Primaria Braila nu mai are datorii la CET

   

De foarte multi ani in relatia Primaria Braila CET intervenise o situatie prin care se inregistrau din ce in ce mai multe datorii provenite din facturarea energiei termice. Se ajunsese astfel, in 2008 sa se inregistreze datorii de circa 250 de miliarde de lei vechi catre furnizorul de energie termica. De altfel, de cand a castigat acest mandat de primar, Aurel Simionescu si-a impus ca si obiectiv achitarea datoriilor istorice catre CET, lucru realizat in aceasta luna.
Practic, in acest moment, Primaria numai datoreaza niciun leu catre furnizorul de caldura, fiind achitate, inclusiv facturile pentru luna noiembrie.
In schimb problema majora preconizata de primarul Aurel Simionescu este legata de datoriile populatiei catre CET, datorii care in acest moment sunt estimate undeva intre 65 si 70 de miliarde de lei vechi, urmand cu certitudine sa mai creasca, intrucat deja caloriferele primesc agent termic, si care agent termic este produs pe baza de consum de gaze.
Vreau sa va spun ca de foarte multi ani, municipalitatea nu are niciun fel de datorie la CET. Cu ceea ce am aprobat astazi si cu pregatirea pe care o avem suntem cu plata la zi, inclusiv luna noiembrie. Astfel, pana vineri cel tarziu vom fi la zi cu plata facturilor pentru aceasta luna.
Ceea ce am eu rugamintea si este si o avertizare, este ca trebuie sa adunam restantele de la populatie. Ramanem in continuare cu 65 - 70 de miliarde de lei datorie de la populatie, in conditiile in care o luna cum este noiembrie se va inchide cu o datorie la gaze de circa 35 de miliarde de lei. Datorie, in sensul cat trebuie sa platim in luna noiembrie. Adica, datoria cetatenilor, si numai a cetatenilor reprezinta cam doua luni de tipul acesta sau cam o luna si jumatate in schema lunii decembrie, sa spunem asa, care este o luna mai plina.
Eu o spun inca odata si o spun cu toata responsabilitatea, si CET-ul trebuie sa actioneze la Asociatiile de Proprietari, adica, sa se duca Executivul CET-ului, Consiliul de Administratie, sa faca toate demersurile, astfel incat sa adune din aceste datorii si cetatenii trebuie sa inteleaga ca le vom opri gazele. Daca nu se fac plati la gaze se vor opri gazele, pentru ca sistemul de creditare si vedeti ce se intampla, este unul din ce in ce mai strans. Cei care utilizeaza gaze nu mai pot primi asa usor credite. Cei care furnizeaza gaze, la randul lor au o anumita situatie in care cer banii inainte, pentru a fi siguri ca isi vor primi banii si atunci suntem in situatia in care, daca nu platim acest serviciu se vor opri gazele. Am incercat sa platim toate datoriile, pe care noi le-am avut, si erau vreo 250 de miliarde datorie in 2008. Am inchis aceste datorii, suntem la zi cu plata, am marit si aceasta subventie, dar daca banii nu se aduna, si eforturile nu sunt nici din partea populatiei, nici din partea CET-ului, atunci ne vom trezi de sarbatori ca nu vom avea gaze si nu vom avea caldura", a declarat primarul Aurel Simionescu in cadrul sedintel de Consiliu Local Municipal.
Dan MUNTEANU
Views3
Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 14:46
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Braila, 8 cazuri COVID confirmate. In jur de 20 de angajati ai Ambulantei, testati astazi, dupa ce o asistenta a fost infectata
*rezultatele urmeaza sa soseaasca, cel mai devreme, joi * o alta persoana a fost confirmata cu noul ...
Barbat gasit spanzurat in padurea "Stejarul"
* la sfarsitul saptamanii trecute, un barbat de 38 de ani si-a pus streangul de gat si a fost gasit ...
Toate-s bune si frumoase la Spitalul Judetean
* consilierii judeteni au fost convocati, ieri, in premiera, la o sedinta ordinara prin ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor