Deficitul de doctori din Braila s-ar reduce de la 1 ianuarie

   

Cu ocazia inaugurarii Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, presedintele CJ Braila a afirmat ca in prezent exista un deficit de aproximativ 50 de medici pe diferite specializari. Cu toate acestea, Stancu a mai apreciat ca, in acest moment nu ar fi o problema majora acest lucru intrucat a demarat o serie de discutii cu diversi doctori care doresc sa vina la Braila, discutiile urmand sa prinda contur incepand cu 1 ianuarie 2012, si astfel deficitul de medici sa se reduca substantial."Avem o serie de discutii cu 1 ianuarie pe mai multe specialitati. Este un lucru care ma bucura si ceea ce spuneam acum trei ani incepe sa prinda contur. Peste un an vom discuta cu totul si cu totul altfel", a precizat presedintele CJ Braila.
Pe de alta parte, desi salariile in sistem nu sunt foarte mari, generand, de altfel, dupa cum se stie un exod masiv de medici peste hotare, tehnica moderna, dar si alte facilitati, precum asigurarea unei locuinte, dar si posibilitatea efectuarii unui program flexibil in timpul garzilor, sunt considerate o serie de atuu-uri pentru personalul medical specializat.
"Toate sunt de ultima ora. Este o reala concurenta, care si cum sa puna mana. Pana acum nu aveau nimica, acum au 13 ecografe super-destepte si acum toti il vor pe cel mai bun, pe cele mai destepte, ca sunt si ele pe diverse categorii", a mai declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Dan MUNTEANU
Views1
Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 07:07
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
VIDEO Ce a patit o femeie care a ignorat masura izolarii voluntare si a plecat la cumparaturi
Personalul medical a obligat-o pe femeie sa imbrace un costum de protectie, aceasta fiind ...
Revolta medicilor de la fostul Spital 3
* autoritatile locale au propus ca pacientii COVID-19 in stare grava sa fie tratati in pavilionul B ...
Doua noi cazuri de infectare cu coronavirus in judetul Braila. Bolnavii sunt soti si au venit din Spania
Numarul cazurilor de COVID-19 a ajuns la patru in judetul Braila. Bolnavii sunt tratati in sectia de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor