Presedintele Comisiei Europene a fost dat in judecata din cauza Brexit

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 21:58
4586 citiri
Presedintele Comisiei Europene a fost dat in judecata din cauza Brexit
Fotomontaj Ziare.com

Un grup de britanici din mai multe state UE l-a dat in judecata pe presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru ca acesta nu permite negocierile neoficiale pentru Brexit.

Organizatia non-profit Fair Deal for Expats (Un Acord Corect pentru Expati) a depus plangere impotriva lui Juncker la Curtea Europeana de Justitie, relateaza BBC.

Grupul vrea lansarea imediata a discutiilor despre implicatiile Brexit asupra britanicilor care locuiesc in UE.

ONG-ul afirma ca "ordinul prezidential" al lui Juncker privind discutiile pe tema Brexit este un "ordin ilegal de reducere la tacere", care "trebuie anulat imediat".

Firma de avocatura care ii reprezinta pe britanici in acest dosar, Croft Solicitors, a declarat pentru BBC ca "nu exista ordine prezidentiale" in organizarea Comisiei Europene.

Un reprezentant al Fair Deal for Expats, Wynne Edwards, care locuieste in Franta, a declarat ca "ordinal lui Juncker este o tentativa de a influenta discutiile legitime privind Brexit in randul cetatenilor britanici, ceea ce reprezinta discriminare".

"Daca germanii ar vrea sa discute despre efectele Brexit asupra Germaniei, nu li s-ar interzice acest lucru", a spus el.

Potrivit lui Edwards, ingrijirile medicale se numara printre principalele preocupari ale britanicilor care locuiesc in strainatate. El a evocat cazul unui britanic care a primit tratament pentru cancer in Franta.

"Ar trebui sa ni se permita sa aflam care sunt liniile trasate, ce este negociabil si ce nu", a adaugat Edwards.

"Le-am interzis comisarilor sa poarte discutii cu reprezentantii guvernului britanic - prin ordin prezidential, ceea ce nu este stilul meu", a spus Juncker intr-un discurs din 28 iunie.

Juncker a insistat, de altfel, in repetate randuri, ca nu vor exista niciun fel de negocieri, pana cand Marea Britanie nu va declansa oficial procesul de retragere, invocand Articolul 50.

Premierul britanic Theresa May a promis ca va activa articolul pana la finalul lunii martie. Ea a cerut, insa, demararea unor "lucrari de pregatire" inainte de negocierile oficiale, pentru ca procesul de retragere a Londrei din blocul comunitar sa decurga fara probleme.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#britanici judecata Juncker Brexit , #Marea Britanie
Comentarii
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
englezi,anglia va vrea acasa