Proiectul de acord pentru Brexit a fost aprobat "in principiu"

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 16:27
3232 citiri
Proiectul de acord pentru Brexit a fost aprobat "in principiu"
Foto: Arhiva Ziare.com

Marea Britanie si Uniunea Europeana au aprobat "in principiu" acordul in ceea ce priveste relatiile dupa iesirea tarii din Blocul comunitar, au transmis reprezentantii Consiliului European.

Avand in vedere aceasta aprobare, exista posibilitatea ca acordul sa fie finalizat in acest sfarsit de saptamana, scrie BBC.

Prim-ministrul britanic Theresa May va tine joi un discurs in Parlamentul britanic, incepand cu ora 14:30 (16:30 - ora Romaniei).

"Am trimis celor 27 de state membre ale Uniunii Europene proiectul Declaratiei Politice privind Viitoarele Relatii dintre UE si Marea Britanie. Presedintele Comisiei (Jean-Claude Juncker - n.red.) m-a informat ca acordul a fost aprobat la nivelul negociatorilor si a fost aprobat in principiu la nivel politic", a declarat Donald Tusk, presedintele Consiliului European, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

Premierul britanic Theresa May si Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, s-au intalnit, miercuri, la Bruxelles, pentru a discuta despre Brexit.

"Am avut o intrevedere foarte buna in aceasta dupa-amiaza. Acum planuiesc sa ma intorc pentru noi intrevederi, sambata, inclusiv cu presedintele Juncker, pentru a discuta despre cum putem finaliza acest proces (...) in interesul tuturor cetatenilor nostri ", a declarat Theresa May dupa intalnirea cu Juncker la Bruxelles.

Daca in cadrul summit-ului Consiliului European de duminica de la Bruxelles va fi aprobat acordul, premierul britanic va trebui sa obtina si aprobarea Parlamentului Marii Britanii.

Conform unor informatii aparute in presa miercuri seara, Uniunea Europeana urma sa anuleze summit-ul programat duminica pentru semnarea acordului pe tema Brexit daca documentul nu era definitivat pana joi dimineata.

Cel putin cinci membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest fata de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeana.

Premierul Theresa May a exprimat regret ca unii membri ai Cabinetului de la Londra au demisionat, insa a subliniat ca este determinata sa obtina adoptarea acordului negociat cu Uniunea Europeana pe tema Brexit.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#acord brexit UE UK , #Marea Britanie