La Spitalul Sf. Constantin se face in premiera chirurgia obezitatii

   

La Spitalul Sf. Constantin s-a efectuat cu succes, zilele trecute, prima interventie de chirurgie bariatrica pe cale laparoscopica (chirurgia obezitatii morbide), o premiera medicala pentru Brasov, municipiul devenind al saselea din Romania in care acest tip de interventie se poate efectua. Spitalul Sf. Constantin este cel de-al treilea spital privat din Romania si singurul din provincie unde se practica acest tip de chirurgie de o anvergura deosebita.

"Relocarea" performantei

Pacienta, o femeie de 42 de ani din Arad, sufera de o superobezitate morbida, avand o greutate de 153,6 kg la 165 cm inaltime, deci un Index de Masa Corporala de 56,4 (normalul fiind sub 25). Echipa formata din dr. Bogdan Moldovan, dr. Serban Vasile, dr. Dumitru Pocreata, secondati cu brio de echipa anestezica: dr. Luminita Cimpeanu, dr. Adriana Badea si dr. Ovidiu Jeder, au realizat in circa doua ore o Gastrectomie Longitudinala (Gastric Sleeve), cea mai moderna tehnica bariatrica introdusa in 2000 in SUA, ce consta in rezectia a sapte optimi din stomac, realizand astfel un manson cu capacitate de 100 ml. Prin rezecarea fundusului gastric, este eliminat si "hormonul foamei" (secretia de grelina), pacientii putand tolera fara dificultati regimul alimentar de-a lungul intregii vieti, fara restrictii calitative, ci doar cantitative, operatia fiind un mijloc si nu un tel gata atins.

Demn de mentionat este faptul ca in 2008, dr. Moldovan si dr. Pocreata realizau prima serie de operatii bariatrice din Tg-Mures, ei semnand acum, impreuna cu noua echipa de la Spitalul Sf.Constantin, certificatul de nastere a chirurgiei obezitatii si in Brasov.

4,4 kg pierdute in 48 de ore

"Evolutia pacientei operate la Spitalul Sf. Constantin a fost impecabila, cu externare la mai putin de 48 de ore, profitand de avantajele chirurgiei laparoscopice, chirurgia "de catifea", despre care un mare chirurg francez spunea ca *a transferat suferinta actului operator de la pacient la chirurg, sintetizand extrem de plastic trairile chirurgului din timpul interventiilor laparoscopice complexe. Remarcabil este faptul ca in nici 48 de ore pacienta a pierdut 4,4 kg", a declarat dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de Chirurgie de la Spitalul Sf. Constantin Brasov. ...
Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 11:05
Sursa: 1235 - Cotidian Brasov

Articol citit de 1168 ori


1235 - Cotidian Brasov
Cele mai citite stiri
Masina presedintei organizatiei municipale a femeilor PSD Brasov, vandalizata
Supriza neplacuta sambata dimineata pentru presedinta organizatiei municipale a femeilor din PSD ...
Oktoberfest 2018 va fi de nota 10
Cea de-a X-a editie a renumitului festival al berii, Oktoberfest va fi una de nota zece, promit ...
Update BRASOV. Tanara de 20 de ani a fost gasita dupa opt ore
Update: Tanara a fost gasita, anuntul a venit la circa o jumatate de ora de la postarea stirii. Nu ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor