Spalarea picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taina, Rugaciunea din Gradina Ghetsimani si Vinderea Domnului, praznuite in Joia Mare

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 11:07
113 citiri
In Saptamana Patimilor, credinciosii rememoreaza, pas cu pas, calea urmata de Iisus Hristos pentru mantuirea omului si invingerea mortii, cale care culmineaza cu evenimentul crucial din crestinism: Invierea.

Joia Mare, cunoscuta si ca Joia celor 12 Denii, Joia Neagra sau Joimarita, este o zi cu semnificatii importante in credinta crestin-ortodoxa.

Denia pentru Joia Mare este inchinata amintirii a patru evenimente deosebite din viata Mantuitorului: Spalarea picioarelor ucenicilor, ca pilda de ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.