"Hotel plutitor", marca Camelia Potec

   

"Este o zi frumoasa de vara. Grupul de tineri se indreapta spre portul Braila de unde se vor imbarca pe o salupa menita sa ii transporte in Insula Mica a Brailei, unde se vor caza la singurul hotel plutitor din Braila.

Daca ei formeaza ariergarda, acestia au programat si o petrecere intr-o seara urmatoare, motiv pentru care au aranjat si sosirea celorlalti invitati. Dupa cateva zile, in care au fost nevoiti sa reincarce bateriile si acumulatorii aparatelor foto si a camerelor video de cateva ori pentru a surprinde atat aspecte din momentele de distractie de la bordul hotelului, cat si imagini din drumetiile facute pe o parte dintre cele 13 trasee turistice din Insula Mica, grupul de tineri revine in oras, plini de energie, de voie buna si nu se pot opri din a-si reaminti momentele placute prin care au trecut in cele cateva zile, departe de griji ganduri si probleme cotidiene", asa ar putea suna o compunere facuta la ciclul primar de catre elevi, si totul bazat pe o realitate care a devenit posibila datorita celebrei campioane mondiale la inot Camelia Potec.

Cine nu a auzit, cel putin odata de braileanca Camelia Potec? Dupa o multitudine de concursuri si premii obtinute la competitii nationale si internationale, dar si la evenimente de prestigiu, Camelia indrumata de tatal ei a decis ca trebuie sa faca ceva cu avantajele materiale obtinute de pe urma muncii care au condus-o pe drumul succesului.
Astfel, pe baza unui proiect cu fonduri europene, in valoare de 373.000 de euro, Camelia a reusit sa dea viata unei foste nave-dormitor, si sa o transforme intr-un hotel de trei stele cu 10 camere duble, restaurant si zona de agrement.
"Practic, turistii au la dispozitie tot confortul, atat pentru relaxare la o baie de soare, pescuit, le punem la dispozitie undite, lansete momeala, iar daca suntem anuntati cu o zi inainte, le obtinem si permise de pescuit valabile un an de zile, la pretul de 30 lei de persoana. Pentru pensionari este gratis", a precizat tatal Cameliei, consilierul local Grigore Potec.

Pentru ca amenajarea unei astfel de nave reprezinta o sursa de imaginatie, constructia acestui hotel a durat circa doi ani de zile, fiind supravegheata indeaproape de Grigore Potec.
"De 20 de ori a trebuit sa o luam de la capat. Am dat totul jos si puneam la loc, tocmai pentru a oferi bun gust si calitate", a mai precizat Grigore Potec.
Din nefericire campioana olimpica Camelia Potec nu a fost prezenta la festivitatea de inaugurare, intrucat este in China, urmand sa revina in luna august.
Hotelul plutitor "Camelia" a fost introdus in circuit turistic si va pleca saptamana viitoare in Insula Mica a Brailei, fiind prima amenajare turistica ce va organiza croaziere in aceasta zona, considerata o a doua delta a Dunarii. Hotelul plutitor care poarta numele campioanei este construit in mare parte din geamuri, pentru ca turistii sa aiba o vizibilitate cat mai mare in momentul cand se va afla in mijlocul naturii, iar o parte din camere ofera senzatia ca turistii stau in apele Dunarii. Dotat cu un restaurant care are o capacitate de 60 de locuri, unde se pot organiza evenimente festive, petreceri private si mese de afaceri, hotelul are zece camere cu pat dublu, dotate cu televizor, internet, aer conditionat, telefon si fax prin satelit si room service. Caile de acces catre hotelul plutitor vor fi Giurgeni si Braila, iar turistii vor avea posibilitatea sa isi aleaga din 15 circuite turistice: doua trasee principale si 13 secundare, specifice insulei.
"Se vor organiza plimbari cu barca cu vasle si cu salupa, in afara zonei protejate a Parcului. Turistii care se afla pe nava si doresc sa pescuiasca primesc permise de pescuit in aceeasi zi in care isi manifesta dorinta, acestea fiind valabile un an", a mai spus Grigore Potec, tatal campioanei.
Marti, 14 Iunie 2011, ora 07:17
Sursa: Arcasu

Articol citit de 811 ori


Arcasu
Cele mai citite stiri
Femeia care i-a oferit mita unui politist chiar in arestul Politiei pentru a-si ajuta concubinul, acuzat de tentativa de omor, a scapat cu o amenda
Ionela Paula Calin, o braileanca anchetata pentru dare de mita dupa ce a incercat sa mituiasca un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor