Pro si contra Brexit - Cum se pozitioneaza vedetele, Biserica si oamenii de afaceri din UK

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 16:46
5910 citiri
Pro si contra Brexit - Cum se pozitioneaza vedetele, Biserica si oamenii de afaceri din UK
Foto: Pixabay

Personalitati britanice si-au exprimat opiniile privind iesirea tarii din Uniunea Europeana, chestiune ce va fi supusa referendumului din 23 iunie.

AFP prezinta mai multe puncte de vedere din ambele tabere.

Tabara anti-Brexit

- Richard Branson, om de afaceri, fondatorul grupului Virgin. In opinia miliardarului britanic, in caz de Brexit, ar putea urma un razboi comercial, iar 23 iunie ar fi "una dintre cele mai triste zile pentru Regatul Unit".

- Ken Loach, regizor premiat cu Palme d'Or: "Uniunea Europeana actuala este un proiect neoliberal. Dar daca iesim (din UE), atunci ne vom confrunta cu un guvern si mai de dreapta. Asadar, pozitia mea, ca si a numeroase persoane de stanga, este ca vom vota pentru ramanerea in UE, dar avand o atitudine extrem de critica fata de Uniunea Europeana".

- Ian McKellen, Gandalf din seria "Stapanul Inelelor". Actorul a avertizat cu privire la un posibil regres in ceea ce priveste drepturile homosexualilor in cazul parasirii UE. "Daca esti homosexual, esti internationalist. Nu vreau sa se revina la ce a fost inainte. Acum este momentul sa sustinem Europa", a declarat el pentru cotidianul The Telegraph.

- Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury. Liderul Bisericii Anglicane a atras atentia asupra pericolului "cedarii in fata celor mai rele instincte ale noastre" in cazul parasirii UE de frica imigrantilor.

Tabara pro-Brexit

- Mick Jagger, solistul Rolling Stones, este indecis, dar intr-un interviu pentru Sky News a afirmat ca pe termen lung Brexit-ul "ar putea fi benefic".

- John Cleese, unul dintre actorii din "Monty Python", i-a acuzat pe birocrati ca au facut sa dispara "orice urma de responsabilitate democratica" in interiorul UE.

- James Dyson, creatorul aspiratorului omonim. Desi majoritatea intreprinzatorilor s-au pronuntat pentru ramanerea in UE, inventatorul sustine Brexit-ul.

- Roger Daltrey, solistul trupei The Who. Muzicianul a declarat pentru The Sun ca va vota cu siguranta pentru iesirea din UE, estimand ca aceasta a fost creata printr-o viclenie. "Daca miroase a sobolan si arata a sobolan, este probabil un sobolan. Si sa recunoastem, Europa are un miros", a spus Daltrey.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Brexit pareri vedete , #stiri Brexit