Minciunile Kremlinului: ALDE demasca trolii lui Putin implicati in campania pro-Brexit

Luni, 20 Iunie 2016, ora 18:25
11449 citiri
Minciunile Kremlinului: ALDE demasca trolii lui Putin implicati in campania pro-Brexit
Foto: Twitter/ALDE

Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) sustine ca "trolii pro-Kremlin" sunt adanc implicati in campania pro-Brexit, sprijinind iesirea Marii Britanii din UE.

In acest sens, ALDE a organizat un seminar online, pe 23 iunie, ziua in care se va decide prin referendum daca regatul ramane sau nu in UE, cu mai multi experti care sa vorbeasca despre dezinformarile acestor "troli" (persoane care lanseaza informatii false pe Internet, in cazul de fata care sunt platite pentru asta - n.red.), pentru a trezi Europa la realitate.

Evenimentul poate fi urmarit si pe contul de Twitter al ALDE si pe hashtagul #Kremlinlies (Minciunile Kremlinului - n.red).

"Dezinformarea pro-Kremlin nu are drept tinta doar Ucraina si Statele Baltice", arata ALDE pe pagina oficiala, dand si exemple de campanii "toxice" care au avut loc, de-a lungul vremii, in tari ca Germania si Olanda.

"Trolii pro-Kremlin sunt adanc implicati in campania Brexit, sprijinind tabara care sustinerea iesirea din UE. In timp ce UE incearca sa gaseasca o solutie la o criza a migratiei fara precedent, atmosfera din cateva state membre UE este otravita de zeci de informatii prefabricate care apar saptamanal (in presa si pe retelele de socializare - n.red.).

Pe scurt, aceste actiuni ostile ale Federatiei Ruse au devenit o problema de securitate in interiorul UE", mai scrie ALDE pe pagina oficiala.

"In timp ce in centrul si vestul Europei oamenii incep sa realizeze incet ca se afla sub presiunea fara precedent a dezinformarii, autoritatilor, atat din fiecare stat, cat si de la nivelul UE, le lipseste o strategie coerenta de a contracara acest atac distrugator si sistematic", argumenteaza ALDE nevoia unui astfel de seminar.

La eveniment este anuntata prezenta unor experti europeni care au atras astentia in nenumarate randuri asupra campaniei de dezinformare a Kremlinului sau a unor programe menite sa comunice informatii manipulate.

Citeste si Avertisment: Brexit ar putea avea un efect de domino in Europa de Est

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#ALDE troli pro Kremlin, #maniplare rusi Brexit, #Rusia Brexit, #Marea Britanie iesire UE, #Rusia manipulare informatii , #Marea Britanie