Reabilitare Parc Monument - pe bani frumosi

   

Saptamana viitoare vor fi deschise ofertele in cadrul procedurii de atribuire a unui contract important ca valoare si impact asupra comunitatii locale: "Reabilitarea si modernizarea Parcului Monument".

Potrivit anuntului publicat in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), luni, 12 noiembrie, vor fi deschise ofertele ce vor fi depuse de firmele interesate de acest contract cu o valoare deloc de neglijat: aproape 6,7 milioane de lei fara TVA, mai precis 6.665.950 lei.
Procedura aleasa pentru desemnarea contractorului este "Cererea de oferte" cu unic criteriu de selectie "pretul cel mai scazut". Contractul presupune executia unor lucrari de arhitectura peisagera, modernizare a retelelor de apa, irigatii dar si canalizare, reabilitarea fantanii arteziene, refacerea aleilor carosabile si pietonale, dar si refacerea gardului prefabricat din beton. Potentialilor ofertanti li se solicita constituirea unei garantii de participare in cuantum de 133.319 lei, reprezentand 2% din valoarea estimata a contractului. De asemenea, este obligatorie constituirea unei garantii de buna executie in cuantum de 10% din valoarea contractului fara TVA. Vor fi acceptate la procedura firmele care fac dovada ca au mai avut cel putin un contract de lucrari similare in ultimii 5 ani. Asa cum am spus, data limita de depunere a ofertelor expira luni, 12 noiembrie, ora 10.00, doua ore mai tarziu urmand a fi deschise efectiv plicurile cu oferte.
Aceasta reabilitare este cuprinsa in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) elaborat de municipalitate, in baza caruia mai apoi au fost realizate proiecte depuse pentru atragerea de finantare europeana cu scopul implementarii.
Avand o suprafata de 53 ha, este cel mai mare parc al municipiului Braila, fiind datat 1862. O contributie majora in amenajarea acestuia a avut-o generalul Kiseleff, parcul purtand pentru mult timp numele acestuia. Este prevazut cu alei pietonale, terenuri de tenis, teren de atletism, stadion, parc de joaca pentru copii, muzeu de stiintele Naturii, constructiile reprezentand 33% din suprafata. Parcul reprezinta principala zona de agrement a orasului, devenind in timpul verilor secetoase principala oaza de refugiu a populatiei. "In ultimii douazeci de ani, parcul nu a mai suportat interventii majore, singurele lucrari fiind cele de intretinere a aleilor centrale, de eliminare a vegetatiei uscate si de inlocuire a acesteia prin plantare de arbori si arbusti. In prezent, o parte din aleile pietonale proiectate initial au disparut, fiind acaparate de vegetatie. Pentru a reda parcului faima de odinioara este necesara reamenajarea si modernizarea lui", se arata intr-un material al municipalitatii. Finantarea pentru acest proiect ce vizeaza Parcul Monument este asigurata prin Programul Operational Regional.
Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 07:18
Sursa: Arcasu

Articol citit de 659 ori


Arcasu
Cele mai citite stiri
O braileanca s-a casatorit din interes cu un albanez. Legatura de convenienta nu a mers cu politistii de la imigrari
Politistii de imigrari din Braila au refuzat prelungirea dreptului de sedere unui cetatean albanez, ...
Urmarire ca-n filme prin Braila. Un sofer beat a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor
Politistii de la Rutiera s-au chinuit minute bune sa-l traga pe dreapta pe un sofer care a ignorat ...
Accident de circulatie produs pe fondul vitezei excesive. Un sofer a intrat cu masina intr-un cap tractor
Un tanar de 22 de ani este cercetat pentru vatamare corporala din culpa dupa ce a pierdut controlul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor