Moastele Sfantului Nicolae vin la Braila

   

Duminica, in jurul orelor 15.30 credinciosii sunt invitati la procesiunea de aducere a moastelor Sfantului Nicolae. Acestea vor fi aduse in fata bisericii cu acelasi nume, de pe strada Ana Aslan, la fosta Catedrala a Brailei unde vor ramane timp de trei zile, mai exact pana la sfarsitul zilei de marti 6 decembrie cand este oficiat Sfantul Nicolae.Astfel, programul acestor zile va fi unul destul de plin, intrucat, moastele vor ajunge intai la Penitenciarul Braila, in jurul orelor 15.00, de unde vor porni catre biserica Sfantul Nicolae din municipiu, unde sunt asteptate sa soseasca in jurul orelor 16.00.
In ziua de 5 decembrie, in ajunul sarbatoririi Sfantului Nicolae, incepand cu ora 18.00, in toate bisericile din municipiu se vor desfasura slujbe de priveghere inchinate Sfantului Nicolae. In acelasi timp, la teatrul Maria Filotti se vor derula doua spectacole, de la ora 18.00 in Sala Studio, Improshow - coordonator de proiect Dragos Muscalu si de la ora 19.00 tot in Sala Studio, va fi piesa "Domnului profesor, cu dragoste", spectacol de Horia Suru.
In data de 6 decembrie la biserica Sfantul Nicolae se va desfasura Sfanta Liturghie inchinata Sfantului Nicolae, dupa care, in jurul orei 12.00 vor fi impartite 1000 de portii de sarmale de post. In paralel se vor desfasura vizite la Caminele de Batrani din Lacu Sarat, "Petru si Pavel" si "Sfantul Nicolae". Pentru ora 13.00 au fost organizate o suita de actiuni filantropice pentru persoanele aflate in dificultate din municipiul Braila, sub egida "In cautarea celor tristi si singuri".
In paralel, la teatrul Maria Filotti cu incepere de la ora 09.00 se va desfasura manifestarea "Sarbatorirea patronului spiritual al Liceului Teoretic Nicolae Iorga", care va continua la ora 11.15 cu Sarbatorirea Patronului Spiritual al Colegiului National "Nicolae Balcescu".
Dan MUNTEANU
Views2
Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 15:25
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Revolta medicilor de la fostul Spital 3
* autoritatile locale au propus ca pacientii COVID-19 in stare grava sa fie tratati in pavilionul B ...
Doua noi cazuri de infectare cu coronavirus in judetul Braila. Bolnavii sunt soti si au venit din Spania
Numarul cazurilor de COVID-19 a ajuns la patru in judetul Braila. Bolnavii sunt tratati in sectia de ...
Ce a patit un brailean care nu a respectat masura izolarii voluntare, fiind depistat de politisti
Politistii avertizeaza ca, pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor