Badalan s-a suspendat din PDL, dar va ramane in grupul parlamentar democrat-liberal

   

Deputatul de Braila Eugen Badalan a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca a luat decizia de a se suspenda din PDL, pentru a nu produce prejudicii de imagine partidului, avand in vedere decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnarea a sa la patru ani de inchisoare cu suspendare in cazul Tofan, dar a precizat ca nu va parasi grupul parlamentar democrat-liberal.

"Avand in vedere prevederile Codului Etic al PDL, pentru a nu produce pagube de imagine partidului, am hotarat sa ma suspend din PDL. Aseara am adus la cunostinta Biroului Permanent Judetean decizia. Am solicitat ca decizia mea sa nu fie supusa votului BPJ, pentru ca este o decizie unipersonala. Pe cale de consecinta, am vacantat toate posturile pe care le ocupam in organizatia PDL, inclusiv pe acela de membru. Voi ramane in continuare, in conformitate cu legislatia in vigoare, deputat in Parlamentul Romaniei, pentru ca, pana se produce o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu se pune sub semnul intrebarii statutul de deputat. Voi incerca in Parlament sa reprezint doar intertesele cetatenilor din Colegiul 2, care m-au ales. Asta nu inseamna ca voi parasi grupul parlamentar al PDL. Voi ramane in acelasi grup parlamentar", a declarat Badalan.

Eugen Badalan a precizat ca a luat decizia de a se suspenda din partid pentru ca "asa i se pare normal", nu pentru ca se afla in situatia de a fi exclus din partid.

"In conformitate cu Codul Etic, nu poate fi membru al PDL unul pentru care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca de condamnare penala, pentru o fapta savarsita cu intentie. Eu puteam sa nu ma suspend, pentru ca, pe Codul Etic al PDL, nu puteam fi exclus. Dar, eu o viata intreaga am fost un luptator si, probabil, voi muri ca un luptator", a completat Badalan.
Deputatul a precizat ca, ori de cate ori a avut un semnal ca ar produce un prejudiciu de imagine partidului, a avut "grija sa ia acele masuri care sa nu produca pagube de imagine".

Eugen Badalan se afla la a doua autosuspendare din PDL, anuntata in mai putin de doua luni de zile, prima avand loc in luna octombrie, pe motiv ca unii membrii ai BPJ si BPN au niste "atitudini inadecvate" fata de organizatia PDL Braila.

"Motivul are la baza atitudini pe care le-as califica cel putin inadecvate ale unor membri ai BPJ Braila, dar si ale unor membri ai BPN, fata de organizatia braileana. Sa nu se inteleaga gresit, nu m-am autosuspendat din PDL, ci din functiile detinute. Autosuspendarea pe care am anuntat-o este de 30 de zile, timp in care acei colegi din BPJ si BPN, care au avut acele atitudini inadecvate, au timp sa isi revizuiasca atitudinile", declara la acel moment Badalan.

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, a anuntat ca Biroul Permanent Judetean a votat, cu o abtinere, ca posturile de primvicepresedinte al PDL Braila si de presedinte al Colegiului 2 sa fie preluate, cu statut de interimat, de Adrian Pintilie , "un membru vechi al PDL, care astazi ocupa si functia de director la Termoelectrica", frate cu executorul judecatoresc Lucian Pintilie. (C.R.)
Views2
Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 13:01
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
24 de braileni intorsi din Italia s-au autoizolat la domiciliu
* informarea a fost facuta de Directia de Sanatate Publica Braila * niciunul nu prezinta ...
Milostenie pentru detinutii din penitenciare
* ierarhul Dunarii de Jos i-a indemnat pe clerici si pe credinciosi sa-i ajute pe saraci, bolnavi, ...
Lefurile plafonate din Primarie
* consilierii municipali au aprobat, recent, salariile angajatilor din aparatul propriu al Primariei ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor