Planul diabolic al Securitatii lui Ceausescu de urmarit gravidele si doctorii in vremea decreteilor: "90 la suta din femei mureau"

Sursa: Adevarul
Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 02:47
190 citiri
Decretul Partidului Comunist Roman nr. 770/1966, modificat usor cu decretul Nr. 4111/985, care a dus, ulterior, la ceea ce avea sa se numeasca "generatia decreteilor", prin care era interzis avortul, nu isi producea efectele asa cum isi dorau liderii PCR. Tocmai de aceea, in 1986, pentru prevenirea avorturilor, liderii acelor vremuri au gandit un sistem de control si mai drastic al femeilor si al doctorilor, prin implicarea fostei Securitati. Astfel, conform Ordinului numarul S.60.008 din 12.01. ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.