Activitati desfasurate de Politia Locala

   

In perioada 12 - 19.05.2015, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr. 155/2010 - Legea Politiei Locale. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 96 sanctiuni contraventionale in valoare de 26932,50 lei.Astfel au fost organizate si s-a participat la urmatoarele actiuni:
- pe linia salubritatii - 8 actiuni;
- pe linia combaterii cersetoriei si vagabondajului - 3 actiuni;
- pe linia combaterii comertului stradal neautorizat - 6 actiuni;
- actiuni in cooperare cu S.U.P.A.G.L. Braila - 8;
- actiuni in cooperare cu D.A.S. Braila - 2.
Toate deficientele constatate au fost inaintate prin adrese urmatoarelor institutii, pentru luarea masurilor ce se impun potrivit competentelor:
- Primaria Municipiului Braila - 2 adrese;
- S.U.P.A.G.L. Braila - 5 adrese;
- Directia Tehnica din cadrul Primariei Municipiului Braila - 2 adrese;
- D.S.P. Braila - 3 adrese.
A) Actiuni pe linia monitorizarii video a municipiului:
In perioada analizata politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:
A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi 1 accident rutier. A fost anuntat imediat Serviciul Politia Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.
- Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila - Birou Investigatii Criminale, I.P.J. Braila - Serviciul Investigatii Criminale si Judecatoriei Braila, imaginile stocate si prelucrate in cazul a 4 investigatii privind comiterea unor infractiuni pe raza municipiului Braila.
B) Actiuni pe linia monitorizarii video a unitatilor de invatamant:
Se continua activitatea de monitorizare a celor 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila. In perioada analizata nu au fost inregistrate evenimente deosebite.
C) Pe linia curateniei municipiului Braila:
In perioada analizata s-au efectuat mai multe actiuni pe linia identificarii, monitorizarii si desfiintarii haldelor de gunoi existente pe raza municipiului Braila.
Astfel au fost localizate un numar de 9 locatii de deseuri pe strazile municipiului. Respectivele locatii au fost inaintate S.U.P.A.G.L. Braila si operatorilor de salubritate pentru ecologizarea conform zonelor de competenta.
Pentru descurajarea persoanelor detinatoare de atelaje hipo care obisnuiesc sa transporte contra unor sume modice, deseuri si resturi rezultate din demolari, s-a continuat patrularea pe traseele frecventate de acestia.
Zilnic s-au efectuat pande si au fost sanctionate persoanele depistate aruncand sau depozitand deseuri pe domeniul public.
Astfel au fost depistate si sanctionate 16 persoane cu amenzi in valoare de 3.975 lei conform H.C.L.M. Braila nr. 5/2003. Totodata au fost depistati si sanctionati contraventional 3 carutasi cu amenda in valoare de 1.050 lei pentru depunere moloz si gunoi de orice natura pe strazile municipiului.
* Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate si sanctionate contraventional 13 persoane, cu amenzi in valoare de 3.425 lei.
Exemplificam:
- I.I.-D., de 20 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 500 lei - fiind depistat pe terenul viran situat pe str.Mina Minovici in spatele blocurilor A.N.L. Lacu-Dulce descarcand dintr-un atelaj hipo moloz, pe domeniul public in loc neautorizat.
- D.Gh., de 47 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 300 lei - fiind depistat pe str. Cezar Petrescu in spatele Caminului pentru batrani "Aura 2010" descarcand dintr-un atelaj hipo moloz, pe domeniul public in loc neautorizat.
- M.M.-B., de 21 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 250 lei - fiind depistat pe str. Cezar Petrescu la intersectie cu str. Smardan, aruncand un sac plin cu gunoi menajer, pe domeniul public in loc neautorizat.
* Cu privire la comercializarea si consumul semintelor pe strazi sau in alte locuri publice, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul R.M., de 27 ani, sat/com. Gropeni, jud. Braila - cu amenda in valoare de 50 lei - fiind depistat in Gradina Publica consumand seminte de floarea soarelui si aruncand cojile pe jos.
* Cu privire la pasunatul in parcuri, pe zonele verzi, pe strazile municipiului, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul C.St., de 36 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 300 lei - fiind depistat pe str. Cezar Petrescu in spatele Caminului pentru batrani "Aura 2010", lasand la pasunat 9 bovine.
* Cu privire la neasigurarea lucrarilor de reparatii si intretinere la fatadele imobilelor, creand astfel un aspect inestetic zonei respective, a fost depistata si sanctionata contraventional numita T.A.-Fl., de 28 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - pentru neefectuarea lucrarilor de reparatii la fatada imobilului cu nr. 2 de pe str. Brasoveni, in calitate de proprietar al acestuia.
D) Pentru neobtinerea acordului in scris a doua treimi din numarul locatarilor, pentru detinerea si cresterea unui caine in curtile comune ale imobilelor, conform H.C.L.M. Braila nr. 19/2014, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul Barbu Dumitru, de 72 ani, din Braila - cu avertisment.
E) Cu privire la tulburarea ordinii si linistii publice:
Au fost constatate si aplicate 2 sanctiuni contraventionale in valoare de 400 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:
a) Pentru consum de bauturi alcoolice pe domeniul public in loc neautorizat, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane cu amenzi in valoare de 400 lei.
Exemplificam:
- S.R., de 41 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - fiind depistat pe Bd. Independentei in dreptul imobilului cu nr. 140 consumand bauturi alcoolice pe domeniul public, in loc neamenajat in acest scop.
- A.V., de 41 ani, din Braila - cu amenda in valoare de 200 lei - fiind depistat pe Bd. Independentei in dreptul imobilului cu nr. 140 consumand bauturi alcoolice pe domeniul public, in loc neamenajat in acest scop.
b) Actiuni pe linia cersetoriei-vagabondaj:
In urma unor actiuni desfasurate pe linia depistarii persoanelor care apeleaza la mila publicului si a celor care vagabondeaza pe raza municipiului Braila, au fost depistate 8 persoane, acestea fiind indepartate din zona.
F) Activitatea in scoli:
In baza Planului Unic de masuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Braila privind asigurarea climatului de siguranta publica in incinta si zonele adiacente unitatilor de invatamant, politistii locali au patrulat in zonele scolilor repartizate asigurand un climat de ordine si siguranta publica.
Politistii locali rutieri fluidizeaza zilnic traficul auto in zona unitatilor de invatamant: Liceul "Gh.M.Murgoci", Liceul "N.Balcescu", Scoala Generala nr. 7 "Ion Creanga" si Scoala Generala nr. 2 "Fanus Neagu".
G) Activitati pe linie de circulatie rutiera:
* In perioada 12 - 19.05.2015 un efectiv de 10 politisti locali au desfasurat zilnic activitati pentru:
- fluidizarea traficului rutier in intersectiile: Calea Calarasilor c/c Bd. Al.I.Cuza si Bd. Dorobantilor c/c str. Apollo;
- fluidizarea traficului rutier si traversarea carosabilului in conditii de siguranta a elevilor in zona unitatilor de invatamant: Scoala Gimnaziala "Fanus Neagu", Scoala Gimnaziala "Sf.Andrei", Colegiul National "Nicolae Balcescu" si Colegiul National "Gh.M.Murgoci";
- in perioada 13 - 19.05.2015 s-a actionat zilnic in intervalul orar 21:00 - 05:00 cu un politist local rutier in vederea fluidizarii traficului rutier pe strazile municipiului cu ocazia executarii lucrarilor de marcaje rutiere la nivelul municipiului;
- in zilele de 15 si 16.05.2015 s-a actionat cu un efectiv de 8 politisti locali rutieri in vederea eliberarii parcarii laterale a Primariei Municipiului Braila si fluidizarii traficului rutier pe Bd. Al.I.Cuza, tronson: Palatul Copiilor - Faleza Dunarii pentru deplasarea copiilor in siguranta cu ocazia desfasurarii editiei a IV-a a Concursului National de dans modern "Sa fii dinamic", eveniment organizat de Primaria Municipiului Braila.
- in perioada 13 - 19.05.2015 s-a actionat cu un politist local in vederea fluidizarii traficului rutier pe str. Pietatii cu ocazia executarii lucrarilor de toaletare a arborilor si de intretinere a zonei de catre S.U.P. "Seroplant" Braila.
- in perioada 13 - 19.05.2015 s-a actionat zilnic cu un efectiv de 2 politisti locali in vederea fluidizarii traficului rutier pe Bd. Independentei, tronson: Calea Calarasilor - str. Scolilor - str. 1 Decembrie 1918, pe str. Mihail Sebastian si pe str. Polona, cu ocazia executarii lucrarilor de remediere a carosabilului.
Pe langa activitatile preventive politistii locali rutieri au aplicat un numar de 30 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 9857,50 lei si au fost aplicate un numar de 41 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002 din care:
* Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, stationarea, parcarea si accesul interzis au fost aplicate un numar de 20 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3315 lei si au fost aplicate un numar de 41 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002:
* Pentru nerespectarea normelor rutiere de catre conducatorii de vehicule cu tractiune animala pe strazile municipiului au fost depistate si sanctionate contraventional 7 persoane cu amenda in valoare de 6142.50 lei.
Exemplificam:
- C.T., din Braila - cu amenda in valoare de 1755 lei - depistat in datele de 13 si 14.05.2015, in calitate de conducator de vehicul cu tractiune animala s-a deplasat pe str. Cazasului dinspre str. Caramidari catre str. Jiului si pe str. Barbu Stefanescu Delavrancea, dinspre Sos. Rm.Sarat catre str. Sportului, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisa pe strazile municipiului.
- S.D.tru, din Braila - cu amenda in valoare de 877,50 lei - in calitate de conducator de vehicul cu tractiune animala s-a deplasat pe str. Randunicii dinspre str. Anton Pann catre Sos. Nationala Veche, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisa pe strazile municipiului.
- S.N., din Braila - cu amenda in valoare de 877,50 lei - in calitate de conducator de vehicul cu tractiune animala s-a deplasat pe Sos. Nationala Veche dinspre str. Simion Barnutiu catre Sos. Buzaului, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisa pe strazile municipiului.
- S.T., din Braila - cu amenda in valoare de 877,50 lei - in calitate de conducator de vehicul cu tractiune animala s-a deplasat pe str. Neagoe Basarab dinspre str. Parvan catre str. Deva, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisa pe strazile municipiului.
- I.I.-D., din Braila - cu amenda in valoare de 877,50 lei - in calitate de conducator de vehicul cu tractiune animala s-a deplasat pe str. Cazasului dinspre str. Deltei catre Ansamblul ANL Lacu-Dulce, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisa pe strazile municipiului.
- D.Gh., din Braila - cu amenda in valoare de 877,50 lei - in calitate de conducator de vehicul cu tractiune animala s-a deplasat pe str. Cezar Petrescu dinspre str. Smardan catre Sos. dig Braila-Galati, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisa pe strazile municipiului.
* Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Braila nr. 190/2013, privind delegarea gestiunii serviciului de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate, parcate neregulamentar si a vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al municipiului Braila, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul C.I.-M. din oras Insuratei, jud.Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 200 lei - pentru expunerea pe domeniul public al municipiului Braila, in scopuri comerciale, a autovehiculului marca Opel cu nr. de inmatriculare BR-057856, in alte spatii decat cele special amenajate in acest sens.
In baza art. 4 din H.C.L.M. Braila nr. 190/2013 autovehiculul a fost sigilat, ridicat, transportat si depozitat in locul special amenajat al operatorului S.C.Braicar.S.A.
* Pentru circulatia si stationarea autovehiculelor pe trotuare, impiedicand circulatia pietonilor sau degradand trotuarul, pe scuaruri si insule pentru dirijarea circulatiei, in alveole si in statiile mijloacelor de transport in comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap, conform H.C.L.M. nr. 5/2003, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane cu amenzi in valoare de 200 lei.
Exemplificam:
- R.G., din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei - in calitate de utilizator al auto BR-86-BLS a stationat in statia mijloacelor de transport in comun "Biserica Catolica" situata pe str. Nicolae Balcescu.
- M.Gh., din sat Vultureni, com. Ciresu, jud. Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei - in calitate de utilizator al auto BR-69-GSL a stationat pe locul de parcare rezervat pentru persoanele cu handicap, marcat si semnalizat corespunzator, in parcarea publica situata pe Bd. Al.I.Cuza in dreptul Tribunalului Braila.
H) In domeniul combaterii comertului stradal neautorizat si pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite:
In perioada 12 - 19.05.2015 politistii locali din cadrul Biroului Inspectie Comerciala si-au desfasurat activitatea conform tematicii nr. 87/07.01.2015 in zonele repartizate pe echipe de control in Municipiul Braila urmarind in limita competentelor, respectarea legislatiei pentru care suntem abilitati.
Au fost verificati un numar de 57 operatori economici si s-au aplicat 19 sanctiuni contraventionale in valoare de 11.200 lei pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 348/2004, H.C.L.M. nr. 381/2009, H.C.L.M. nr. 268/2009, O.G. nr. 99/2000 si Legea nr. 12/1990 R, dupa cum urmeaza:
- 13 operatori economici sanctionati conform H.G. nr. 348/2004 - pentru neafisarea denumirii firmei cu toate elementele de identificare - valoare sanctiuni aplicate 5200 lei;
Exemplu: S.C. Afiloms S.R.L., S.C. Dorpop Com S.R.L.;
- 2 operatori economici sanctionati conform H.C.L.M. nr. 381/2009 - pentru neobtinerea avizului de functionare - valoare sanctiuni aplicate 2000 lei;
Exemplu: S.C. Leker S.R.L.;
- 1 operator economic sanctionat conform Legii nr. 12/1990 R - pentru neafisarea preturilor - valoare sanctiune aplicata 1000 lei;
Exemplu: S.C. Fighter S.R.L.;
- 3 operatori economici sanctionati conform H.C.L.M. nr. 268/2009 - pentru neobtinerea permisului de ocupare a locului public emis de Primaria Municipiului Braila - valoare sanctiuni aplicate 3000 lei;
Exemplu: I.I. Nitu Elena.
S-au verificat in teren sesizarile inregistrate la Biroul Inspectie Comerciala in luna mai 2015 si s-a intocmit raspuns petentilor.
I) In domeniul disciplinei in constructii si al afisajului stradal:
In perioada analizata Compartimentul Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal a efectuat verificari in cazul a 20 lucrari sesizate.
Cu aceasta ocazie s-a constatat ca in cazul a 13 sesizari, lucrarile au fost efectuate respectandu-se prevederile legale.
- Lucrari clasate - 13;
Exemplificam:
- in cazul unei sesizari - prin care domnul B.A. din Braila, str. Rosiorilor nr. 37, Bl. B32, reclama faptul ca vecinul acestuia executa lucrari de construire a unui balcon in partea fata bloc, sub apartamentul sau, fara autorizatie de construire - Sesizarea nu se confirma. Doamna E.L. executa constructia balconului in baza Autorizatiei de Construire nr. 207/20.04.2015 cu denumirea "Construire si inchidere doua balcoane - constructii cu caracter provizoriu - si recompartimentare apartament".
- In cazul a 7 lucrari se continua verificarile.
J) Alte activitati:
In ziua de 16.05.2015, cu ocazia organizarii Editiei IV a Concursului National de dans modern "Sa fii dinamic" pe Esplanada Dunarii in intervalul orar 10:00 - 20:00 eveniment la care au participat un numar de aproximativ 800 participanti din 18 judete, un dispozitiv format din 14 politisti locali au asigurat buna desfasurare a acestei manifestari. Nu s-au semnalat incidente.
In ziua de 16.05.2015, cu ocazia desfasurarii activitatii sub genericul "Bibliocrosul voluntarilor" de catre Biblioteca "Panait Istrati" pe traseul Biblioteca "Panait Istrati" - str. Imparatul Traian - Faleza Dunarii si retur, in intervalul orar 10:00 - 12:00, un dispozitiv format din 6 politisti locali au asigurat ordinea si linistea publica pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.
In ziua de 16.05.2015, cu ocazia organizarii de catre Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei" editiei a V-a a "Festivalului Luminii" in Gradina Publica in intervalul orar 17:30 - 23:00, un dispozitiv format din 4 politisti locali au asigurat ordinea si linistea publica pe toata durata manifestarilor. Nu s-au semnalat incidente.
In perioada 12 - 18.05.2015 au fost efectuate actiuni impreuna cu reprezentanti ai S.C. "Braicar" S.A. Braila pe linia depistarii cetatenilor care calatoresc fara bilet, abonament pe mijloacele de transport in comun.
Au fost aplicate un numar de 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.500 lei si au fost eliberate 8 bilete de suprataxa in valoare de 160 lei.
Exemplificam:
- I.I.-V.tin, de 25 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei;
- B.I., de 20 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 100 lei;
- B.G., de 36 ani, din Braila - sanctionat cu amenda in valoare de 50 lei.
Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:08
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Panica la o banca din Braila dupa ce un client nemultumit i-a amenintat pe angajati si a distrus mai multe bunuri
Un tanar de 21 de ani este audiat in prezent de politisti dupa ce i-a amenintat pe angajatii unei ...
Prima femeie din Braila care primeste ordin de restrictie. Ea este acuzata de iubitul acesteia ca il bate frecvent
Parintii barbatului, unde locuiesc nabadaiosii concubini, au confirmat ca tanara ii batea si pe ei. ...
Isterie la Braila din cauza fricii de coronavirus. "Sa nu se mai aduca nimic din China!"
Mai multi braileni au reclamat autoritatilor ca o fabrica de corpuri de iluminat deschisa intr-un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor