la ora 14.00 va avea loc vizionarea primului film documentar despre Eminescu: "Eminescu Veronica, Creanga, in 1914", produs de Casa de filme "Pathe", pelicula prezentata de ieseanul Valentin Cosereanu.

Manifestarile se vor incheia odata cu acordarea premiilor concursului de creatie literara si eseuri

Life Show / vernisaj147 vizite[ Monitorul de Braila ]

Competitie de fotbal in sala organizata de studenti

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 10:59

Competitie de fotbal in sala organizata de studentiIn urma actiunii de promovare evenimentului de catre cadrele didactice ale facultatii in liceele din Braila, la startul intrecerii de fotbal s-au prezentat 8 licee, la care s-au adaugat doua echipe studentesti, in total participand circa 130 elevi si studenti selectati de catre profesorii de sport care desfasoara activitatile specifice de educatie fizica si sport din planurile de invatamant. Fiecare echipa a fost incurajata de colegii de clasa sau de grupa, care au reusit sa creeze o atmosfera deosebita, cu adevarat tinereasca, care a generat noi colaborari si prietenii, atat intre elevi cat si intre elevi si studenti.

La competitie a participat cate o echipa din urmatoarele licee: liceul pedagogic, liceul C.D.Nenitescu, liceul Grigore Moisil, liceul C-tin Brancusi, Grupul Scolar Gh. K. Constantinescu, liceul Anghel Saligny, liceul Edmond Nicolau, colegiul economic "Ion Ghica si doua echipe din partea Facultatii de Inginerie din Braila. Ziua de vineri a fost destinata exclusiv fotbalului iar cea de sambata in mod egal fotbalului, tenisului de masa si a festivitatii de premiere. Primele trei locuri la fotbal au fost ocupate in ordine de echipele liceelor Edmond Nicolau, C.D.Nenitescu si Anghel Saligny. iar mentiunea a fost acordata echipei studentesti. Sambata au avut loc intreceri de tenis de masa la care au participat circa 50 de studenti si elevi din care primii trei clasati au fost in ordine: Alexandru PUNGA de la liceul C-tin Brancusi - locul I, Adrian ERCUT de la ...

Sport / fotbal258 vizite[ Monitorul de Braila ]

Politistii au capturat o retea de spargatori

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 10:57

Politistii au capturat o retea de spargatori* Patru braileni dovediti de politisti ca au comis un numar de 13 spargeri de societati comerciale, cu un prejudiciu de circa 35.000 de lei
* Pe numele suspectilor au fost emise mandate de arestare preventiva

In urma mai multor sesizari de spargeri de societati comerciale comise de autori necunoscuti, politistii de la Compartimentul Furturi din Patrimoniu al Biroului de Investigatii Criminale, impreuna cu agenti de la Biroul Ordine Publica pentru Mediul Urban, au demarat o serie de activitati de cercetare si investigare, pentru identificarea si prinderea suspectilor.

Astfel, in noaptea de 5 spre 6 ianuarie 2010, politistii braileni l-au prins in flagrant pe numitul A.A. (17 ani), din Municipiul Braila, in timp ce spargea o societate comerciala situata in Piata Saraca, din municipiu.

Din probatoriul administrat de judiciaristi, a reiesit faptul ca minorul, impreuna cu Constantin P. (18 ani), G.B. (16 ani) si Alis Serhan (19 ani), sunt autorii unui numar de 13 furturi calificate.

Actualitate / flagrant435 vizite[ Monitorul de Braila ]

De astazi, Centru de vaccinare contra gripei la Sectia de Boli Infectioase Imprimare

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 10:56

Centrul va fi destinat in special persoanelor neasigurate sau care nu au medic de familie

Ministerul Sanatatii a dispus ca toate spitalele de boli infectioase din tara, dar si alte unitati sanitare, sa deschida, astazi, centre de vaccinare antipandemica, pentru a creste rata de vaccinare in aceasta perioada de plin val al infectarilor cu A/H1N1. Prin urmare, un astfel de centru va fi deschis si la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Braila, aflata in cartierul Nedelcu Chercea.

Autoritatile recomanda vaccinarea ca fiind cel mai eficient mijloc de prevenire a infectarii. Medicii de familie sunt obligati sa vaccineze contra gripei porcine fiecare persoana care ii solicita, in caz contrar ei fiind sanctionati de Ministerul Sanatatii, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, care a precizat totodata ca vaccinul nu are efecte adverse semnificative, fiind o metoda sigura de aparare impotriva noului virus gripal.(A.N.

Actualitate / stiri Actualitate155 vizite[ Monitorul de Braila ]

Incalcarea eliberarii conditionate atrage reincarcerarea

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 10:49

In noaptea de 15 spre 16 februarie 2009, Daniel Giuseppi D. (28 de ani) si Iulian Emilio H.(22 de ani), ambii din Municipiul Braila, impreuna cu Sorinel I. si Andrei Bogdan T., in timp ce se aflau in incinta unui cazinou dintr-un complex comercial din Braila, au intrat in conflict cu un grup de alte persoane si au provocat scandal, astfel aducand atingere bunelor moravuri si tulburand grav ordinea si linistea publica.

La data de 17 februarie 2009, cei amintiti au fost arestati preventiv pentru comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, iar la data de 18 martie 2009, prin incheiere de sedinta, Judecatoria Braila a dispus schimbarea masurii arestarii preventive cu masura liberarii sub control judiciar pentru numitii Iulian Emilio H., Daniel Giuseppi D. si Andrei Bordan T., iar pentru Sorinel I. s-a mentinut arestarea preventiva.

In urma activitatilor specifice desfasurate de politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale, s-a probat ca Iulian Emilio H. si Daniel Giuseppi D. au incalcat cu rea-credinta obligatiile masurii liberarii sub control judiciar, parasind localitatea de domiciliu, si a fost sesizata instanta de judecata care, la data de 8 ianuarie 2010, a revocat aceasta masura si a emis, in lipsa, pe numele lor mandate de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile.

In aceeasi zi, in jurul orelor 18.00, judiciaristii i-au depistat, pe raza municipiului, pe cei doi, i-au prezentat Judecatoriei Braila, si, ...

Actualitate / investigatii223 vizite[ Monitorul de Braila ]

Comercializare de produse de imbracaminte contrafacute oprita

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 10:55

Comercializare de produse de imbracaminte contrafacute opritaIeri, in jurul orelor 9.00, politisti de la Biroul Ordine Publica pentru Mediul Urban, in timp ce desfasurau activitati de verificare a legalitatii actelor de comert, au depistat-o in incinta unui complex comercial de pe strada 1 Decembrie 1918, pe numita Sanda A., din Braila, care, in calitate de administrator al unei intreprinderi familiale, comercializa articole de imbracaminte care purtau insemnele unei marci inregistrate.
Pentru ca persoana in cauza nu avea dreptul legal pentru a vinde astfel de produse, politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 97 de produse sport, in valoare totala de 8.860 de lei, si i-au intocmit dosar penal, conform prevederilor Legii 84/1998, privind marcile si indicatiile geografice. Cercetarile au fost preluate de Ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor.(G.

Actualitate / investigatii226 vizite[ Monitorul de Braila ]

Turbulenti arsi la buzunar

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 10:54

Turbulenti arsi la buzunarJoi, 07 ianuarie a.c., in jurul orei 18.00, jandarmii au fost sesizati telefonic, cu privire la faptul ca un grup de tineri, aflati pe bulevardul Panait Istrati, in fata unei institutii de invatamant, tulbura buna desfasurare a orelor de curs, prin strigate si prin aruncarea de pocnitori. Ajuns imediat la fata locului, un echipaj de jandarmerie i-a depistat pe cei in cauza: Mihai P. de 17 ani, Nicusor B., Mihai C., ambii in varsta de16 ani, Florin L. si Marian U., majori amandoi, in varsta de 19 ani fiecare. In urma controlului corporal, asupra celor cinci nu au fost gasite obiecte cu amestec pirotehnic, insa, pentru ca au tulburat procesul de invatamant prin diferite strigate, celor trei minori li s-au aplicat amenzi de cate 100 lei, iar celor care au implinit 18 ani, amenzi de cate 200 lei.(G.

Actualitate / amenzi262 vizite[ Monitorul de Braila ]

"Marea Debarasare" si pe 2010

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 10:52

"Marea Debarasare" si pe 2010Astazi, 9 ianuarie se desfasoara campania de colectare a echipamentelor electrice si electronice de la populatie, denumita generic "Marea Debarasare", actiune organizata de Primaria Municipiului Braila, SC Brai-Cata SRL si Asociatia Enviro.
Ca de obicei, in intervalul orar 7.00 - 9.00, fiecare locuitor va depozita in fata gospodariei individuale sau la punctul de precolectare deseuri, in cazul Asociatiilor de Proprietari, deseurile electrice si electronice provenite din activitatile casnice (frigidere, congelatoare, televizoare, masini de spalat, computere, tuburi fluorescente).
Deseurile vor fi colectate si transportate de catre firmele de salubritate (SC Eco SA, SC Brai-Cata SRL, SC RER Ecologic Service SRL) la depozitul SC Brai-Cata SRL, situat in Braila, soseaua Ramnicu Sarat nr. 123.Cheltuielile pentru colectare si transport vor fi suportate de catre aceste societati comerciale. Se interzice colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice de catre persoane neautorizate sau societati comerciale, altele decat operatorii de salubritate. In cazul identificarii unor astfel de situatii se vor aplica sanctiuni contraventionale de catre Politia Comunitara.(A.N.

Actualitate / stiri Actualitate185 vizite[ Monitorul de Braila ]

Reguli noi la gripa noua

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 10:51

Reguli noi la gripa nouaCampania Ministerului Sanatatii de vaccinare impotriva gripei A/H1N1 continua, si din ce in ce mai mult romani solicita vaccinarea antigripala. De mentionat ca, de fapt, campania de vaccinare a MS este gratuita si a fost extinsa la toate categoriile de persoane, atat cele asigurate, cat si cele care nu au asigurari de sanatate. Din pacate, si la nivelul judetului Braila, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat inca trei cazuri de persoane infestate cu noul virus gripal. Pe aceasta cale, prof dr. Adrian Streinu Cercel a atras atentia tuturor responsabililor locali ca actiunea de vaccinare este foarte importanta si trebuie accelerata in aceasta perioada de pandemie, cand rata de transmitere a virusului a crescut la 8-10 % de la 3-4 %.
Oficialul MS a subliniat ca trebuie continuata sustinut campania de vaccinare in unitatile de invatamant. Cadrele didactice au obligatia de a face triajul epidemiologic la intrarea la cursuri, conform procedurilor transmise de Ministerul Sanatatii.

Actualitate / invatamant250 vizite[ Monitorul de Braila ]

Prima expozitie din 2010

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 16:40

Imprimare

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" va gazdui astazi un nou vernisaj al membrilor Cenaclului plastic "Coloana H", grupare artistica coordonata de artistul plastic Hugo Maracineanu.

Manifestarea, organizata in parteneriat cu Liceul de Arta "Hariclea Darclee", va avea loc astazi, de la ora 17.00, in holul Bibliotecii publice, din Calea Calarasilor nr. 54.

Pentru cei care nu stiu, primii ani de profesorat ai artistului plastic Hugo Maracineanu au fost la Scoala nr. 1, acolo unde a infiintat Cenaclul "Micii ceramisti". La Casa de Cultura a condus cenaclul literar "Panait Istrati" si, mai tarziu, a infiintat Cenaclul plastic "Gheorghe Naum".

In prezent, este profesor la Liceul de Arta "Haricleea Darclee" din 1992 iar in urma cu aproape 12 ani a infiintat Cenaclul "Coloana H", unde a format zeci si zeci de copii si le-a sadit in suflet pasiunea pentru arta.

Hugo Maracineanu este vicepresedinte al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Braila iar un hotel din Mamaia ii gazduieste o expozitie personala permanenta.(A.

Life Show / Biblioteca Judeteana Panait Istrati190 vizite[ Monitorul de Braila ]

Valeriu Avramescu si Braila de odinioara

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 16:39

Valeriu Avramescu si Braila de odinioara"Amintiri din cel mai frumos port de la Dunare" este titlul volumului care prezinta, sub semnatura scriitorului Valeriu Avramescu, Braila de altadata, volum lansat la Muzeul Brailei.

Cartea, aparuta la Editura Istros, este cea de-a doua a poetului brailean Valeriu Avramescu din colectiile Istros, dupa ce, in 2006, a lansat un album de carti postale ilustrate, cu strazile vechi din Braila, pe care l-a donat Muzeului Brailei.

In textele sale, Valeriu Avramescu se foloseste de o alta pasiune a sa, cea pentru filatelie si cartofilie si ilustreaza volumul cu imagini din Braila de altadata.

"Cu toate ca trecerea timpului se revarsa puternic peste ea, privitorul care zaboveste si acum pe "Regala" descopera ornamentatii cu numeroase elemente geometrice si florale, cu frontoane si statuete caracteristice barocului tarziu si neoclasicismului, realizate in forme extrem de placute, care il indeamna la o indelunga si vie contemplare: ce a fost si ce a ajuns", scrie Valeriu Avramescu.

Avand drept generic "Firme, afise si reclame de pe Regala", poetul Valeriu Avramescu vorbeste brailenilor despre fostele pravalii de la parter, unde se practicau numeroase mestesuguri, cu magaziile si depozitele de la subsol si locuintele patronilor la etaj, "care isi pastreaza si astazi vechea infatisare daca se face abstractie de termopanarea executata de cine si cum a vrut si de groaznicele firme ale fiecarui SRL care supara pe adevaratul si autenticul brailean, pana in adancul

Life Show / Editura Istros646 vizite[ Monitorul de Braila ]

Surprinsa la furat de Boboteaza

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 16:37

Surprinsa la furat de BoboteazaDe Boboteaza, dupa-amiaza, la orele 14.00, Lenuta F., din Braila, vanzatoare la un magazin situat pe strada Milcov, a reclamat la Politie faptul ca a surprins o tanara care sustragea articole de imbracaminte. La fata locului, politistii au identificat-o pe suspecta Mihaela R. (24 de ani), din Braila, si au condus-o la sediul Politiei unde i-au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt. Prejudiciul este in valoare de 114 lei. Tot de Boboteaza, politistii au aplicat 20 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.380 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii un permis de

Actualitate / furt140 vizite[ Monitorul de Braila ]

Sarbatoare si la Tichilesti

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 16:36

Sarbatoare si la TichilestiLa Scoala de Arte si Meserii Tichilesti a avut loc o activitate ce a vizat traditiile din zona Tichilesti cu privire Boboteaza. Ca si in alte dati, impreuna cu preotul capelan al PMT Tichilesti, elevii cu rezultate bune la invatatura si cu un comportament demn de a iesi in comunitate ce compun o parte e grupului tinta vizat in proiectul educativ, au participat la slujba oficiata de preotii parohiilor Tichilesti, urmarind cu interes ritualul bisericesc precum si celelalte evenimente ce s-au derulat.

Alaturi de acestia au mai fost prezenti si elevii ai scolii Tichilesti, primarul comunei, satenii, cadre didactice din unitatile de invatamant din comuna Tichilesti, precum si conducerea scolilor. In continuarea slujbei, elevii au avut prilejul sa participe si la taina sfanta a Botezului animalelor din gospodariile satenilor.

Life Show / stiri Life Show359 vizite[ Monitorul de Braila ]

Politia de Frontiera, la ceas de bilant

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 15:15

Politia de Frontiera, la ceas de bilantLa sediul din Incinta Hercules, s-a desfasurat evaluarea activitatilor desfasurate si a rezultatelor obtinute de catre Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Braila in cursul anului 2009. La acest eveniment a participat si adjunctul Inspectorului General al Politiei de Frontiera Romane, comisar sef de politie Mihai Ivanescu.

Traficul inregistrat in anul 2009 prin P.P.F. Zona Libera Braila, a insemnat verificarea documentelor a 9.390 de mijloace de transport si a 10.999 persoane, dintre 1.679 cetateni straini, marfurile introduse in Zona Libera Braila provenind din Germania, Ungaria, Olanda, Polonia, Bulgaria, Turcia, Coreea, China, Ucraina, Georgia, Italia si au ca destinatie Rusia, Georgia, Siria, Moldova, Ucraina, Romania, Polonia.

La nivelul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila au fost organizate si desfasurate 491 de actiuni si 4.357 de misiuni in zona de competenta, pe diferite linii de munca, au fost inregistrate 103 lucrari si cauze penale, in care au fost implicate 145 de persoane.

Actualitate / frontiera184 vizite[ Monitorul de Braila ]


Cele mai citite stiri
Vietasul care vrea in libertate dupa ce a ucis infiorator o batrana pentru un televizor, o vioara veche, 150 de lei si o ie
Judecatorii au respins definitiv o cerere de revizuire a condamnarii la inchisoare pe viata ...
Cum sa te alegi cu dosar penal in cinci minute. Un barbat si-a descarcat nervii pe poarta unui brailean
Un barbat de 35 de ani este cercetat pentru distrugere, dupa ce a fost identificat de politisti ca ...
Cum li se distrage atentia vanzatorilor din magazine ca sa li se fure banii. Recomandarile politistilor
Multi angajati ai societatilor comerciale se lasa pacaliti de infractori, iar acestia le sustrag ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor