Brexit: Economia Marii Britanii se prabuseste

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 20:03
15810 citiri
Brexit: Economia Marii Britanii se prabuseste
Foto: Arhiva/Ziare.com

Decizia britanicilor de a parasi UE a dus la o "deteriorare drastica" a economiei, situatie fara precedent de la intrarea regatului in recesiune.

Datele facute publice de Purchasing Managers Index arata ca economia Marii Britanii este in cea mai proasta situatie de la debutul crizei financiare, din aprilie 2009, informeaza BBC.

Doar exporturile stau bine in aceasta perioada, se arata in statistici.

Pentru realizarea raportului, au fost chestionati reprezentanti de la 650 de companii, inclusiv restaurante sau firme care activeaza in domeniul transporturilor.

In cadrul sondajului, acestia au fost intrebati, printre altele, daca productia e mai mare sau mai mica decat in urma cu o luna.

Din raspunsurile oferite, se poate trage concluzia ca o situatie precum cea din prezent nu a mai fost intalnita de la inceputul crizei financiare din 2009, a explicat Chris Williamson, economist la IHS Markit. Potrivit acestuia, rezultatul poate fi atribuit, intr-un fel sau altul, votului de la referendum.

Pentru ca de aceasta data e vorba de cauze interne (venite din interiorul tarii), impactul asupra economiei, pe viitor, ar putea fi si mai mare. Cu alte cuvinte, situatia risca sa se inrautateasca si mai tare. De fapt, cei mai multi economisti au avertizat deja ca asta se va intampla.

Cele mai pesimiste sunt companiile de asigurari si cele care se ocupa cu publicitatea, se mai arata in raport.

Si Comisia Europeana a avertizat recent ca Marea Britanie ar putea intra in recesiune de anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Marea Britanie economie Brexit, #iesire UE Marea Britanie efecte economie, #Marea Britanie recesiune, #economie UK iesire UE , #Marea Britanie