Burse pentru elevi

   

Au mai ramas doar cateva zile pana cand elevii din institutiile de invatamant vor intra in vacanta de iarna. Elevii se vor bucura de trei saptamani de vacanta, intre 24 decembrie - 15 ianuarie 2012. Pe langa vacanta, elevii meritosi se vor bucura si de burse de merit sau burse de studiu, in functie de note.

Astfel ca elevii de la cursurile cu frecventa din invatamantul preuniversitar de stat pot beneficia de burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

Bursele se acorda din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale de care apartin unitatile de invatamant preuniversitar. Acestea se acorda in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie. Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si numarul acestora se stabilesc anual prin hotarare a consiliului local, respectiv a consiliului judetean. Bursele de care pot beneficia elevii de la cursurile cu frecventa din invatamantul preuniversitar de stat sunt: burse de performanta, burse de merit, burse de studiu si burse de ajutor social.

Bursele de performanta se acorda elevilor care se incadreaza in cel putin unul din cazurile urmatoare: au obtinut locurile I, II sau III la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare nationale organizate de Ministerul Educatiei; s-au calificat in loturile de pregatire organizate de MECTS pentru competitiile internationale; au obtinut locurile I, II sau III la etapele nationale ale competitiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-stiintific, de nivel national, organizate de MECTS.
Bursele de performanta obtinute in baza prevederilor alin.(1) se acorda pe perioada anului scolar care urmeaza anului in care s-au obtinut rezultatele. In perioada de acordare a bursei, elevii pot pierde bursa daca nota la purtare intr-un semestru este mai mica de 10.

Bursele de merit si bursele de studiu se acorda elevilor de la cursurile cu frecventa din invatamantul preuniversitar de stat, in functie de rezultatele obtinute la invatatura. Bursele de merit se acorda elevilor care se incadreaza in cel putin unul din cazurile urmatoare: au rezultate deosebite la invatatura: au obtinut media generala de cel putin 8,50 si nota 10 la purtare in anul scolar anterior, respectiv in primul semestru al anului scolar, pentru elevii aflati in clasele de inceput ale invatamantului primar, gimnazial, liceal sau profesional; au obtinut locurile I, II sau III la etapele judetene ale olimpiadelor si concursurilor scolare nationale organizate de MECTS; au obtinut locurile I, II sau III la etapele judetene ale competitiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-stiintific, de nivel national, organizate de MECTS.

Bursele de merit se acorda incepand cu semestrul al II-lea, pentru elevii aflati in clasele de inceput ale invatamantului primar, gimnazial, liceal sau profesional, respectiv incepand cu semestrul I, pentru elevii aflati in celelalte clase ale invatamantului primar, gimnazial, liceal sau profesional. Lista elevilor care beneficiaza de bursele de merit este revizuita semestrial, in functie de modificarile intervenite in situatia scolara a elevilor.

Bursa de studiu se acorda elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie si care indeplinesc simultan conditiile: au media generala peste 7,00 si nota 10 la purtare in semestrul anterior celui in care se acorda bursa.

Bursele de studiu sunt revizuite semestrial, in functie de modificarile intervenite in veniturile nete lunare ale familiei si in situatia scolara a elevilor si se acorda incepand cu semestrul al II-lea, pentru elevii aflati in clasele de inceput ale invatamantului primar, gimnazial, liceal sau profesional, respectiv incepand cu semestrul I, pentru elevii aflati in celelalte clase ale invatamantului primar, gimnazial, liceal sau profesional.
Citeste mai multe despre burse elevi Braila burse merit elevi
Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 07:20
Sursa: Arcasu

Articol citit de 495 ori


Arcasu
Cele mai citite stiri
Motivele pentru care a fost dus in fata plutonului de executie seful Politiei Portului Braila. A fost ucis in fata sotiei
Cu ocazia Centenarului Unirii, comisarul Alexandru Popovici a fost declarat "Eroul lunii ianuarie" ...
26 de permise si certificate de inmatriculare retinute in cateva zile. Sfaturile politistilor pentru soferi
In doar patru zile, politistii rutieri din Braila au constatat 369 de abateri de la legislatia ...
Doi minori risca sa ajunga intr-un centru de detentie dupa ce au furat tot ce le-a cazut in mana din mai multe locuinte
Politistii au identificat doi adolescenti, in varsta de 16 ani, ce sunt suspectati ca au sustras mai ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor