Transelectrica se imprumuta la BRD pentru investitii

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 21:54
1338 citiri
Transelectrica se imprumuta la BRD pentru investitii

Transelectrica va lua un credit de 33 milioane de lei de la BRD - Groupe Societe Generale, pentru investitii, a declarat directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi, marti, in cadrul unei conferinte de presa la Ramnicu Valcea.

"Am organizat o licitatie deschisa pentru contractarea acestui credit. Acum ne aflam in perioada de zece zile, in care se depun contestatiile. Daca totul este in regula, cel mai probabil saptamana viitoare vom semna cu BRD pentru acest credit", a precizat Adrian Baicusi.

De asemenea, Transelectrica a luat in noiembrie anul trecut de la ING Bank Romania o linie de credit de 35 milioane lei, pe un an, pentru activitatea curenta a companiei. Totodata, Transelectrica a semnat in iulie cu Alpha Bank Romania un contract de imprumut in valoare de 37 milioane lei, pentru completarea surselor de finantare a programului de investitii pe 2009.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 79 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.506 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul national de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Transelectrica imprumut BRD, #Transelectrica investitii credit, #Transelectrica ING credit , #credite