Pretul apelor uzate ar putea sa creasca peste estimarea de 2,09 lei

   

Dupa cum bine se stie, in urma cu doua saptamani a avut loc inaugurarea statiei de epurare care va deservi municipiul Braila, si in cele din urma si o serie de localitati apropiate. Unul dintre aspectele mai putin placute ale acestei statii de epurare este legat de faptul ca cineva va trebui sa achite contravaloarea costurilor de functionare a obiectivului.In acest sens, la momentul inaugurarii, directorul APA S.A. Mihai Chirita, cel care are in administrare acest obiectiv a precizat in fata mass-mediei brailene ca pretul va creste incepand cu 1 decembrie cu 272%, ajungandu-se la 2,09 lei pentru un metru cub de apa.
De fapt, pretul mentionat de acesta este, intr-o prima faza tot unul estimativ, existand sanse reale ca acest pret sa creasca in cursul anului urmator, mai exact cand testele biologice si clinice se vor finaliza, iar statia de epurare va lucra la cote maxime.
Cert este ca, conform afirmatiilor prefectului Dumitru Popa, acest pret estimat sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie, si nu cu 1 decembrie cum era de asteptat, iar dupa ce se va incepe prelucrarea apelor uzate la cote maxime atunci se va putea spune care este costul real, motiv pentru care acesta va mai creste.
Inca de la inaugurarea statiei de epurare, specialistii au precizat ca pentru "curatarea" apei de reziduuri in cele mai optime conditii trebuie sa treaca cateva luni, timp in care procesele chimice la care sunt supuse apele uzate vor fi modificate, tocmai pentru obtinerea acestor rezultate.
Dan MUNTEANU
Views2
Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 14:44
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
VIDEO Ce a patit o femeie care a ignorat masura izolarii voluntare si a plecat la cumparaturi
Personalul medical a obligat-o pe femeie sa imbrace un costum de protectie, aceasta fiind ...
Revolta medicilor de la fostul Spital 3
* autoritatile locale au propus ca pacientii COVID-19 in stare grava sa fie tratati in pavilionul B ...
Doua noi cazuri de infectare cu coronavirus in judetul Braila. Bolnavii sunt soti si au venit din Spania
Numarul cazurilor de COVID-19 a ajuns la patru in judetul Braila. Bolnavii sunt tratati in sectia de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor