100 de ani de la Revolutia bolsevica. Lenin, in rosu aprins: "Trebuie sa tratam insurectia in chip marxist, anume ca pe o arta"

Sursa: Adevarul
Sambata, 21 Octombrie 2017, ora 08:52
62 citiri
Pe 25 octombrie, se implineste un secol de la Revolutia rusa din Octombrie. In toamna lui 1917, bolsevicii - condusi abil de marele maestru papusar, V.I. Lenin - au castigat pariul cu istoria si au instaurat un nou sistem politic, care promitea sa fie proportia de aur a existentei pe pamant. N-a fost. Au vazut si romanii. Orisicat, o privire asupra actualitatilor acelor zile e un bun exercitiu, asadar "Adevarul" va invita la revigorarea memoriei. Pana la sfarsitul toamnei lui 1918, in piata ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.