Lupta pe numirea sefilor de parchete. Doua decizii esentiale ale CCR. Zegrean: "In Constitutie nu scrie daca presedintele trebuie sa numeasca. E de discutat"

Sursa: Gandul
Miercuri, 23 August 2017, ora 22:25
65 citiri
Exista doua decizii ale Curtii Constitutionale care fac referire exact la articolul 54 din legea 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor, in care este reglementata procedura de numire. Ambele sunt de neconstitutionalitate, insa explicatiile judecatorilor sunt relevante.
Prima dintre ele, din 2008, se refera tocmai la scoaterea sefului statului din procedura de numire. Modificarea a fost declarata neconstitutionala, insa pe motiv ca s-a incalcat principiul bicameralismului, forma ...

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.