"Din culisele cinematografiei". Serialul "Lumini si umbre", interzis de Elena Ceausescu. Dialogul senzational despre alegerile din 1946: "Am nevoie de o urna, 230-260 de buletine si o stampila!"

Sursa: Adevarul
Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 06:04
151 citiri
"Romanul cinematografic" conceput de catre Titus Popovici, care a marcat multe generatii de romani la inceputul anilor '80, "Lumini si umbre", a fost oprit de la difuzare de mai multe ori de cuplul conducator al Republicii Socialiste Romania. 52 de episoade scrise, 36 filmate si 33 difuzate, dar cu intreruperi! 400 de actori, cateva mii de figuranti, si trei regizori: Mihai Constantinescu, Andrei Blaier si Mircea Muresan. 50 de decoruri construite si exterioare filmate la Medias, Sibiu, Sibiel, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.