Doar 4.700 de familii au solicitat ajutoare pentru incalzire

   

Doar 4.700 de familii au solicitat ajutoare pentru incalzire in aceasta iarna, din peste 7.000 cat estimase primarul Aurel Simionescu ca vor depune astfel de cereri, in conditiile in care pragul pentru acordarea acestui tip de ajutor a fost ridicat la 1.000 lei pe membru de familie.

"Am semnat toate solicitarile de ajutor pentru incalzire. Sunt 4.771 de cereri, iar suma estimata de la bugetul local este de 4,8 miliarde lei, in timp ce ajutorul de la nivel national este de 4,6 miliarde lei", a declarat Aurel Simionescu.
Primarul a mai spus ca i se pare incredibil cum, intr-un oras despre care se spune ca gradul de saracie este unul foarte ridicat, locuitorii refuza sa beneficieze de ajutorul oferit pentru incalzire in aceasta iarna.
"Sau afirmatiile despre gradul de saracie sunt pe deasupra, ca sa spun asa, sau se intampla altceva, care ne scapa. Noi avem o anumita imagine despre ceea ce se intampla la Braila. Fata de nivelul de venituri, cifra mie mi se pare mica. Cand vor trebui sa plateasca incalzirea, vor spune ca nu au de unde. Si la gaze naturale avem cu 1.586 mai putine, iar la lemne si carbuni cu 558", a spus Simionescu.
In conditiile in care suma prezazuta in buget pentru acest tip de cheltuieli a fost de 10 milioane de lei, respectiv dublu fata de numarul cererilor depuse, Consilul Local Municipal a votat ca, din banii ramasi, sa fie subventionat cu 20% pretul la energie termica pentru toti consumatorii bransati la CET.
"Noi am prins in buget o anumita suma pentru acordare de ajutoare de incalzire si ne-am trezit cu mult mai putine cereri depuse. Din cauza aceasta, in sedinta de CLM am propus sa introducem o subventie de 20% pentru pretul la energia termica. Astfel, pretul gigacaloriei va ajunge la 275 lei", a declarat Simionescu. (C.R.)
Views3
Joi, 08 Decembrie 2011, ora 11:59
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Panica la o banca din Braila dupa ce un client nemultumit i-a amenintat pe angajati si a distrus mai multe bunuri
Un tanar de 21 de ani este audiat in prezent de politisti dupa ce i-a amenintat pe angajatii unei ...
Grav accident pe DE 584. Un tanar a murit dupa ce a intrat cu masina intr-un tir
Un tanar de 30 de ani si-a pierdut viata astazi dupa ce masina pe care o conducea a intrat in ...
Isterie la Braila din cauza fricii de coronavirus. "Sa nu se mai aduca nimic din China!"
Mai multi braileni au reclamat autoritatilor ca o fabrica de corpuri de iluminat deschisa intr-un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor