ANALIZA | Croatia si Bulgaria se apropie de zona euro, Romania pierde teren. In urma cu cinci ani, indeplineam toate cele cinci criterii pentru aderare, acum atingem doar unu

Sursa: Libertatea
Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 11:39
77 citiri
Croatia trebuie sa ramana in zona ERM-2 cel putin doi ani, astfel ca aceasta va putea sa adere la zona euro cel mai repede in anul 2023.
Si Bulgaria a depus cerere de aderare la zona euro, in 2018. Aceasta ar putea trece la euro cel mai devreme in anul 2022.
Criteriile generale pentru aderarea la zona euro Pentru a adera la zona euro, o tara trebuie sa respecte cinci criterii clare.
In perioada in care tarile raman in acest mecanism, cursul monedelor nationale nu trebuie sa varieze foarte mult. ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.