Problema terenului din Statiunea de Cercetare Agricola, rezolvata dupa 18 ani de tergiversari

   

Un proiect de lege initiat de deputatul PDL Viorel Balcan, votat in ultima sedinta a Camerei Deputatilor, rezolva o problema care treneaza de 18 ani si anume constituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente locuintelor de serviciu in cazul a 13 familii de specialisti din Statiunea de Cercetare Agricola.

"Legea prevede transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului si din administrarea Statiunii de Cercetare Agricola Braila, in domeniul privat al comunei Chiscani si al Consiliului Local Chiscani. Proiectul de lege face referire la 13 familii de specialisti, angajati ai Statiunii de Cercetari, care in anul 1993 au cumparat locuintele de serviciu si acum le-am rezolvat si problema constituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente curtilor acestor locuinte de serviciu, in suprafata de 8.282 mp.

Proiectul a trecut de Senat in prima faza, foarte repede si foarte usor si s-a taraganat ceva mai mult la Comisia de invatamant din Camera Deputatilor, pentru ca presedintele Cristian Dumitrescu a incercat sa puna tot felul de piedici. In final, el a fost votat cu 288 pentru, doua abtineri si un vot impotriva", a declarat Balcan. (A.S.)
Views2
Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 00:16
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Braila, 8 cazuri COVID confirmate. In jur de 20 de angajati ai Ambulantei, testati astazi, dupa ce o asistenta a fost infectata
*rezultatele urmeaza sa soseaasca, cel mai devreme, joi * o alta persoana a fost confirmata cu noul ...
Barbat gasit spanzurat in padurea "Stejarul"
* la sfarsitul saptamanii trecute, un barbat de 38 de ani si-a pus streangul de gat si a fost gasit ...
Toate-s bune si frumoase la Spitalul Judetean
* consilierii judeteni au fost convocati, ieri, in premiera, la o sedinta ordinara prin ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor