Bursa, mentinuta pe linia de plutire de actiunile BRD

Vineri, 28 Martie 2008, ora 09:16
1685 citiri
Bursa, mentinuta pe linia de plutire de actiunile BRD

Bursa a trecut, in ultimele sapte zile calendaristice, printr-o scadere accentuata si generalizata pe parcursul sedintei de joi, 20 martie, dupa care au urmat reveniri firave si inconsistente pentru majoritatea emitentilor, informeaza Romania Libera, in editia online de vineri.

Dintre companiile mai vizibile de la BVB, doar BRD-GSG si Transgaz se afla acum la acelasi pret ca in saptamana trecuta, majoritatea celorlalte fiind in prezent cotate mai jos comparativ cu nivelul saptamanii precedente.

SIF-urile sunt foarte aproape de minimele anului curent marcate joia trecuta, dar pe o piata atat de negativa si cu putini cumparatori semnificativi este extrem de usor ca vanzatorii sa impinga temporar preturile sub aceste praguri.

Pe plan extern, situatia este mai buna decat saptamana trecuta, dar, cu toate acestea, la noi au fost in permanenta vanzatori semnificativi si cumparatori putini, indiferent de situatia externa.

Deocamdata, situatia aceasta nu pare sa se schimbe, asa ca sansele vor fi mai mari de scadere decat de crestere, cu toate ca multe dintre actiunile romanesti sunt subevaluate la preturile actuale si ar reprezinta bune oportunitati de plasament pentru fonduri de investitii cu orientare pe termen lung.

Sedinta bursiera de joi a fost pozitiva, dar s-au inregistrat oscilatii cand pe plus, cand pe minus pentru SIF-uri. Aici inchiderile au fost mixte: SIF4 a scazut usor, in vreme ce SIF1 si SIF2 au ramas neutre, iar SIF3 si SIF5 s-au consolidat.

Ca elemente definitorii ale zilei bursiere de 27 martie se remarca apetitul ridicat pentru cumparare de actiuni BRD-GSG (care au crescut cu 4,17%) si tranzactiile foarte mari cu actiuni Zentiva (simbol bursier SCD), dupa ce si in ziua anterioara rulajul pe acest emitent a fost de circa 3 milioane de actiuni.

De asemenea, a existat un interes ridicat al investitorilor pentru titlurile Transgaz (s2,22%) si Erste Bank (s4,90%). Titlurile Erste au atras atentia in piata pentru ca dimineata s-a anuntat vanzarea tuturor diviziilor de asigurari la care Erste detinea pachetul majoritar (inclusiv a BCR Asigurari) catre Vienna Insurance.

Tranzactia este asteptata sa se finalizeze in trimestrul III al anului curent.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #sustinuta, #evolutie, #actiuni, #BRD , #stiri BRD