Cum a scapat un soldat roman din trei lagare de prizonieri de razboi: "La pensionare, cineva mi-a urat sa fiu ca la 20 de ani. Nu as mai fi dorit"

Sursa: Adevarul
Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 18:42
89 citiri
La 19 ani, Stefan Sohaciu a invatat sa tina o pusca in mana si a fost trimis in razboi. Desi nu a apucat sa lupte prea mult pe frontul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost luat prizonier de unguri, apoi a fost transferat in Austria si, in final, in Germania nazista. Nori negri se adunau asupra Europei cand Stefan Sohaciu, acum in varsta de 92 de ani, din comuna Merei, judetul Buzau, voia sa devina medic sau sa studieze filosofia. A terminat ciclul gimnazial in anul 1939, si se pregatea sa ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.