Fara caldura in apartamente, gradinite, scoli, licee si institutii, din cauza datoriilor la CET

   

Peste 11 mii de apartamente, gradinite, scoli, licee, institutii din municipiu, racordate la CET, au ramas fara caldura, din cauza datoriilor acumulate de CET la furnizorul de gaze, care a sistat alimentarea cu gaze a centralei de la Braila."Asa cum banuiam, s-a oprit gazul la CET. Este o problema asupra careia am atentionat demult. Eu sper ca zilele acestea sa lamurim lucrurile. Din fericire, nu este foarte rece afara, dar asta nu inseamna ca asa trebuie sa stam. Fac apel catre toti cetatenii sa incerce sa isi plateasca macar datoriile curente, aferente lunilor octombrie si noiembrie, ca sa se poata face platile si sa se poata cumpara gazul necesar si CET-ul sa poata functiona", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, primarul Aurel Simionescu.
CET are de recuperat, in momentul de fata, de la consumatori 10 milioane lei si datoreaza furnizorului de gaze 8,4 milioane lei, potrivit directorului CET, Ionel Patrascu.
Cele mai multe restante la CET le inregistreaza asociatiile de proprietari, care au fost date in judecata pentru recuperarea datoriilor, pe rol in aceasta cauza fiind 160 de procese.
"Primaria nu are nicio datorie la CET, suntem cu platile la zi. Daca nu reusim in luna decembrie sa colectam de la populatie in jur de 20 miliarde de lei vechi, din cele 65 miliarde lei datorie, plus cele 30 miliarde lei,m aferente lunii noiembrie, pentru ca ne-am dus la 100 de miliarde lei, o spun cu toata responsabilitatea ca este posibil ca de sarbatori sa nu avem apa calda si caldura. Am discutat si astazi dimineata cu cei de la CET, care trebuie sa mearga la asociatiile de proprietari sa discute aceste lucruri la modul calm, linistit, sa facem ca oamenii sa inteleaga ca nu se poate sa avem o datorie aferenta aproximativ a trei luni de producerea a caldurii.
Din totalul de 53.000 de apartamente existente in municipiul Braila, doar 11.000 mai primesc energie in sistem centralizat de la CET. (A.S.)
Views8
Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 09:14
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Doua noi cazuri de infectare cu coronavirus in judetul Braila. Numarul bolnavilor cu COVID-19 a crescut la sase
Doi batrani, sot si sotie, au fost diagnosticati cu COVID-19, fiind contacti ai celor doua persoane ...
Braila, 8 cazuri COVID confirmate. In jur de 20 de angajati ai Ambulantei, testati astazi, dupa ce o asistenta a fost infectata
*rezultatele urmeaza sa soseaasca, cel mai devreme, joi * o alta persoana a fost confirmata cu noul ...
Barbat gasit spanzurat in padurea "Stejarul"
* la sfarsitul saptamanii trecute, un barbat de 38 de ani si-a pus streangul de gat si a fost gasit ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor