Cum se mobilizeaza britanicii la vot, pe retelele sociale. Votati si nu va mai cer cadou de nunta! (Galerie foto)

Joi, 08 Iunie 2017, ora 15:04
3706 citiri
Cum se mobilizeaza britanicii la vot, pe retelele sociale. Votati si nu va mai cer cadou de nunta! (Galerie foto)
Foto: Twitter/Martin Crewe

Alegerile parlamentare de joi sunt, fara indoiala, un eveniment important nu doar pentru britanici, cat si pentru europeni si nu numai. Practic, este un fel de ultima incercare a premierului Theresa May de a legitima iesirea tarii din UE, la un an de la votul pentru Brexit.

Asa ca britanicii se mobileaza cum pot pe retelele sociale pentru a iesi din casa, iar unele indemnuri sunt de-a dreptul ilare. Altele, doar foarte tintite.

Mersul la sectia de vot, ca o chemare la lupta, in pas alergator, de partea laburistilor. Wonder Woman promite sa salveze britanicii.

Iata un alt mesaj de mobilizare la vot, impotriva conservatorilor, pentru a-i trimite "in spatiu".

Se mobilizeaza si iubitorii de animale. E puternica tabara celor care cheama la vot impotriva partidului condus de Theresa May, care sprijina vanatoarea de vulpi.

"Fie ca vocea voastra sa fie cea a celor fara glas azi. Pentru binele vulpilor, votati laburistii!" - se arata intr-o alta postare pe Twitter.

Inca un mesaj original pentru a mobiliza britanicii la vot. Si "Titanicul era puternic si stabil, pana cand s-a scufundat".

"Nu lasati conservatorii sa castige azi!", scrie un internaut care merge sa voteze cu laburistii, indemnandu-i si pe altii sa procedeze la fel. Acesta posteaza un citat al unui politician conservator: "Cei sub 30 de ani il iubesc pe Corbyn, dar nu le pasa indeajuns de mult incat sa-si miste fundul sa voteze pentru el".

"LIVE: Scene nemaivazute din momentele in care alegatorii SNP (Partidului National Scotian - n. red.) se trezesc devreme sa mearga la vot" - asa suna un mesaj postat pe Twitter, in care sunt infatisate niste oi.

"Votul pentru conservatori va va face mai saraci. Votati in interesul vostru!" - e un alt mesaj mobilizator pentru tabara alegatorilor laburisti.

"Ma numesc Joe. Am 15 ani, asa ca nu am dreptul sa votez. Daca aveam dreptul, as fi votat pentru laburisti.

De ce? Astfel incat scoala mea sa primeasca mai multe fonduri. Astfel incat fratele meu sa-si permita sa mearga la universitate. Astfel incat NHS (Sistemul national de sanatate - n. red.) sa continue sa o trateze de cancer pe mama. Astfel incat ca societatea noastra sa devina mai prietenoasa cu autismul. Astfel incat bunicii mei sa beneficieze de asistenta sociala cand au nevoie de asa ceva.

Cred in egalitate si solidaritate. Dar nu am drept de vot. Daca tu ai, te rog, foloseste-l si voteza pentru laburisti!" - se arata intr-un alt mesaj.

Din cu totul alta sfera vine un alt mesaj: "M-am casatorit sambata. Nu vreau cadouri, asa ca, va rog, votati pentru conservatori in locul cadoului de nunta. Multumesc mult!".

"De data asta fiti atenti cand votati!" - este un alt mesaj, care aminteste de votul de la referendumul de vara trecuta, cand britanicii au decis iesirea din UE.

Hastagul zilei pare a fie #dogsatpollingstations, dupa ce BBC a lansat invitatia catre alegatori sa-si pozeze animalul de companie cu care merg la vot.

Printre cainii care si-au insotit stapanii la vot se afla si un "imigrant din Romania", cainele Ozzy, originar din Brasov.

Despre el, stapanul sau, Dave Briggs, afirma ca "ii place mirosul de democratie dimineata" si ca intelege ca "Brexitul e un rau care urmeaza sa se intample".

"Daca ar putea sa voteze, ar vota astfel incat raul sa fie mai mic", mai spune internautul despre cainele sau est-european.

Un alt caine, Luna, de asemeni din Romania, astepta sa-si insoteasca stapanul la vot.

Cum britanicii au fost rugati sa trimita fotografii cu animalele de companie cu care merg la vot, unii si-au pozat caii.

Iar altcineva si-a fotografiat broasca testoasa.

Citeste si May si Corbyn intra umar la umar in alegeri, dupa o campanie marcata de atacuri teroriste

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri Marea Britanie retele socializare, #poze retele alegeri parlamentare UK, #alegeri parlamentare Marea Britanie video, #amuzant alegeri UK retele sociale , #Marea Britanie