A murit Lucia Bunaciu, ultima descendenta a familiei lui Andrei Muresianu, autorul versurilor imnului "Desteapta-te, romane!"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 11:26
126 citiri
Lucia Bunaciu, de 96 de ani, provenea dintr-o familie de mari intelectuali, care a luptat pentru existenta primului ziar romanesc din Transilvania si pentru redactarea versurilor imnului "Desteapta-te, romane!". "Cu adanca durere in suflet anuntam trecerea in nefiinta a doamnei Lucia Hortenzia Otilia Victoria Bunaciu, directorul onorific al muzeului. A fost fiica Luciei si a lui Iulian Bene si a fost casatorita cu Ioan Bunaciu. Ultima descendenta a familiei Muresianu care locuia la Brasov, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.