Pretul apelor uzate ar putea sa creasca peste estimarea de 2,09 lei

   

Dupa cum bine se stie, in urma cu doua saptamani a avut loc inaugurarea statiei de epurare care va deservi municipiul Braila, si in cele din urma si o serie de localitati apropiate.

Unul dintre aspectele mai putin placute ale acestei statii de epurare este legat de faptul ca cineva va trebui sa achite contravaloarea costurilor de functionare a obiectivului.In acest sens, la momentul inaugurarii, directorul APA S.A. Mihai Chirita, cel care are in administrare acest obiectiv a precizat in fata mass-mediei brailene ca pretul va creste incepand cu 1 decembrie cu 272%, ajungandu-se la 2,09 lei pentru un metru cub de apa.
De fapt, pretul mentionat de acesta este, intr-o prima faza tot unul estimativ, existand sanse reale ca acest pret sa creasca in cursul anului urmator, mai exact cand testele biologice si clinice se vor finaliza, iar statia de epurare va lucra la cote maxime.
Cert este ca, conform afirmatiilor prefectului Dumitru Popa, acest pret estimat sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie, si nu cu 1 decembrie cum era de asteptat, iar dupa ce se va incepe prelucrarea apelor uzate la cote maxime atunci se va putea spune care este costul real, motiv pentru care acesta va mai creste.
Inca de la inaugurarea statiei de epurare, specialistii au precizat ca pentru "curatarea" apei de reziduuri in cele mai optime conditii trebuie sa treaca cateva luni, timp in care procesele chimice la care sunt supuse apele uzate vor fi modificate, tocmai pentru obtinerea acestor rezultate.
Dan MUNTEANU
Views26
Luni, 19 Decembrie 2011, ora 15:45
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Panica la o banca din Braila dupa ce un client nemultumit i-a amenintat pe angajati si a distrus mai multe bunuri
Un tanar de 21 de ani este audiat in prezent de politisti dupa ce i-a amenintat pe angajatii unei ...
Grav accident pe DE 584. Un tanar a murit dupa ce a intrat cu masina intr-un tir
Un tanar de 30 de ani si-a pierdut viata astazi dupa ce masina pe care o conducea a intrat in ...
Isterie la Braila din cauza fricii de coronavirus. "Sa nu se mai aduca nimic din China!"
Mai multi braileni au reclamat autoritatilor ca o fabrica de corpuri de iluminat deschisa intr-un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor