Noi argumente pro-Brexit: 1 din 10 angajati nu e din UK, 1 milion de angajati est-europeni

Joi, 18 August 2016, ora 08:42
4883 citiri
Noi argumente pro-Brexit: 1 din 10 angajati nu e din UK, 1 milion de angajati est-europeni
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul persoanelor din statele UE care lucreaza in Marea Britanie a ajuns la un record de 2,23 milioane, indica cifrele oficiale date publicitatii de Biroul national de statistica miercuri.

In acest numar total sunt incluse peste un milion de persoane din opt tari est-europene - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia si Slovenia - care au aderat la UE in 2004.

Numarul persoanelor provenite din aceste opt tari era in urma cu zece ani de circa 250.000, un sfert din nivelul actual.

Imigrantii dintr-un oras din Marea Britanie traiesc cu frica-n san: Sunt huliti si agresati

Cifrele sunt primele date publicitatii dupa referendumul de la 23 iunie privind iesirea Marii Britanii din UE si este posibil sa alimenteze dezbaterile privind imigratia, in contextul in care unul din principalele motive invocate de tabara pro-Brexit este ca tara trebuie sa aiba mai mult control asupra frontierelor sale.

Frank Field, deputatul laburist care conduce comisia din Camera comunelor pentru munca si pensii, a declarat ca cifrele "arata cat de crucial este ca unul dintre aspectele de succes ale Brexit sa fie controlul frontierelor noastre".

Cifrele arata ca numarul cetatenilor non-britanici care lucreaza acum in Marea Britanie este de 3,45 milioane, cu 242.000 mai mare decat in urma cu un an.

Asta inseamna ca 1 din 10 angajati din Marea Britanie provine din afara tarii.

Cu toate ca economia se bazeaza foarte mult pe imigranti, Marea Britanie tot vrea sa-i dea afara

Biroul de Statistica din UK precizeaza ca cresterea numarului de cetateni non-britanici care lucreaza in tara reflecta primirea a noi state membre in UE.

"Aceste cifre reprezinta un punct de cotitura in imigratia UE spre Marea Britanie. Presiunile pe care imigratia masiva a pus-o asupra comunitatilor locale explica mult rezultatul referendumului. Noile statistici subliniaza de ce este acum esential sa recapatam controlul asupra frontierelor noastre, dar si sa reducem semnificativ migratia", a declarat Lord Green, presedinte al Migration Watch in Marea Britanie.

"Este important sa intelegem ca in jur de 80% din imigrantii din UE sunt lucratori slab calificati. Or acest tip de imigratie nu este un prea mare beneficiu pentru economia britanica", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#imigranti Marea Britanie, #statistica angajati Marea Britanie , #Marea Britanie