Se preconizeaza bani mai putini pentru autoritatile locale

   

In urma ultimilor semnale venite de la nivelul Guvernului privind structura bugetului de stat pentru anul 2012, se preconizeaza ca autoritatile locale sa primeasca mai putini bani, cu circa 15%.

Acest procent a fost estimat de catre primarul Aurel Simionescu care si-a manifestat nemultumirea asupra faptului ca in situatia unei descentralizari masive si a existentei unor proiecte in derulare care trebuie sustinute cu plati din la bugetul local, coroborat cu cresterea anumitor cheltuieli, in special cele care privesc achitarea facturilor la utilitati de catre institutiile de invatamant, la Braila vor sosi si mai putini bani.


Astfel, daca bugetul pentru acest an a suferit o scadere de circa 5%, de aceasta data, Guvernul preconizeaza sa scada din procentul impozitului pe profit, procent care se pare ca va ajunge undeva la 40%., urmand de altfel sa mai reduca o serie de cheltuieli, ceea ce va determina aceasta reducere finala.

Problema este legata, in fapt, de situatia ca pentru a-si putea suplimenta bugetul, autoritatile locale trebuie sa provoace crearea de noi locuri de munca si sustinerea mediului privat pentru a se dezvolta, ori aceste situatii se pot derula, in mare masura cu ajutorul programelor nationale.
Urmeaza sa se vada care va fi reactia in momentul in care proiectul Bugetului de Stat va ajunge in Parlament, si cum vor fi analizate amendamentele.
Dan MUNTEANU
Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 06:12
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Braila, 8 cazuri COVID confirmate. In jur de 20 de angajati ai Ambulantei, testati astazi, dupa ce o asistenta a fost infectata
*rezultatele urmeaza sa soseaasca, cel mai devreme, joi * o alta persoana a fost confirmata cu noul ...
Barbat gasit spanzurat in padurea "Stejarul"
* la sfarsitul saptamanii trecute, un barbat de 38 de ani si-a pus streangul de gat si a fost gasit ...
Toate-s bune si frumoase la Spitalul Judetean
* consilierii judeteni au fost convocati, ieri, in premiera, la o sedinta ordinara prin ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor