Se pregateste redistribuirea alimentelor europene

   

Dupa cum se stie, inca din luna septembrie s-a demarat derularea programului european PAD, program prin care diferite categorii de persoane defavorizate primeau diferite cantitati de alimente. In ceea ce priveste municipiul Braila, din cele aproxiamtiv 14.000 de persoane au ridicat pana acum circa 11.000 de persoane, diferenta fiind inregistrata de persoane care nu s-au prezentat din cele mai diverse motive.
Pentru a facilita cunosterea de catre persoanele autorizate sa primeasca aceste ajutoare, Institutia Primarului a facut apel prin mass-media, dar si prin intermediul politistilor locali care au mers din usa in usa pentru a informare. In cazul persoanelor care nu se puteau deplasa, alimentele au fost duse acasa, la acestea.
In ceea ce priveste judetul Braila, reprezentantii CJ se declara multumiti de modul in care s-a derulat programul precizad totodata ca fiecare dintre UAT-uri a reusit distribuirea alimentelor catre populatie. "Anul acesta a mers foarte bine, nici nu ne asteptam sa mearga atat de bine. Nu este vorba de lipsa de organizare, dar in acest an toti furnizorii alimentelor le-au adus la timp, si atunci s-a putut respecta graficul, pentru ca ii chemam pe primari, cate doi, cate trei sa si le ridice. Daca nu aveam noi transport, se descurcau ei, si a fost un dute-vino foarte eficient", ne-a declarat vicepresedintele CJ Braila, Adrian Radulescu.
Astfel, in ultima sedinta dintre factorii de raspundere referitor la acest program, bazandu-se si pe faptul ca brailenii numai vin sa isi ridice aceste alimente, Primaria Braila doreste sa fie redistribuite aproxiamtiv jumatate din cantitatile de alimente ramase, aferente pentru circa 1500 de persoane, redistribuirea urmand sa se realizeze in UAT-urile judetului.
"Am cerut o serie de liste cu persoanele care s-au incadrat urmand sa decidem ulterior ce cantitati pleaca spre comune si unde ajung. Ele vor fi prevazute ca si suplimentare a ceea ce au primit pana acum, dar ne gandim in special la persoanele care au cele mai multe probleme de existenta", a mai precizat vicepresedintele CJ Braila.
Cert este ca se urmareste ca in 15 decembrie alimentele sa fie distribuite integral, intrucat parte dintre acestea au un termen de valabilitate redus, precum laptele praf.
Dan MUNTEANU
Views3
Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 11:47
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
VIDEO Ce a patit o femeie care a ignorat masura izolarii voluntare si a plecat la cumparaturi
Personalul medical a obligat-o pe femeie sa imbrace un costum de protectie, aceasta fiind ...
Doua noi cazuri de infectare cu coronavirus in judetul Braila. Numarul bolnavilor cu COVID-19 a crescut la sase
Doi batrani, sot si sotie, au fost diagnosticati cu COVID-19, fiind contacti ai celor doua persoane ...
Barbat gasit spanzurat in padurea "Stejarul"
* la sfarsitul saptamanii trecute, un barbat de 38 de ani si-a pus streangul de gat si a fost gasit ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor