Proiecte educationale la C.C.D.

   

Vineri, de la ora 11.00, la Casa Corpului Didactic din Braila, a avut loc conferinta de presa de finalizare a primei etape a doua proiecte educationale "Cerinte Educationale Speciale pentru Toti - CESPeT" si "Salvati Copii de Abandon si Neintegrare".
In prezenta inspectorului general al ISJ Braila, profesor Viorel Botea, a profesorului universitar Laurentiu Soitu de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, a directorului Casei Corpului Didactic, profesor dr. Cristina Elena Anton, a reprezentantilor proiectelor si a presei locale, au fost prezentate cele doua proiecte care sunt destinate copiilor cu probleme de sanatate sau familiale. Astfel ca incepand cu 1 august 2010, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, in calitate de beneficiar, deruleaza proiectul Cerinte Educationale Speciale pentru Toti - CESPeT, in parteneriat cu VIA university College Danemarca si a Inspectoratelor Scolare Judetene din Braila, Botosani, Vaslui, Maramures si Mures. Cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, asistenta sociala nerambursabila, proiectul se inscrie in Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", Domeniul major de interventie "Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii", cu o perioada de implementare de 36 de luni, de la 1 august 2010 pana la 31 iulie 2013.
"Acum desfasuram etapa finala a celor doua proiecte, o etapa in care au fost evaluati formatorii, fiecare la randul lor vor forma suport pentru buna desfasurare si realizare a celor doua obiective. Putem spune ca pana acum proiectele s-au desfasurat asa cum ne-am dorit finalizandu-se cu brio. De asemenea clasele de copii si bursele sunt toate elemente care conduc la finalizarea acestui proiect in conditii bune, acestea fiind in plina derulare. Asteptam ca proiectele sa-si arate roadele, iar acesti copii care vor beneficia sa se bucure cu adevarat de munca noastra si nu in ultimul rand sa devina si ei cu adevarat oameni pe piata muncii", a spus in deschiderea conferintei profesorul Viorel Botea, inspectorul scolar general al ISJ Braila.
In judetul Braila, au fost testati 111 elevi, din care 29 de elevi cu deficiente vizuale, 12 cu deficiente auditive si 70 cu deficiente locomotorii. In total, la nivel de proiect un numar de 450 de copii se vor bucura de burse educationale speciale, 600 de lei/luna sprijin financiar, de strategii si materiale didactice inovative, activitati destinate terapiei si dezvoltarii personale, precum si a 100 de parinti care vor participa la tabere specializate. In acest an 90 de copii cu probleme de sanatate vor merge in tabara la Calimanesti insotiti de 30 de parinti.
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 07:16
Sursa: Arcasu

Articol citit de 840 ori


Arcasu
Cele mai citite stiri
Femeia care i-a oferit mita unui politist chiar in arestul Politiei pentru a-si ajuta concubinul, acuzat de tentativa de omor, a scapat cu o amenda
Ionela Paula Calin, o braileanca anchetata pentru dare de mita dupa ce a incercat sa mituiasca un ...
Cum sunt pacaliti batranii de escroci cu promotii si acordarea de ajutoare banesti. Recomandarile politistilor pentru a va feri de inselatorii
Mii de batrani cad prada in fiecare an schemelor gandite de infractori pentru a-i deposeda de bani ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor