Suplimentare de fonduri de peste 300 mii lei pentru Ambulatoriul Spitalului Judetean

   

Fondurile pentru modernizarea Ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila au fost suplimentate cu peste 300 mii lei, bani care vor veni pe parte de cofinantare de la bugetul CJ Braila.

Modernizarea Ambulatoriului de specialitate s-a realizat in cadrul unei proiect finantat din POR 2007-2013, Domeniul major de interventie 3.1 - "Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate, valoarea proiectului fiind de 42.673.559,80 lei, din care 34.794.961,97 lei finantare nerambursabila.
"La Ambulatoriu mai sunt 6 loturi. Lotul 3 este rezolvat si in curs de contractare, mai raman loturile 1, 2 si 4 ca eligibile. Nu au fost bine evaluate si se fac mutari in cadrul partii eligibile. Pe parte neeligibila, loturi 5 si 6, nu avem voie sa renuntam la nimic, altfel proiectul devine neeligibil. A fost evaluat la aproximativ 1,5 miliarde lei vechi, iar suma reala, in urma unei consultari a pietei, astazi este undeva la 13-14 miliarde lei", a explicat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.
Presedintele CJ Braila a spus ca diferenta de 323 mii lei, aprobata in urma rectificarii bugetare, trebuie alocata de la bugetul judetului, pentru a se evita riscul ca proiectul sa nu fie finalizat pana in februarie 2012, asa cum a fost stabilit.
"Am cerut sub semnatura de la spital aceasta evaluare. Prima evaluare ne-a fost facuta de un proiectant, care nu a facut-o corect si am avut multe probleme din acest punct de vedere. Ambulatoriul trebuie terminat, pentru ca sunt niste lucruri ce trebuie cumparate care sunt utile si trebuie sa inchidem acest proiect", a mai spus Stancu.
Proiectul "Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, realizat prin Programul Operational Regional 2007-2013, s-a derulat pe parcursul a 18 luni si are ca obiectiv general imbunatatirea calitatii serviciilor de asistenta medicala din judetul Braila si din regiune.
Ambulatoriul, inagurat pe data de 19 noiembrie, are scopul de a tria pacientii si de a-i trimite la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) doar pe cei care repezinta intr-adevar cazuri de urgenta. (C.R.)
Views2
Marti, 06 Decembrie 2011, ora 11:49
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Grav accident pe DE 584. Un tanar a murit dupa ce a intrat cu masina intr-un tir
Un tanar de 30 de ani si-a pierdut viata astazi dupa ce masina pe care o conducea a intrat in ...
Isterie la Braila din cauza fricii de coronavirus. "Sa nu se mai aduca nimic din China!"
Mai multi braileni au reclamat autoritatilor ca o fabrica de corpuri de iluminat deschisa intr-un ...
De ce a fost capabil un barbat dupa o cearta cu un vecin. Prejudiciul urias care i-a adus arestarea
Un barbat de 65 de ani a fost arestat preventiv pentru violare de domiciliu si distrugere dupa ce a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor