Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ultimatum pentru Londra: Marile banci americane ameninta sa plece din Marea Britanie

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 21:20
24666 citiri
Ultimatum pentru Londra: Marile banci americane ameninta sa plece din Marea Britanie
Foto: Arhiva Ziare.com

Sefii bancilor americane prezente in Londra au avertizat autoritatile britanice ca, daca nu li se va prezenta un plan clar post-Brexit, atunci vor pleca din tara.

Acest ultimatum i-a fost prezentat premierului britanic Theresa May la o intalnire pe care a avut-o in aceasta saptamana in New York cu mai multi investitori americani, inclusiv cu reprezentanti ai Goldman Sachs, Morgan Stanley si BlackRock.

Potrivit informatiilor obtinute de The Telegraph, seful Guvernului de la Londra nu a dorit sa ofere informatii legate de modul in care vor fi purtate negocierile pe tema Brexit, insa i-a asigurat pe cei prezenti la masa rotunda ca totul va fi "in interesul national".

In replica, oamenii de afaceri i-au explicat ca nu pot lua decizia de a investi sume uriase de bani in urmatoarea perioada daca sunt lasati in ceata si nu primesc unele asigurari.

"Mesajul a fost clar, cel putin de la unii dintre participanti: daca Theresa May nu poate oferi lamuriri despre rezultatul negocierilor, atunci singurul mod de a evita o situatie de incertitudine este sa-si mute afacerile din UK - nu au timp de pierdut", a precizat o sursa.

Estimarile arata ca, in cel mai rau caz, Marea Britanie ar putea pierde intre 40.000 si 80.000 de locuri de munca, in contextul iesirii din Uniunea Europeana.

Iar sectorul financiar e important pentru aceasta tara. Statul a incasat de la aceste firme taxe in valoare de 60 de miliarde de lire, din care o patrime au fost platite de companiile straine.

"Vom ajunge la un acord final dupa ani de negocieri, asa ca adevarata intrebare pentru care ne chinuim sa gasim un raspuns este cum sa le dam incredere si asigurari celor care fac afaceri", a explicat un oficial britanic, care nu a vrut sa fie numit.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ultimatum banci Brexit, #avertisment banci Brexit , #economie
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Brexit, un vot "populist" de MILIARDE de dolari !