Afise ale filmului romanesc intr-o expozitie a studentului Cristian Nema

   

Expozitia de afise ale filmului romanesc vernisata, miercuri, la Hotel Novotel, reprezinta o parte din colectia personala a studentului anului I de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC), Cristian Radu Nema, sectia Multimedia.

Atat afisele, cat si fotografiile expuse - toate inramate - sunt o marturie a filmului romanesc in circa 40 de ani, fata de cei 19 pe care ii are Cristian Nema.

Profesorul universitar Gheorghe Balasoiu a subliniat la vernisaj preocuparile lui Cristian Nema pentru afis si fotografie, afirmand ca acesta a strans afisele pe care le are in colectie de la difuzori si din cinematografele din zona Brasov.

Prorectorul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, Laurentiu Damian, l-a laudat pe Cristian Nema pentru pasiunea sa, subliniind ca la acest eveniment exista o galerie de personaje - pe afise si in fotografii, dar si in realitate - care au venit sa vada "un moment de gratie pe care il da un afis de film".

Printre cei prezenti la vernisaj s-au aflat actorii Victor Rebengiuc, Ileana Stana Ionescu, Iurie Darie, Gheorghe Motoi, precum si regizori, scenografi, critici.

Concomitent cu vernisajul, erau proiectate pe doua ecrane secvente din filme romanesti memorabile.

Expozitia a fost organizata de revista Time Out Bucuresti impreuna cu UNATC.

Redactorul-sef al revistei Time Out, Anca Ionita, a spus ca organizarea expozitiei a fost gandita "intr-un moment cand filmul romanesc devine actualitate, devine stire".

Printre afisele expuse se numara cele ale filmelor "Occident", "Furia", "Dupa amiaza unui tortionar", "Niki Ardelean, colonel in rezerva", "Examan", "In fiecare zi, Dumnezeu ne saruta pe gura", "Actorul si salbaticii", "Toate panzele sus", "Cuibul de viespi", "Artista, dolarii si ardelenii", "Liceenii", "Concurs" etc.
Joi, 14 Iunie 2007, ora 16:22
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Actiune de proportii impotriva contrabandistilor de tutun. Aproape 100 de perchezitii in toata tara
Cele 98 de perchezitii au loc in 22 de judete si in Capitala, vineri dimineata, se arata intr-un ...
Armata rusa a atacat. Printre morti se afla si copii. Breaking news
Mai multi civili au murit in provincia siriana Idlib, dupa ce aviatia ruseasca a atacat zona, prima ...
Este cea mai neagra veste pentru Dragnea in 2019. Luciana il poate dobori pentru totdeauna
Judecatoarea Luciana Mera nu a fost inlocuita din compunerea completului de 5 judecatori - penal 2 - ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor