Reabilitare Parc Monument - pe bani frumosi

   

Saptamana viitoare vor fi deschise ofertele in cadrul procedurii de atribuire a unui contract important ca valoare si impact asupra comunitatii locale: "Reabilitarea si modernizarea Parcului Monument".

Potrivit anuntului publicat in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), luni, 12 noiembrie, vor fi deschise ofertele ce vor fi depuse de firmele interesate de acest contract cu o valoare deloc de neglijat: aproape 6,7 milioane de lei fara TVA, mai precis 6.665.950 lei.
Procedura aleasa pentru desemnarea contractorului este "Cererea de oferte" cu unic criteriu de selectie "pretul cel mai scazut". Contractul presupune executia unor lucrari de arhitectura peisagera, modernizare a retelelor de apa, irigatii dar si canalizare, reabilitarea fantanii arteziene, refacerea aleilor carosabile si pietonale, dar si refacerea gardului prefabricat din beton. Potentialilor ofertanti li se solicita constituirea unei garantii de participare in cuantum de 133.319 lei, reprezentand 2% din valoarea estimata a contractului. De asemenea, este obligatorie constituirea unei garantii de buna executie in cuantum de 10% din valoarea contractului fara TVA. Vor fi acceptate la procedura firmele care fac dovada ca au mai avut cel putin un contract de lucrari similare in ultimii 5 ani. Asa cum am spus, data limita de depunere a ofertelor expira luni, 12 noiembrie, ora 10.00, doua ore mai tarziu urmand a fi deschise efectiv plicurile cu oferte.
Aceasta reabilitare este cuprinsa in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) elaborat de municipalitate, in baza caruia mai apoi au fost realizate proiecte depuse pentru atragerea de finantare europeana cu scopul implementarii.
Avand o suprafata de 53 ha, este cel mai mare parc al municipiului Braila, fiind datat 1862. O contributie majora in amenajarea acestuia a avut-o generalul Kiseleff, parcul purtand pentru mult timp numele acestuia. Este prevazut cu alei pietonale, terenuri de tenis, teren de atletism, stadion, parc de joaca pentru copii, muzeu de stiintele Naturii, constructiile reprezentand 33% din suprafata. Parcul reprezinta principala zona de agrement a orasului, devenind in timpul verilor secetoase principala oaza de refugiu a populatiei. "In ultimii douazeci de ani, parcul nu a mai suportat interventii majore, singurele lucrari fiind cele de intretinere a aleilor centrale, de eliminare a vegetatiei uscate si de inlocuire a acesteia prin plantare de arbori si arbusti. In prezent, o parte din aleile pietonale proiectate initial au disparut, fiind acaparate de vegetatie. Pentru a reda parcului faima de odinioara este necesara reamenajarea si modernizarea lui", se arata intr-un material al municipalitatii. Finantarea pentru acest proiect ce vizeaza Parcul Monument este asigurata prin Programul Operational Regional.
Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 07:18
Sursa: Arcasu

Articol citit de 445 ori


Arcasu
Cele mai citite stiri
Clanul Medeleanu, 76 ani de inchisoare
* Octavian Medeleanu, zis "Tavel", si alti 16 traficanti de carne vie au primit intre 3 si 12 ani de ...
Un brailean pasionat de drumetii a fost muscat de o vipera de Fagaras. In loc sa anunte imediat medicii, barbatul a facut un lucru surprinzator
Barbatul, originar din Braila, s-a aventurat de unul singur pe versantii din Fagaras. La un moment ...
Nu mai vrem maxi-taxi in Braila!
* brailenii strang semnaturi electronice pentru a elimina din oras microbuzele maxi-taxi Hotarati ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor