Brexit: Seful Bursei de la Bucuresti vede un avantaj pentru Romania

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 17:18
3823 citiri
Brexit: Seful Bursei de la Bucuresti vede un avantaj pentru Romania
Foto: BVB

Votul pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana poate aduce un avantaj pentru Romania, iar scaderile pe pietele de capital sunt bune pentru cei care cumpara actiuni, arata directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski.

"In primul rand, rezultatul referendumului confirma cat de adevarata este zicala ca singurul lucru sigur in viata este schimbarea. In al doilea rand, in ceea ce priveste lumea investitiilor, implicatiile negative inevitabile din punct de vedere politic pentru UE pot produce o schimbare in atitudinea investitorilor si a institutiilor financiare", a explicat Sobolewski, intr-un comunicat remis Ziare.com.

El considera ca "rationamentele, punctele de vedere si opiniile pot fi formate mai mult in modul de la caz la caz" si nu "pe un set restrans de indicatori globali". Iar o astfel de schimbare de mentalitate - potrivit careia fiecare tara in parte va fi tratata independent, nu "la comun" - ar fi buna pentru tari precum Romania, in opinia directorului general al Bursei de Valori Bucuresti.

Ludwik Sobolewski mai arata ca rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat dupa Brexit, pentru ca nu va mai fi supusa "constrangerilor birocratice ale UE si directiei coplesitoare catre supra-reglementare".

"Pe scurt, impactul Brexit este, in opinia mea, foarte divers si nu intotdeauna negativ. Oricum, aceste zile in pietele bursiere sunt bune pentru cei care cumpara", a incheiat Ludwik Sobolewski.

BVB a deschis sedinta de vineri in scadere cu aproape 8%, urmand tendinta globala a pietelor financiare, afectate de votul dat in favoarea Brexit. Pe parcursul zilei, socul s-a mai diminuat, astfel ca la ora 17:00 pierderile erau de 3%.

Socul de pe bursa londoneza a sters 350 de miliarde de dolari din capitalizare, in 8 ore, astfel ca Marea Britanie a pierdut o suma mai mare decat contributia la bugetul UE din ultimii 15 ani.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#sef BVB efecte Brexit, #Brexit bursa Romania , #Romania