Ioana Zamfirache, consilier juridic in Primaria Braila, cercetata de ANI pentru conflict de interese si fals in declaratii

   

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe Langa Curtea de Apel Galati in vederea cercetarii Ioanei Zamfirache, consilier juridic in Primaria Municipiului Braila, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese si fals in declaratii.Potrivit unui comunicat ANI, Ioana Zamfirache s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada mai 2003 - octombrie 2010, intrucat a detinut simultan functiile de consilier juridic la Primaria Braila, consilier juridic in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Braila si angajat al SC Braicar SA Braila, societate comerciala in care Consiliul Local al Municipiului Braila este actionar unic.

Conform art. 94, alin. (2), lit. a) si c) din Legea nr. 161/2003, 'Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: (...) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public'.
De asemenea, ANI are indicii ca Ioana Zamfirache a savarsit infractiunea de conflict de interese, intrucat, in exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat in calitate de consilier juridic si in calitate de salariat, acordand viza de legalitate, diverse documente care se refereau la interesele sale personale privind salarizarea si functia detinuta.
Ea a semnat doua acte aditionale prin care se modifica clauza contractului sau de munca si alte doua acte aditionale prin care a trecut de la functia de consilier juridic I la consilier juridic senior, respectiv, de la consilier juridic senior la consilier juridic I A.
De asemenea, ea a avizat pentru legalitate doua decizii privind reincadrarea si salarizarea sa.

ANI mai sustine ca Ioana Zamfirache nu a mentionat in declaratiile de avere si de interese, completate si depuse in perioada 2010 - 2011, veniturile in suma totala de 97.024 lei, obtinute de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Braila si de la SC Braicar SA Braila. (A.S.)
Views1
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 13:25
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Au fost identificati autorii jafului in stil mafiot de la Braila. Doi dintre ei au fost plasati sub control judiciar
Angajatul unei societati a fost urmarit si atacat pe strada de mai multe persoane cu cagule pe fata, ...
Panica la o banca din Braila dupa ce un client nemultumit i-a amenintat pe angajati si a distrus mai multe bunuri
Un tanar de 21 de ani este audiat in prezent de politisti dupa ce i-a amenintat pe angajatii unei ...
Adolescentul care a semanat teroare in Braila a fost arestat. Un baiat a fost ranit cu un cutit, iar alti doi tineri au fost batuti
Adolescentul, alaturi de un copil de 10 ani, aborda elevi de la cunoscutul Colegiu National ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor