O poveste cum nu mai gasesti in Romania. Mos Alexandru, opincarul din Tara Fagarasului: "La doctori se mosteneste meseria, la opincari - nu!"

Sursa: Adevarul
Luni, 25 Mai 2015, ora 14:22
56 citiri
"Inainte sa devina o meserie, fiecare isi facea in casa opincile. Pe urma, femeile si-au marit pretentiile si au inceput sa-i caute pe care care faceau opinci mai frumoase si mai rezistente, iar printre cei mai buni mesteri era si tatal meu. Eu toata viata am fost croitor, dar cand am iesit la pensie am zis sa ma apuc de opinci, sa nu se stinga de tot traditia asta. Acum, umblu prin tara, imbracat in straie populare. Am foarte multe costume, din multe zone ale tarii. Aici, la Fagaras, fiind ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.