Atacul informatic asupra bancilor - BRD neaga ca ar fi blocat cardurile

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 17:34
1994 citiri
Atacul informatic asupra bancilor - BRD neaga ca ar fi blocat cardurile
Foto: Arhiva

Banca Romana de Dezvoltare (BRD) a negat, sambata, informatiile neverificate aparute in presa in ultimele zile, potrivit carora BRD ar fi sistat tranzactiile cu carduri Maestro.

Atacul informatic asupra cardurilor: Compania Euronet, investigata de Visa

"In urma aparitiei unor informatii neverificate in unele mijloace de informare in masa, potrivit carora banca ar fi 'sistat tranzactiile cu carduri Maestro', BRD doreste sa faca urmatoarele precizari.

Cardurile BRD, atat cele emise impreuna cu VISA, cat si cele emise sub egida MasterCard, au functionat si functioneaza normal, putand fi folosite la retrageri la ATM si plati la comercianti", se arata intr-un comunicat remis, sambata, Ziare.com.

Mai mult, BRD a subliniat ca, in ultima perioada, a implementat masuri de protectie suplimentara la nivelul sistemului de monitorizare a tranzactiilor in scopul de a asigura un grad sporit de securitate a acestora pentru toti clientii ei, se arata in acelasi document.

Nu in ultimul rand, unitatea bancara a dat asigurari ca "echipele BRD vor face, ca si pana acum, toate eforturile pentru a asigura servicii de calitate pentru toti clientii bancii".

Comunicatul remis, sambata, de BRD vine dupa ce, vineri, Mastercard ar fi instiintat bancile ca exista suspiciuni de frauda si in cazul cardurilor sale, potrivit Romania TV. Informatia a aparut in presa la o zi dupa ce posesorii de carduri Visa au fost anuntati, joi, ca le-au fost blocate cardurile, din motive de securitate.

Amintim ca postul de televiziune Romania TV a anuntat, initial, ca au fost blocate carduri Maestro ale BRD, informatie preluata si de publicatia MondoNews, insa informatia nu a mai fost difuzata si nici nu mai apare pe site-ul postului de televiziunea Romania TV.

Pe de alta parte, seful Serviciului de Relatii Publice al BRD, Traian Traicu, a declarat, vineri seara, pentru Ziare.com, ca nu a fost blocat niciun card emis de catre Banca Romana de Dezvoltare (BRD), nici vineri, nici joi, si ca nu a existat niciun atac informatic.

"Ma chinui de trei ore sa explic ca n-a fost blocat niciun card al BRD. Deci, nu e adevarat. Cardurile BRD functioneaza. Au functionat si ieri si azi, nu e niciun fel de problema. Toate cardurile BRD functioneaza, fie ca ne referim la Mastercard, la Visa sau la oricare alt tip de card. Nu e vorba de niciun atac informatic", a tinut sa clarifice reprezentantul BRD zvonurile potrivit carora banca ar fi blocat cardurile Mastercard.

"Toata povestea a pornit de la un client care a trimis un mail la postul de televiziune Romania TV, in care anunta ca i-a fost blocat cardul din cauza unui atac informatic. Va dati seama ca, daca BRD ar fi blocat cardurile Mastercard, nu ati fi auzit de o singura persoana, ci de mii", a adaugat Traian Traicu.

Cardurile Mastercard, afectate de atacul informatic? - BRD dezminte informatia

Informatiile contradictorii de vineri apar la scurt timp dupa ce Visa si-a atentionat clientii si i-a indrumat sa raporteze bancii emitente orice activitate suspecta sau neobisnuita in privinta cardurilor.

A.T.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#carduri Visa Mastercard blocate, #atac informativ banci, #BRD neaga carduri blocate, #BRD clarifica carduri blocate , #carduri