Weekend plin pentru pompieri

   

In data de 23.05.2015, subunitatile de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila, au actionat pentru salvarea de vieti omenesti si bunuri materiale, astfel:- la ora 09.40, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la o gospodarie din localitatea Vadeni.
Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost fenomenul de autoaprindere (temperaturile atmosferice ridicate si depozitarea necorespunzatoare a furajelor favorizeaza producerea fenomenului de autoaprinderea).
Au ars cca. o tona de furaje, o magazie din lemn si un grajd cu o suprafata totala de aproximativ 20 mp. Nu s-au inregistrat victime.
- la ora 10.42, un echipaj al Garzii de interventie Faurei, a intervenit cu mijloace specifice pentru scoaterea unei persoane de sex feminin dintr-o fantana adanca de aproximativ 15 m., in localitatea Jugureanu, comuna Ulmu. La ora 11.15, persoana a fost predata in stare stabila echipajului Serviciului de Ambulanta Braila, iar dupa acordarea primelor ingrijiri medicale a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Braila.
- la ora 11.45, echipa pirotehnica a actionat pentru asanarea terenului de munitie ramasa neexplodata din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in municipiul Braila, pe str. Ecaterina Teodoroiu. In zona se executa lucrari de intretinere a partii carosabile si in urma sapaturilor a fost descoperit un proiectil exploziv, calibru 100 mm, in stare avansata de oxidare. Acesta a fost ridicat, transportat si depozitat in siguranta;
- la ora 20.15, un echipaj din cadrul Detasamentului 1 de pompieri Braila a intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in municipiul Braila, pe Calea Calarasilor - zona supermaketului XXL. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 200 mp. si cca. 200 kg gunoi menajer. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un rest de tigara aprins aruncat in vegetatia uscata de o persoana neidentificata.
Luni, 25 Mai 2015, ora 06:08
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
De ce a fost capabil un barbat dupa o cearta cu un vecin. Prejudiciul urias care i-a adus arestarea
Un barbat de 65 de ani a fost arestat preventiv pentru violare de domiciliu si distrugere dupa ce a ...
"La oase rupte", in Hipodrom
* desi unele trotuare au intrat in reparatii, printre multe blocuri din respectivul cartier inca se ...
Un sofer baut si-a ajutat sotia sa parcheze masina, numai ca l-au prins politistii
* un brailean a fost trimis in judecata de procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Braila ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor