150 de burse pentru elevii din judetul Braila

   

Inspectoratul scolar Judetean Braila, in calitate de partener in cadrul unui proiect initiat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, va oferi 150 de burse pentru elevii aflati in situatie de abandon sau risc de abandon scolar.
Proiectul finantat din fonduri europene "Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare" - SCAN, demarat in august 2010 de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, in parteneriat cu VIA University College Danemarca, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Inspectoratul Scolar Judetean Mures si Inspectoratul Scolar Judetean Braila, are ca obiectiv prevenirea si diminuarea abandonului scolar prin actiuni de sustinere si formare a persoanelor implicate in proces - elevi, parinti, cadre didactice, comunitate - prin identificarea permanenta de noi sanse la educatie. Activitatile din proiect se vor derula pe o perioada de 3 ani si vor avea ca finalitate constientizarea comunitatii in vederea prevenirii, reducerii si corectarii fenomenului de abandon scolar, cercetarea cauzelor abandonului scolar, a nevoilor si posibilitatilor de reintegrare, dar si combaterea abandonului scolar.
Prin proiectul SCAN vor fi acordate 2.000 de burse timp de 2 ani, 300 de burse revenindu-le elevilor din judetul Braila. In perioada 2 - 3 mai, va avea loc la Inspectoratul Scolar Judetean Braila, selectia beneficiarilor proiectului, in urma unei evaluari pe baza de teste de cunostinte si de personalitate si in urma intervievarii elevilor de catre expertii proiectului.
Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 07:16
Sursa: Arcasu

Articol citit de 617 ori


Arcasu
Cele mai citite stiri
Povestea dramatica a satului distrus din temelie de trei ori in jumatate de secol: "E un blestem la mijloc"
A fost distrus de bombardamente in ambele razboaie mondiale, apoi a fost ras de pe fata pamantului ...
Romania risca sa plateasca daune importante pentru ca birocratia a blocat construirea podului peste Dunare de la Braila. Cine sunt vinovatii
Proiectul podului peste Dunare va fi amanat cu cel putin cateva luni din cauza problemelor cu ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor