Guvernul britanic a publicat proiectul de lege privind declansarea Brexit-ului

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 21:38
4272 citiri
Guvernul britanic a publicat proiectul de lege privind declansarea Brexit-ului
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul britanic a publicat joi proiectul de lege pe care il va inainta Parlamentului pentru a primi permisiunea de a lansa negocierile pentru iesirea din Uniunea Europeana, a anuntat Ministerul pentru Brexit.

Intitulat "Proiect de lege privind Uniunea Europeana (notificare de retragere) ", documentul, extrem de scurt, le cere parlamentarilor "sa confere premierului puterea de a notifica, in conformitate cu Articolul 50 al Tratatului Uniunii Europene, intentia Regatului Unit de a se retrage din UE", arata AFP.

Publicarea proiectului de lege vine la doua zile dupa decizia Curtii Supreme, care obliga Guvernul sa obtina acordul Parlamentului inainte de a activa Articolul 50, care va lansa negocierile de iesire din UE.

Acest proiect de lege "va fi prezentat Camerei Comunelor si Camerei Lorzilor inainte de a obtine si acceptul reginei, pana la data limita de 31 martie", a precizat ministerul intr-un comunicat.

"Am incredere in Parlament, care a votat in favoarea referendumului cu 6 la 1, ca va respecta decizia luata de poporul britanic si ca va valida rapid acest proiect de lege", a precizat David Davis, ministrul insarcinat cu Brexit.

Proiectul de lege va fi prezentat si discutat in Camera Comunelor marti si miercuri, dupa care, la 8 februarie, va fi supus votului, a precizat Guvernul. El va fi apoi inaintat Camerei Lorzilor, camera superioara a Parlamentului, inainte de a fi trimis reginei.

Premierul Theresa May a promis sa activeze pana la sfarsitul lunii martie Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care declanseaza Brexit-ul. Guvernul sau a afirmat ca votul Parlamentarul nu ar urma sa schimbe acest calendar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Guvern britanic publicat proiect lege Brexit, #procedura UK iesire UE, #procedura Brexit, #legislatie iesire Marea Britanie UE , #Marea Britanie