Baza de sarituri cu schiurile de la Rasnov este pregatita pentru FOTE

   

Cea mai noua trambulina construita in complexul sportiv de pe Valea Carbunarii din Rasnov, cea cu punctul de constructie K90 metri, a fost inaugurata oficial ieri.

Odata cu finalizarea investitiei, Rasnovul va putea gazdui competitii de talie mondiala, atat de sarituri cu schiurile, cat si de biatlon, schi fond si combinata nordica. Cu ocazia acestei inaugurari a avut loc si o demonstratie a lotului national de sarituri cu schiurile, dar si a celui al Ucrainei, sportivi care vor participa de altfel si la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ce se va desfasura in 2013 la Brasov.Apreciata de oficialii FOTE

La eveniment a luat parte primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, secretarul general al Federatiei de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, dar si delegatul tehnic al Federatiei Internationale de Schi pentru disciplina sarituri cu schiurile, Mika Jukkara,. Este un eveniment extrem de emotionant si istoric pentru Rasnov. Pentru prima data in Romania avem o astfel de baza, un astfel de complex. Ne-am tinut de cuvant, suntem pregatiti pentru FOTE si nu numai. Pe viitor, pe Valea Carbunarii, vor exista competitii de mare anvergura, iar bucuria cea mai mare este ca toti sportivii nostri se vor pregati aici si pe viitor. Tragem speranta ca vom avea din ce in ce mai multi sportivi pe podium, a precizat primarul Rasnovului, Adrian Vestea. Valea Carbunarii din Rasnov va gazdui toate probele de sarituri cu schiurile din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, ce vor avea loc in perioada 17 - 22 februarie 2013. Noua investitie a fost apreciata si de oficialul Federatiei Internationale de Schi.

Oficialul a fost de parere ca suntem pregatiti pentru o competitie atat de importanta. Nu vor fi probleme cu organizarea pentru ca totul este pregatit, exista toate facilitatile, organizarea este buna si totul este in grafic. Vreau sa felicit autoritatile pentru aceasta baza sportiva, care este la nivelul celorlalte baze de profil din strainatate, a precizat Jukkara.

Lucrarile la trambulina K90 au inceput in luna martie a acestui an si este dotata cu instalatie de inzapezit artificial. Nu a fost omisa nici realizarea unei instalatii de iluminat nocturn pentru a se putea utiliza complexul de trambuline si dupa lasarea intunericului. Fiind prevazute cu instalatie de producere a zapezii artificiale si suprafata sintetica speciala pentru sezonul de vara, trambulinele de sarituri cu schiurile de pe Valea Carbunarii vor fi functionale pe intreaga durata a anului. In completarea acestei baze, edilii rasnoveni au amenajat si un campus destinat sportivilor pe strada Izvorului. Acesta are 35 de locuri de cazare, cu sala de mese, dar si o sala de studiu, iar cat de curand vor fi finalizate si amenajarile la sala de forta.

O onoare pentru sportivii rasnoveni
Onoarea de a testa noua trambulina i-a revenit campionului national si balcanic la sarituri cu schiurile, Iulian Patea. Am fost foarte entuziasmat, avand onoarea sa inaugurez aceasta trambulina, este ceva deosebit, o zi cu adevarat speciala si cred ca este un motiv in plus de a scoate rezultate mai bune pe viitor, tinand cont ca ma antrenez acasa, a precizat Iulian Patea. Conditiile oferite de noua trambulina Rasnov au fost apreciate si de ceilalti sportivi din lotul Romaniei, care ne vor reprezenta la competitiile din cadrul FOTE, ce vor avea loc la Rasnov in perioada 17 - 22 februarie 2013. Este la fel ca la trambulinele din strainatate.

Avem conditii bune, este un sport care are viitor. E bine ca ne putem pregati aici, astfel ca pot sa stau si acasa cu familia si sa merg la scoala. Imi va fi mult mai usor de acum, a marturisit Dana Haralambie, o alta campioana la aceasta disciplina sportiva. Suntem fericiti, fiindca avem propria noastra baza sportiva si astfel sportivii nostri se pot pregati in tara. Este o baza de cinci stele si ne putem antrena in cele mai bune conditii aici. Acum putem spera ca vom avea performantele mult dorite la Festivalul Tineretului European. Ne gandim ca macar un sportiv de-al nostru sa termine pe podium. Ideal ar fi sa obtinem o medalie de aur sau argint, a completat antrenorul coordonator al loturilor nationale de sarituri cu schiurile, Florin Spulber.
sursa www.gazetabrasovului.ro ...
Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 11:08
Sursa: 1235 - Cotidian Brasov

1235 - Cotidian Brasov
Cele mai citite stiri
O noua televiziune apare in Romania
Consiliul National al Audiovizualului a aprobat in sedinta de martii acordarea de licente ...
BRASOV. S-a stins din viata Otilian Neagoe!!!
La varsta de 68 de ani, fostul prefect al Brasovului, Otilian Neagoe, s-a stins din viata. El a fost ...
Fostul prefect de Brasov, Otilian Neagoe, va fi inmormantat la Biserica Sf. Nicolae din Piata Unirii
Fostul prefect de Brasov, Otilian Neagoe,va fi inmormantat la Biserica Sf. Nicolae din Piata Unirii. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor