100 de ani de la Marele Razboi, Episodul 5. Prima zi de razboi, primii eroi. Carp:"Am trei fii, ii dau Majestatii Voastre sa se bata si sa moara"

Sursa: Adevarul
Sambata, 27 August 2016, ora 11:06
170 citiri
In prima zi a Romaniei in razboi a domnit euforia nationala: cetatenii cantau pe strazi, politicienii puneau la cale viitorul luminos pe care ei, dintre toti muritorii, aveau sansa sa-l infaptuiasca si armata strangea randurile. Se cantau cantece de vitejie, de arme, de dor de tara noua, se elogia razboiul ca si cand ar fi fost marea petrecere a secolului. Curand, distractia s-a incheiat: au urmat restrictiile, atacurile, moartea. Ora 9.30. Duminica dimineata, 14/27 august 1916, la palatul ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.