Cum a facut o avere colosala Dumitru Ionescu, filantropul care i-a lasat mostenire Brailei cea mai frumoasa cladire a sa, "teatrul comunal"

Sursa: Adevarul
Luni, 30 Martie 2015, ora 17:19
143 citiri
Dumitru Ionescu s-a nascut in 1846, intr-o cladire de pe strada Rahovei pe care mai tarziu avea sa o incredinteze, tot prin testament, Primariei, pentru a fi transformata in "gradina de copii".

De mic a dat dat dovada de o voce exceptionala, care ii va determina pe parinti sa il inscrie la Seminarul Teologic Buzau, pentru a deveni preot. Dumitru Ionescu a preferat, insa, sa intre in invatamant, insa a renuntat dupa doar cativa ani la profesia de dascal, dupa ce a fost transferat fara voia lui ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.